Sista för det här året.

Har varit nere på kyrkogården och tänt ljus,så fint det blir när snön ligger runt alla ljus. :)

Maten blev superdupergod!! Älskar verkligen den maten,när vi satt och åt så sa jag till M att om jag inte hade träffat honom så kanske jag aldrig hade fått äta den maten.Samma är det med Flygande Jacob,det är ju sååå gott!Nu blev jag sugen på efterrätt men mina pojkar sover sött inne i sovrummet och jag vill inte väcka dom så det är väl bara att vänta. :)

Jag undrar om man kommer hålla sig vaken till midnatt?! Känner mig oerhört trött och sliten,jag vilar aldrig på dagarna och jag vet inte om det är bra eller dåligt.En sån här dag kanske det hade varit bra att vila mitt på dagen eftersom man ska vara uppe länge.Men jag anser att då sover jag sämre på kvällarna men jag kanske har fel..

Hoppas alla hundägare ser till att deras små liv har det tryggt och bra ikväll då alla raketer och smällare far i luften.Lippe visar ingen direkt rädsla,han småmoffsar bara när han hör alla dessa småsmällar som varit nu ikväll.Får se hur han uppför sig senare då det smäller på riktigt.Men jag anser att är matte och husse lugn och harmonisk så är vovven det med.*håller tummarna* :)

Nu får det räcka med skrivande för det här året,tänk vad åren går fort.År 2010 blir Johannes 1 år och jag blir 25 år.Det ser vi framemot!!! :D

Gott Nytt År igen!!

Bye bye


Gott Nytt År!!!

Får verkligen önska alla läsare ett Gott Nytt År! :)

Någon kanske har något nyårslöfte som att kanske gå ner i vikt,sluta röka eller vara mer snäll mot sina medmänniskor. :P

Själv har jag inget nyårslöfte,håller inte ändå.Tar dagen som den kommer hade jag tänkt mig,men jag känner på mig att år 2010 kommer bli ett spännande och bra år.

I år firar vi hemma,blev bjudna hem till Therese och hennes kille och det hade varit riktigt kul att se hur fint dom fått i huset sitt men ibland går det inte.Men en annan gång ska vi komma och gästa er! :)

När vi var ute och åkte idag svängde vi in på en väg som vi inte åkt vid förut och längst in på den vägen hittade vi något riktigt kul.

Vad fint det är med riktigt gammal snickarglädje!

 

Inte varje dag man hittar något dylikt,ställningen som är runt huset har suttit där i många år.Hade varit kul att gå in och kika men det vågar man ju inte.Tänk en solig sommardag och man kommer in på vägen och ser huset från den fina allén med björkarna.Jag har alltid drömt om en egen allé och drömma måste man ju få göra.Men en dag vill jag att drömmarna ska gå i uppfyllelse! :)



Håller just nu på och tillagar lax med västerbottenost,den är snart klar så jag ska gå ner och duka och sen bara mysa med min familj.





Bye bye

Sorbet Blåbär!!!

Ikväll har jag tryckt i mig en hel 0,5 liters Sorbet Blåbär,fatta vad god den var! :D

 

Nu ska jag ta mig en rask prommis med vovven,det behövs nu känner jag.Johannes och Martin ligger och sover,får se vilken tid jag kommer att somna...

Bye bye


Invigning!

Johannes fick inviga sin pulka förut,fällen han har är lite för tjock så får ta en filt nästa gång att sitta på.Han tyckte det var så roligt att han började grina om man stannade pulkan. :D
Jag tycker det är lite väl kallt att vara ute länge så han fick åka runt gatan bara,imorgon ska det bli mildare och då kan ju pappan vara med också.

Har varit till banken i kvissle och fixat en ny dosa så jag kan logga in på internetbanken,men fick vända hemöver första gången för jag var ju så smart och hade glömt mitt körkort hemma.Trodde även att jag skulle få betala för den nya dosan men det var gratis.Det är väl annat om man tappat bort den.Gick sedan in till affären och handlade välling och krossade tomater.Otroligt mycket folk på den affären när det lider mot storhelger,parkeringarna räcker inte till.Folk blir ju som tokiga,parkerar på dom mest konstiga ställen och vissa kan blockera för andra.En tant höll ju på att backa in i vår bil för hon skulle ha en parkering precis vid infarten till själva parkeringen.Men vi ska ju handla senare vi med så vi är ju en i mängden av dessa tokiga människor. :)

Nu tänker jag bjuda på bilder.

Haha,ser ju gravid ut.Men lugn,det är bara jackan... :P

 

Bye bye

Cleaning.

Idag har jag verkligen lagt energi på att städa,hela övervåningen har jag dammsugit och dammtorkat.Att möblera om är verkligen något som jag gör ofta,har nu för sista gången flyttat in byrån till klädkammaren och där ska den få stanna till man hittar något bättre.Är ute efter ett tv-bord till vardagsrummet och ett ganska stort skåp som man kan ställa in tv:n och när man inte vill se den mer stänger man igen dörrarna på skåpet och det blir mycket snyggt tror jag.Självklart ska det vara loppisfynd eller något dylikt.Inget IKEA skit ska in i detta hus mer! :)
Så nu ska EXPEDIT-hyllan,LACK-bordet och LACK-tvbänken bort.Någon som är intresserad?!






