Söndag

Fullt ös här hemma har det varit hela dagen,så härligt med sol så jag har tvättat som en galning så det kan torka ute av bara vinden.Man är ju en snålis som inte vill använda torkskåpet och jag har faktiskt aldrig använt det heller för jag har inte vågat,det är ju från när huset byggdes 1977 och då kanske det drar extra mycket ström. :P

Så värme och härliga vindar är varmt välkomna!

Var och tvättade bilen igår kväll på vägen hem från svärmor och det var en upplevelse för Johannes,han blev först lite rädd för dom stora tvättgrejerna men sedan gick det över till lite skratt.Alltid lika kul att se hur han ska reagera på saker första gången.Knäppte även bilder men kameran är som vanligt på villospår men jag finner den snart.

Man kanske ska umgås med sin karl som bygger tåg. :)



Det här klippet älskar Johannes att titta på,han dansar och har skitkul! ;D



Glad Påsk!

Är ledig hela påskhelgen och jag njuter för fulla muggar! :)

Igår så premiärgrillade vi här hemma,gjorde hemmagjord potatissallad och den blev smaskig.Och idag är det påskafton och vi började morgonen med en god frukost med en massa ägg.Det var nog inte så snällt för min mage men man får ju offra sig ibland,jag får nämligen superont i min mage och måste springa på toa ett antal gånger några timmar efteråt.Det slår aldrig fel har jag märkt,att man ska ha så känslig mage hela tiden.

Vi har varit ute i skogen och vandrat,så himla härligt väder vi har idag! Man får ju inte missa att vara ute nu så jag tog fram krattan och började kratta det mesta på gården,men det är en liten plätt kvar som jag tänker ta imorgon.Passade även på att bada Lippe idag,han tyckte nog det var riktigt skönt.Jag har väntat på att våren ska komma så man bara kan släppa ut honom på gården när han är klar för att självtorka,så perfekt. :)

Johannes fick även leta efter sitt påskägg idag,vi bestämde att han fick leta efter det ute.Han tyckte det var jättespännande och blev superglad när han fick se alla karameller.Men innan han såg dom så skakade han på hela ägget så alla godisar åkte på marken men som tur var så höll dom sig rena. Haha!

Promenad till skogen.

Men vart är påskägget då?!

Där!

Plocka upp karra. :)

Glad Påsk!



När Johannes har vaknat ska vi åka in till svärmor och äta påskmiddag.



Leeeedig!

Blev som vanligt väckt av min lille gosegubbe nu till morgonen,kan faktiskt vara skönt att kliva upp samma tid som när man ska till jobbet för då får man fler saker gjorda som att tex duscha och det har jag gjort nu.

Ska in till stan sedan till körskolan och sitta med i baksätet och se hur det går för mamma när hon kör.Spännande!
Det kommer gå galant,kommer ihåg när man själv skulle ta körkortet.Jag var så nervös att jag höll på att skita på mig för jag övningskörde inte så mycket hemma faktiskt men man fick körkortet till slut och det är en dag jag ALDRIG glömmer.Den lättnaden och friheten när man fick sätta sig i bilen och köra iväg själv,hur underbart som helst! Nu har jag haft det i 6 år och det är en av dom bästa saker jag gjort. :)

Frukost skulle inte sitta fel just nu.

Johannes är hemma från dagis idag och blir lite långledig från dagis eftersom det är påsk.Han är det absolut det bästa jag någonsin gjort! Haha!!!!! :D




Miss you!

Saknar min lille gounge som nu är på dagis,jag är hemma på lunch och har lagat färdigt middagen så det är bara att sätta sig och äta när vi kommer hem.Man måste ha lite framförhållning ibland så man slipper allt bökeri. :)

Snart är det påsk och då är jag ledig! :D




I´m home!

It´s nice to be home!

Men jag är egentligen inte hemma där jag bor,jag är där jag bodde och växte upp i typ 20 år.Det är skönt att vara här hemma,då får man minnas hur härlig barndom man hade.Tänker på hur det var på påsken då vi alla barn fick leta efter påskägg precis när vi vaknat och vi var alla så förväntansfulla.När vi väl hittat äggen så fick vi vräka i oss och jag minns att jag alltid gick till mitt rum med mitt påskägg och tyckte livet var härligt! :)

Nu har man själv ett barn och det ska bli riktigt kul nästa helg då det blir premiär för honom att följa min tradition som jag hade när jag var barn.Fast han är lite väl liten för att vräka i sig godis,men godis ska han självklart få och även en ny tandborste! haha!



Nu ska jag agera handledare åt en som ska ta körkort! :) Önska mig lycka till.


Work work work

Jag tycker att det enda jag gör är att jobba,ledig någon enstaka dag men ändå jobbar jag 75%.Hemma på lunch just nu och det är alltid skönt att bege sig hem för att få i sig något.Blir lätt trött när jag är kvar på arbetet.

Känner att det börjar bli dax för en träff med tjejerna nu,vad säger ni?! :)

Liten uppdatering det här men mer kommer och då även bilder.!

Bye♥

Torsdag 14 april

Jag har jobbat idag,är trött som ett as nu och sitter hos mor och far.Johannes ligger inne i vardagsrummet och sover och har gjort det ett bra tag nu.Man har ju sån tur att man har barnvakt till lillgubben så han slipper vara på dagis hela dagarna.Inget fel på dagis men jag ser hellre att han får komma hem när det går.

Gubben jobbar över så vi väntar så snällt på honom här,när jag kommer hem ska jag vara ute i solen med familjen och röja undan och fixa inne i huset.Är ledig imorgon och det ska bli en lugn dag om det går då,en härlig morgonprommis är redan bestämd med två flickor och sedan får tiden utvisa hur