Som vanligt så ligger Johannes och vilar,jag tar igen mig med att sitta här en stund och äter en apelsin.Dom är fruktansvärt goda nu alltså.Kan stoppa i mig flera i rad,M brukar bli lite chockad ibland över mig för jag äter dom så fort.Haha,men dom är ju så goda så jag kan inte bara "smutta" i mig dom! :)

Var in till stan igår med mamma och pappa och köpte en pulka,det blev en blå på Barnens Hus.Vi åkte dit på en gång för man är ju säker på att det finns där plus att man fått tips om det med.Tänkte gå ut med Johannes och inviga den idag men det är för kallt så kanske imorgon.Efter det åkte vi till Ica Maxi och jag fyndade 2 vita korgar med lite blårandigt tyg inuti.Fick betala 50 kr styck och det var billigt.Skitbra att ha som förvaring men just nu står dom bara och fyller upp hyllan i hallen.Kom inte bara hem med korgarna,handlade mat som tex julskinka.Det första jag gjorde var att griljera den när jag kom hem.Senare på kvällen tog vi oss en skinkmacka,gott!

Håller just nu på med maten,står och puttrar på spisen och ju mer den får puttra desto godare köttfärssås.Och det är så skönt när man har förberett det mesta så sedan behöver jag bara koka pasta. :)

M tog in mitt fönster som jag försökt att hålla på med men efter en tid har jag helt glömt bort det och hållit på med andra grejer,det var i vägen i garaget så då satte jag det på byrån i vardagsrummet och titta så snyggt det blev.Men jag ska sätta dit speglar med när jag får tiden att räcka till.




Titta vilken härlig färg på himlen vi hade häromdagen.


Nu är det dax att röra om i grytan och äta en till apelsin!

Bye bye




Sluta snöa nu!!!

Varför ska det komma mer snö nu?Julen är ju redan över så nu behövs det inget mer,om plogbilen kunde komma någon gång så man kan skotta bort snövallen så postbilen lättare kommer fram.Men man kan ju inte räkna med att den kommer nu på dagen när den är välkommen.

Trist att Martin ska behöva jobba i 3 dagar nu,han behövs här hemma känner jag.Har varit så skönt när han varit ledig för då har man fått avlastning och nu är jag bortskämd med det och då ska han behöva jobba!!Nä låt folket stanna hemma över jul och dagarna efter den fram till nyår och några dagar till.Snåljävlar!

Är jag irriterad?!Ja en aning...

Nu är det stopp i huvudet på mig.

Bye bye


:::::

Det blev ingen tripp in till stan,ska åka in imorgon istället.Måste även handla hem mat då för nu är det tomt i kylskåpet och frysen.

Är så himla loppissugen nu,vill hitta en massa fina små fynd till billig penning att kanske måla eller slipa.Det roligaste är när man är ute och åker på landsvägarna och man ser en loppisskylt.Där kan man verkligen fynda prylar.Längtar till våren/sommaren då det är som mest och bäst! :)

Har nyss hängt upp tvätt och ska snart kolla på 16 and pregnant på MTV,ikväll skulle det tydligen vara ett mer gripande program om att dom inte klarar av att ha kvar sitt barn.Usch vad hemskt,skulle aldrig klara av något sånt!

Nu är det blodapelsiner som ska ätas framför tv:n. :)

Bye bye


Pulka?

Imorse fick jag ligga och dra mig en stund medans Martin gav Johannes frukost och bytte blöja mm.Sedan gick han ut med Lippe.Och snacka om att det var sköööööönt att slippa göra detta,var riktigt slut imorse.Sovit hur bra som helst men trött blir man efter alla dom här dagarna som varit.

Nu är nog alla människor som bor på vår gata ute och skottar,det står skotrar och blockerar för bilar som kommer så dom får backa.Annars är det aldrig folk ute men nu är det livat! :)

Vill åka och köpa en pulka till Johannes men vet inte vart man kan köpa sånna pulkor till en 10 månaders?!Vi blir nog bara hemma idag då..

Nä nu ska jag gå och göra lite nytta!

Bye bye

Snön faller!

Var nyss ute och gick med Lippe och snacka om att det har kommit mycket snö och mer ska det väl bli! :)







Godnatt!!!

.Lördag.

När jag vaknade tog jag ett beslut att vi skulle ut på en biltur idag,vi klev upp och gav Johannes frukost och begav oss ut.Blev en ganska lång färd neröver landet,dåligt väder med mycket snö och smala vägar men många roliga upptäckter gjorde man.Men det var riktigt skönt att komma hem igen,en trött Johannes fick i sig mat och även vi.

Har inte blivit någon julmat idag utan vi bestämde oss för att äta något hela annat som hemmahamburgare och det var gott.Ikväll ska vi unna oss lite glass och honungsmelon,någon blodapelsin kommer också att slinka ner i magen och det säger den nog inte nej till.Är ingen bra film ikväll så vi får väl roa oss själva med att kanske lägga oss på golvet och leka med Johannes och hans nya leksaker som han fått av alla snälla familjemedlemmar nu i jul.

Rensade och vek ihop alla kläder som man nu den senaste tiden har varit slarvig och bara slängt in i garderoben.Har haft det liggandes i bakhuvudet att jag måste bara göra något åt det så ikväll tog jag mig kragen.Vill verkligen köpa mig en massa nya kläder,man kanske ska fara inöver stan nu när det är en massa rea överallt.

Nu ska jag umgås med min kära familj. ♥

Bye bye

 



Apa.

Trött som en apa idag,har nyss duschat och ska fixa mig för en färd till affären.Har beslutsångest,får besök av Martins syskon och deras pappa med respektive och jag vet inte vad man ska bjuda på!!

Har lite alternativ men det ska ju vara gott och lite juligt.Äsch det får bli vad det blir. :)

Gårdagen var mysig och extra roligt var ju att Johannes var med,han sov gott ett tag medans vi åt maten och tomten blev han inte rädd för.Tänker fråga tomten om han kan göra en plastikoperation till nästa år... ;P

Nu ska jag fixa till mig.

Bye bye


Paradis.

Så var denna jul snart över,klockan är bara strax efter åtta men jag är trött redan.Tomten har varit här och maten ligger i magen tillsammans med allt julgodis.Johannes sitter i köket och leker med sina julklappar han har fått,men han är nog lite less han med.Ska ge honom välling strax!

Här kommer bilder:



Snygg tomte,eller hur?! Haha!




Bye bye


---

Här kommer lite uppdatering på denna julafton.Vi har nyss kommit hem från en promenad med vovvarna och tänt ljus på kyrkogården,så nu är det fint.

Det börjar mörkna nu och julgranen lyser så fint.Nu börjar julkänslan komma fram ännu mer! :)

Martin ringde förut och det känns lite knepigt att vi inte firar tillsammans nu när Johannes är här men det går bra ändå.saknar dig! :)

Nä nu ska jag gå och mysa med familjen.

Bye bye













Merry Christmas!

Hoho!

Nu sitter vi här och väntar på att mor och far ska komma hem från stan så det blir lite mer livat här.Jag och Micke ska ta bilen när dom kommit hem med och titta efter tomtar,det är en tradition vi har. :) Kanske du tycker vi är fjantiga men det är jul en gång om år och då får man vara lite mer barnslig än vanligt!

Nu ska vi äta lite nötter och mysa framför julgranen!

*puss på Martin*

bye bye

God Jul!!!

♥Johannes,Martin och Jag önskar er alla en riktigt God Jul

 

Fler inlägg kommer under dagen! :)

 

Bye bye


Pust!

Jag är trött,har packat in dom sista julklapparna och skrivit lite julrim.Tycker det är kul med rim så i år kanske man får sig några extra skratt,eller inte! :P

Har klätt julgranen enligt tradition med mina syskon idag på dagen,borstade och klippte hundarna och tog ett beslut att inte bada dom idag för det skulle inte hinnas eller orkas med.Men dom är fina ändå,kanske inte lika vita som snön men det är kanske ganska svårt att uppnå.

När gubben kom hem åkte vi in till stan och köpta dom sista julklapparna och det gick kanon,var riktigt trötta när vi kom hem.Trodde det skulle vara mycket mer folk i affärerna så jag blev smått chockad när man var typ först i kön överallt man gick.Folket är tydligen mer förberedd än mig i år,jag är alltid ute och flänger dagen före julafton.

Om några minuter är det JULAFTON!! Och jag ska nog ut med Lippe strax...

Bye bye

Pepparkakshus.

Har alldeles nyss suttit ihop ett pepparkakshus,det stog på förpackningen att man skulle vara försiktig med det varma smälta sockret.Men jag brände mig såklart så nu har man en ond blossa på ena fingret.Och ont gjorde det!

Huset blev väl sådär men kommer det på lite glasyr/kristyr och nonstop så blir det snyggare,men det får bli imöra för jag ska nämligen gå och lägga mig nu.Hoppas jag får sova hela natten för det behöver jag.

Får inte glömma berätta att jag har även slagit in en massa julklappar,det är kul tycker jag!

Natti natti! :)

Resultatet:

Nu är jag klar med matsalsbordet och kan säga att det blev otroligt mycket finare! :)

Före

Efter:


 

Bye bye

Vad tycks?!

Ja vad tycks om min nya bloggdesign?! Själv vet jag inte riktigt hur den ser ut för vi har världens sämsta och segaste dator.Men jag har hört att den blev fin,kanske man skulle behöva göra texten större så dom som har lite sämre syn kan se bokstäverna... :P

Har idag varit på stan,har hjälpt mamma och pappa att handla julmat och lite julklappar.Själv hittade jag någon enstaka julklapp men rätt som det är så försvinner min fantasi och jag hittar ingen.För mig är det viktigt att jag är mätt i magen och pigg som en lärka när jag ska på stan.Kan ju inte påstå att jag var på mitt fantasiutlösande humör direkt denna dag och det kan ju bero på att lille Johannes ville vakna 02:30 imorse.Så vi gick ner och bytte blöja och tittade ut över gatan en liten stund och vandrade därefter uppöver mot sovrummet.Vi lyckades somna efter stund och vid 05:30 var det dax att vakna till igen.Jag vred och vände på mig hela tiden för det blev varmt och trångt när man hade två älsklingar som ville ligga nära.Så jag har kort sagt inte sovit så bra inatt.

När jag kom hem från stan slog jag in julklapparna och gav Johannes välling,han somnade bums för han ville inte somna när moster Heléne var här och var barnvakt. :P Nu har han sovit i typ 1,5 timme och det skulle nog jag också behöva men jag har passat på att målat klart matsalsbordet och fixat undan.Vispat ihop en pannkakssmet har jag gjort och det ska bli gott med pannkisar till middag.

Det blir en lugn och fridfull kväll ikväll kan jag lova! :)

Bye bye

En nyvaken Johannes för någon vecka sedan.


Hate or love?

Vissa dagar älskar jag verkligen den vita snön som lägger sig som bomull på gården.MEN idag tycker jag inte om den!För det första måste man ut när man har hund,och det är både positivt och negativt.Det positiva är ju att vi alla får frisk och härlig luft i oss som man behöver och man blir ju då mycket piggare.Det negativa är att när plogbilen inte kommer så ofta som den borde så får man slita sig fram med barnvagnen för att kunna ta sig fram.När jag väl var hemma var jag så slut och svettig att jag efter tagit av Johannes alla sina mängder av kläder slängde mig på soffan och pustade ut med känslan av att jag gått flera mil i snön.

Åt havregrynsgröt och läste all reklam som kom igår,tycker det är riktigt kul att läsa reklamen.Avkopplande! :)

Sedan la jag ut en massa filtar och leksaker på golvet så Johannes hade något att göra medans jag målade matsalsbordet.Det blir så jäkla fint,fattar inte att man vill ha bruna möbler.Brunt är fult!
Jag har ganska mycket kvar att måla men jag nöjde mig med att måla själva "skelettet" som är benen och det runt om (lite svårt att beskriva).Väntar på att Martin ska komma hem så jag kan måla klart,han kan då vara med Johannes så jag slipper känna mig stressad ifall han inte vill ligga på golvet längre. :)

Gav sedan Johannes lunch,när han somnat klädde jag på mig ytterkläderna igen och begav mig ut för att skotta bort snön så postbilen skulle kunna komma fram.Det var riktigt jobbigt,som en hårdträning på gymmet!
Mina armar blev som spagetti men jag fortsatte och skotta som en tok.Blev svettig som en gris och tog mina sista krafter och sprang in och slet av mig kläderna och direkt till soffan igen för att ta igen mig.Så i julklapp önskar jag mig en SNÖSLUNGA så man slipper hålla på och slita ihjäl sig. :P

Gjorde mig lite lunch efter dagens slit och nu sitter jag här och känner att mina armar håller på och bli spagetti igen av allt skrivande så nu ska jag vila dom med att plocka upp gopojken och mysa!

Bye bye


Julgran!

Nu har man inte skrivit här så mycket men det har varit mycket med julklappsinköp mm.

Ska nu på förmiddagen följa med familjen i nedre forsa på julgranshuggning.Enligt vår tradition ska alla vara med förutom mamma som antingen vill vara hemma eller så jobbar hon idag.Men vilket väder att leta julgran,fast ganska kul ändå!! :D

Nu ska vi äta frukost och mysa inne i värmen innan jag ska ut i kylan! Burrrr.

Bye bye

Most wonderful time of the year!

Nyss har jag fixat med maten,stekt köttbullar och gjort hemmagjord brunsås.Och denna gång tycker jag att dom blev riktigt goda,kan nästan säga att dom smakar som mammas och då blev dom goda vill jag lova! :)

Ska bli gott med hennes köttbullar på julafton.

Johannes har nyss vaknat,ligger på golvet och filurar med en liten apa.Så skönt när han tar sig en tupplur mitt på dagen så jag hinner tvätta och städa undan och kanske hinna med att laga mat om jag har tur också.

Kul att jag fått kommentarer om skåpet!Positiva dessutom och det uppskattas verkligen.Känner mig riktigt nöjd över det och vill bara fortsätta och fortsätta med att måla och förnya möbler.Min nya hobby! :)

Till helgen kommer man ha fullt upp.

♥ Ska handla julklappar
♥ Baka (det gör jag nog på fredag)
♥ Bada,borsta och klippa hundarna
♥ Städa (såklart)
♥ Måla matsalsbordet

Nu vill inte lillgrabben ligga på golvet mer.

Saknar MARTIN!

Så här mycket tycker Johannes om att åka på sin gåstol:

Och såhär mycket tycker morfar plus alla andra om honom:


Bye bye

Jag håller det jag lovar!

Ikväll har man haft fullt upp,har börjat slipat på matsalsbordet så nu ska det målas och bli vitt.Kommer bli kanonbra det med.Har knäppt bilder på skåpet så här kommer det!! :)

Före:
(tyvärr glömde jag bort att knäppa kort på det innan jag slipade men det var ful-brunt enligt mitt tycke)


Efter:




Nu ska jag hoppa i sängen och sedan försöka sova. :)

Bye bye

???

Här snöar det för fullt,hoppas det blir en vit jul så det blir extra mysigt.Promenad har man avklarat,frukost med för den delen.Johannes ligger på ett täcke på golvet och gosar,fast han tittar på mig som om han vill upp till mitt knä.

.*plockar upp honom*.

Ska fortsätta med att städa undan i köket snart,ser ut som att vi har haft köksgrejerskrig.Överallt ligger det grejer som grötförpackningar,mjölkförpackningar,tallrikar,glas,bestick och kastruller.Ibland hatar jag att städa köket!Någon mer som gör det va?! :P

Sedan ska jag försöka att flytta in skåpet till vardagsrummet,men före det kanske jag borde ta bort det andra skåpet och det ska ju upp har jag bestämt.Och hur fasiken ska jag kunna ta upp det själv?Ett trappsteg i taget kanske?!

Måste ner till bommen sen och posta grejer,kanske man får sällskap?

Mycket frågetecken idag!

Bye bye

(Bilder kommer sen på skåpet)

Tisdag

Trodde man skulle hinna med att lägga in kort på skåpet idag men tyvärr,får bli imorgon.Nu är det sent igen på kvällen och jag är som vanligt trött.Fattar inte varför jag blir helt slut,kan ju bero på allt man håller på med hemma och att man tar hand om en liten gulleplutt.Man ska alltid ha något för sig,nu mot jul så kan jag inte riktigt sitta still.Känns som att jag måste göra en massa saker,och då handlar det inte om att jag måste baka för det tänker jag skippa i år faktiskt.Ska nog köpa ett papparkakshus och limma ihop och dekorera det,plus att jag ska göra RockyRoad som Leila gör men sen får det vara nog.Man går ju och okynnes äter om man ska baka en massa knäck och lussebullar.Nä den här julen får jag äta med måtta.Jag tycker det är extra roligt med inredningen inför julen istället,pysslar och målar å sånt. :)

Det blir ingen babysång imorgon tyvärr,har ingen bil och orkar inte hålla på och låna bil och flytta över bilbarnstolen till den.Det är snö och kallt ute och buss känner jag inte för att ta.Det är ju så pass tidigt för oss om man ska ta bussen med,får stressa som en tok.Nä vi får fortsätta med babysången när den börjar igen nästa år.

Julklapparna trodde jag att jag skulle vara klar med vi det här laget men det kan jag bara glömma,fantasin börjar ta slut men jag tänker så det knakar och några till måste jag finna annars blir det inte kul.

Den här kvällen har varit skitspännande tycker jag! Eller hur M?!!!! :D

Ja ja,jag kommer och lägger mig nu Johannes!

Bye bye

Skriva av mig lite.

Oj snacka om att klockan är mycket nu,ska strax gå och sova men först tänkte jag skriva lite om denna dag.

På förmiddagen blev det den vanliga prommisen med hund och barn.Gick ner till Johannes mormor och gudmor en stund och pratade.Skivade 2 stycken apelsiner och slängde in dom i ugnen för torkning i en massa timmar,vi har ju ingen varmluftsgrej på vår ugn så då får man passa på när man går neröver till familjen.Efter att grabben fått sin lunch så gick vi tillsammans allihopa och plockade granris till mina kransstommar som jag köpte igår,vandrade sedan hemöver för att klä dom med riset.Och fint blev det!Ska bara dekorera med apelsiner,kottar,rönnbär mm.Bilder kommer på dom inom kort. :)

Gick sedan hem och började röja lite,lagade mat och målade lite på skåpet.Är inte klart än men imorgon har jag som mål att det ska vara färdigmålat och kanske det kommer stå i vardagsrummet till kvällen så man kan knäppa kort.

Har ikväll duschat med Johannes,han tyckte det var jättemysigt.Gav honom sedan kvällsvällingen och han somnade på en gång när han ätit upp.Så nu ligger han och sussar sött i sin mjuka härliga säng.

Ska gå och lägga mig nu. :)

Tjoho för att det snöar!!!

Bye bye


Lucia.

Blev en sen tripp in till Birsta idag,köpte färg till byrån och gick in på Blomsterlandet och köpte 2 kransstommar och speciellt snöre man använder när man gör kransar.Så imorgon ska jag gå till skogen och plocka gran och tallris och en massa annat som behövs. :)

Hade tänkt att åka in till stan och gå på luciafirande men tiden har inte räckt till tyvärr.


Så himla skönt att man har kommit in i rutinerna med Johannes,tänkte anteckna dom lite.

Morgon: Välling (gröt ibland)

Lunch: Tex spagetti & köttfärssås + frukt

Mellanmål: Frukt

Middag: Tex potatis & fisk + frukt

Kvällsmålet: Gröt

Sista målet: Välling


Ska gå och måla färdigt byrån nu,blir så himla bra.Kort kommer när den är klar och står på plats i vardagsrummet.

Bye bye


Måste man skriva rubrik jämt?!



Denna svarta klänning hade jag på julbordet,använde en midjejacka och svarta spetsstrumpbyxor och högklackade stövlar.

Åh vad jag är trött nu,vaknade flera gånger inatt.Gör det när Johannes sover mellan oss,vi sov nämligen i Bergsåker och jag ville ju självklart gosa med honom så då får jag skylla mig själv.Men här sitter jag och det är snart midnatt,det är ju lördag och jag vill få ut så mycket jag bara kan av den. :)

Men nu överger jag er för att sedan gå ner till min älskade sambo som ligger i soffan och kollar på en film om utomjordingar tror jag!Får se om jag tittar på filmen eller på honom,ska även ta mig en härligt god apelsin för dom är ju så jäkla goda nu.Prova får du se! :)

Bye bye

Lördag

Igår var man på julbord,satt och förfestade hos Martins kusin en stund.......

Julmaten var väl inte i det bästa jag ätit,laxen var god och lite annat men den varma maten var ingen höjdare alls.Fick sitta och tugga på hård jansons frestelse! Blääää..

Det blev en tidig kväll och det var skönt,trodde det skulle bli en mycket roligare kväll men är inte så besviken för man slipper ju vara bakis iaf och det har bidragit till att man har kunnat gjort mycket roligare saker istället för att ligga i sängen och må dåligt.

Ätit god mat och sitter just nu nere hos familjen Sundling,tänkte hjälpa brorsan att göra en sockerkaka men det fattas ju grejer så det får vara.Ska åka hem snart och mysa med min familj.

Kul att Erik vann Idol,han var bäst av alla och vinnarlåten är riktigt kanonbra!Ryser jag när jag hör en låt så är den riktigt bra och vet att det blir en hit.

Bye bye



Gokväll

För en stund sedan fick Johannes gröt,tvättad och klar för sängen.Jag håller på och tvättar kläder och Martin är ute med vovven.När lillen har somnat ska jag ta mig ett fotbad och hänga upp tvätten.Tycker det är skönt att ta hand om mig själv när alla sover och ingen som stör.Den enda som är vaken är ju Lippe,han följer efter mig nästan överallt jag går.Han är beroende av mig! ;D

Nu kom M hem och han ska lägga sig,J gnuggar sig om ögonen och drar i mitt hår.AJ!

Nu är det snart Madde-tajm!!!!

Bye bye

Johannes





Ja här kommer 2 kort på lille Johannes,gullunge!Tänker definitivt köpa det svartvita kortet. :)

Lady Gaga.

Om det är någon som jag bara älskar att lyssna på så är det Lady Gaga,hon sjunger skitbra och gör bra musik.Man vill bara dansa när musiken börjar!!!Just nu är det Bad Romance som går för fullt i mina högtalare.


Toooorsdag!

Har varit på stan idag igen,hittade en fin klänning.Mer säger jag inte. :)

Jaha,sedan har jag bara varit hemma och myst med Johannes och Lippe.Tvättat och städat har man ju gjort med,imorgon kommer man väl inte att ha tid med det.Då går tiden så fort och helt plötsligt står man där och plockar en massa julmat på sin tallrik.

Fick hem korten på Johannes sen när vi var på Drakborgen.Han blev såååååå jäkla söt den lille skitungen!!! :D Måste scanna in något kort.Synd att det ska vara så dyrt med sånna kort bara,men ska välja ut några stycken.Ska höra med släktingarna om dom vill ha något kort med. :)

Ikväll är det Mammas pojkar tror jag,eller är det slut?! Är inte direkt ett program man följer varje vecka men kommer man ihåg tittar man ju.

Nu ska jag kika vidare på annat!

Bye bye

.:Onsdag:.

Trött är man just nu,har varit på babysång med Johannes.Faster Irene var också med och vi ska gå dit nästa vecka med som är den sista för det här året.Men Johannes tyckte det var riktigt roligt att titta på alla barn som var där,först trodde jag att han skulle bli rädd eller nått men icke.Hämtade sedan ut en bok från själva biblioteket där,skulle gjort det för flera månader sen men eftersom jag är så glömsk så har blanketten hängt på kylskåpet i typ 9 månader.Efter sången gick vi på stan en sväng,jag köpte en klänning som jag ville ha men den satt inte som jag trodde den skulle göra så det är bara att söka efter en annan.

Ska ju på julbord på fredag med Martin och hela Permobil så då vill man vara fin.Tror jag får ta med syrran som har koll på kläder mm.Hjälper du mig Helle?! ;P

Ska färga mitt hår ikväll också,min utväxt är inte direkt den finaste *skäms*.Men jag glömmer bort mig själv väldigt mycket så det är bra att man hittar på nått ibland så man kommer på sig själv igen. =)

Har slängt in en kycklingfilé i ugnen nu,får se vad det blir till.M ska klippa sig och äta borta så då får man äta själv.

Jamen då hörs vi! =)

Bye bye



Clothes.

Känner mig riktigt duktig nu,har tillagat spagetti och köttfärssås till Johannes och han tyckte nog att det gick att äta.Men det var lite väl stora bitar så jag måste låna en stavmixer från mor och far senare.Det är ju hur enkelt som helst egentligen men jag var nog mer stressad att laga den här maten än när jag lagar vanlig mat till mig och Martin med en massa andra ingredienser. :D

När vi var i birsta sist så fastnade jag för lite kläder från Åhlens.




Kanske man ska gå ner och förbereda middagen snart,blir samma som Johannes fick idag men med massa kryddor tack! :)

*trött*

Bye bye

 


Blommor.

Man har då bra tur som har en så snäll pojkvän som kommer hem med blommor på en måndag!Snacka om att man känner sig uppskattad och älskad. Tack älsklingen!! =)



Har alldeles nyss matat Johannes med min hemmagjorda mat,denna gång gick det mycket bättre.Men det var nog ingen favorit,ska göra maten mer såsigare nästa gång.Det blir ju en bra skillnad smakmässigt när man gör maten själv,plus att man vet precis vad man stoppar i lillparveln.Imorgon ska jag nog göra spagetti och köttfärssås som är hans absoluta favorit (på burk iaf).

Tog fram plastgranen förut,tänkte pynta den senare.Hade tänkt mig en riktig gran i år men det får duga med denna,får ju njuta av äkta vara hos mor och far och det är inte fy skam.

Nu tror jag att vi ska klä på oss och gå ut en sväng.

Bye bye


Misslyckat.

När jag mosade potatisen och morötterna så blandade jag i lite olja,men det kanske jag inte skulle gjort för det blev en gummiklump av alltihopa.Kokade kycklingen,blev lite osäker på hur länge den skulle kokas så jag tog med mig Johannes upp för att kolla på ett recept.När vi gick ner igen så öppnade jag locket på kastrullen och där var det svart botten och stekt kyckling istället för kokt.Så det var bara att skölja ner all i vatten och kasta bort.

Bättre lycka nästa gång! =/

Nu är bror Micke här och vi ska göra en kladdis.

Bye bye

Montag.

Usch för måndag,trött och sliten är man idag.Har inte kunnat sova riktigt och det är mitt eget fel för jag orkade inte lägga Johannes i hans säng igår kväll efter han hade vaknat och fått kvällsvällingen.Vi somnade tillsammans i storsängen och det var mysigt.Men senare på natten så ville jag inte vända på mig för jag trodde jag skulle väcka honom,så jag vaknade av att jag låg dåligt flera gånger inatt och jag orkade bara inte flytta över Johannes med risk att han skulle vakna.Men hädanefter ska han ligga i sin egen säng,det blir bäst så för mammsen! :)

Har precis kokat potatis och morötter,har tagit fram lite kycklingfilé som jag tänkte koka.Det är faktiskt första gången som Johannes får äta hemmagjord mat.Jag skäms verkligen,har velat gjort egen mat till honom länge men har inte haft några bra recept.Men nu ska jag ta tag i detta och göra maten själv,blir ju billigast så med.

Skulle väldigt gärna vilja ha en bil nu så man kan hitta på nått,men fick en samtal alldeles nyss och på onsdag ska vi gå på babysång inne på Kulturmagasinet med min faster.Det ska bli kul!
Kanske man hinner köpa någon julklapp när man ändå är inne i stan.

Här kommer bilder på Johannes med sin nya mössa!

Bye bye

Less på Birsta City!

Känner att jag är oerhört less på Birsta City nu.Vi åkte ju dit för att hitta julklappar,men vi kom inte hem med en enda liten klapp.Vi gick nog in i nästan varenda butik men inget som föll oss i smaken.Så nu tänker jag överge detta ställe och ge själva stan en chans.Plus att det är mycket mysigare och trevligare att gå där med.

Så vi åkte hem trötta och slitna,Johannes låg och sov när vi kom till mamma och pappa så vi ville inte väcka honom utan vi åkte hem och då började jag slipa på skåpet.Efter en stund åkte jag och hämtade lillgubben och fortsatte sedan med det sista på slipningen.Ska handslipa det jag inte kommer åt med slipmaskinen och sen ska det in i huset så jag kan börja måla det.Kommer bli fint! :)

Johannes har för en stund sedan ätit en hel portion gröt och lite välling så nu ligger han och sover gott igen.Då passar jag på att sätta mig vid datorn en stund,avkoppling efter en dag full med sysslor.Imorgon börjar en ny vecka och vi får se vad som kommer hända då.

Visst ja,köpte en pälsmössa till Johannes som var för liten,var och bytte till en större storlek och han är så himla söt.Ska slänga in kort på det när han vaknat. :)

Bye bye


6 december 2009

När vi säger Pa-pa till Johannes så härmar han samma,så första riktiga ordet är Pappa!!! :D

Idag ska vi till stan och handla julklappar,skulle vara skönt om man hinner klart allting så man slipper stressa.

Jaja,nu ska jag fixa till mig.

Kommer snart mormor och morfar! / Johannes

Bye bye

♥Johannes + Martin + Lippe ♥

♥ Har varit fullt upp idag,har haft besök av Martins familj.Dom har hjälpt oss att sätta in nya toaletter.Känns jättebra att få sitta och göra sina behov på en ny och fräsch toalett!! :D

Jag har lagat mat och grejat på här hemma,imorgon SKA jag slipa byrån och kanske man hinner måla den en omgång! *längtar*

Nu ropar gubben på mig för vi ska nämligen se på en film han åkte och hyrde på macken,får väl se om den är någe seduglig.

Ha en bra kväll!

Bye bye

Bullbak.

Har missat nästan hela Idol pga att jag har bakat istället. Vanillin och kanelbullar blev det, och självklart kom det människor som ville smaka.
Goda blev dom och jag är ännu en gång nöjd! :)



Igår tejpade jag ena fönstret i vardagsrummet och sprejade det sedan med snö,egentligen tycker jag att man ska använda frost men det fick duga med snö denna gång.Det blev ganska fint,jättemysigt på kvällen när ljusstaken lyser.Just nu fattas det bara julgardiner där,måste köpa det imorgon.Suddig bild blev det men man ser ju ändå! :)



Nu är ja lite trött så jag ska gå och mysa framför tv:n med min kille.Lillkillen ligger och sover just nu,får se om han vaknar en gång till för lite kvällsvälling.Myspysungen vår då! :D

Bye bye


Just nu.

Önskar mig Roland Cedermark - Stilla Natt, helsköna låtar ju!!! ;D


Foundation.

Har du någonsin provat detta foundation från Maybelline?Jag läste på VeckoRevyn att det var en provpanel där som rekommenderade det och då var jag bara tvungen att prova.Jag har aldrig använt något så bra foundation förut,det är lätt att ta på och det täcker kanonbra.Tack för mig! :)


Spicy!!!

Fick smaka på pizza från den nya pizzerian Spicy i kvissle.Måste ju bara säga att det är verkligen goda pizzor där!Plus att dom inte använder burkchampinjoner utan färska,det är mycket godare.Salladen vad krispig och det kändes på en gång att den var gjord idag.Kanske man ska unna sig en god härlig pizza därifrån idag?! :)

Har tagit hem byrån från mamma och pappas förråd idag,så ska slipa den och måla den vit.Kommer bli riktigt snyggt kan jag lova,nu gäller det att man får lite tid till det med.Vill vara klar innan jul iaf.

Johannes ligger och sover just nu,sedan ska vi gå hemöver (är hos mor och far).Börjar redan bli mörkt,på ett sätt är det skönt men man måste skynda sig att göra saker på dagen innan det mörknar så man ser vad man håller på med.

Åkte ju in till stan igår,men jag kom inte hem med någon jacka utan det blev lite julklappsinköp.Köpte lite grejer till Johannes,en "päls" mössa och en tomtedräkt.Åkte sedan och handlade lite mat.På vägen hem var det en bil som körde över på andra sidan vägbanan och kom sedan på sig själv och tvärsvängde så han körde in i en vägskylt.Jag tror att han antingen slumrade till eller kanske skrev sms.Tur att det inte blev någon skadad.Han hade en jäkla tur eftersom det var precis i en kurva och en backe så det kunde ju ha kommit en bil på andra sidan och då kunde det ha blivit en rejäl krock.Det gäller verkligen att man är vaksam när man är ute och kör bil.

Fan att det ska vara så långt till Ånge då!!!

Bye bye

Le mot kameran!

Alltid när jag tar fram kameran och den gula knappen lyser tar Johannes fram ett smile,varje gång!! :D





Ojdå,skitig liten grabb men han hade precis ätit och ville bestämt vara med på kort. :P








Krassliga familjen.

Usch vad det är kallt ute idag,måste nog åka inöver staden och handla mig en tjock härlig vinterjacka.Det skulle jag nog ha gjort för ett bra tag sen,har ju gått ute med tunna jackor nu när det har varit kallt.Så det får jag skit för nu när jag känner att jag håller på och bli förkyld,det spänner i nacken,småhostar och småsnorar.Så nu vet man ju vad man har att vänta sig.Men jag kanske hinner förhindra detta om jag köper sån där dryck mot förkylning.

Promenaden för denna morgon är gjord.Skönt att gå i skogen för en gång skull.Stackars M ligger i sängen och är också dålig.Egentligen skulle jag också behöva lägga mig i sängen och vila lite med det vill jag faktiskt inte,det är då man bara ligger och tänker på att man är sjuk och då har jag fått för mig att då blir man ännu sjukare.Kanske låter "sjukt" men sån är jag! :D

Hoppas inte Johannes blir smittad!!! :/

Så,ska jag ta med mig Johannes in till stan och kika på en jacka idag? Vi får se!

Bye bye



2:a december

Här sitter jag och trötter,Johannes bestämde sig för att vakna vid typ 05:30 imorse.Han fick ligga mellan oss i 30 min sedan var det bara att gå ner och göra iordning välling.Tittade på tv och sen begav vi oss upp för att försöka sova en liten stund.Jo tjena! Skitungen ville inte sova utan skrek och grinade ett bra tag.Lugnade ner sig en liten stund så jag kunde få hoppa in i duschen.När jag kom tillbaka började det igen så vi gick och tittade ut mot gatan från fönstret och det var spännande tyckte han. :)
Han blev faktiskt sömnig så vi gick och sov någon timme.Eller jag sov någon timme,Johannes ligger fortfarande och sover som en stock.Måste köpa nattvälling åt lillfisen idag.

Gårdagen var jag nere hos mor och far och julpyntade.Strök gardiner och plockade fram tomtar mm.Får inte glömma att Heléne också hjälpte till.Lagade middag åt dom med,korvstroganoff med ris. :)

På kvällen bestämde jag mig för att baka bullar,tycker dom blev ganska goda.Förr tyckte jag att det verkade vara omständigt men det är ju lätt som en plätt.Mycket jästid så man hinner göra en massa annat under tiden. :)

Nu ska jag hitta kläder att ta på mig.

Bye bye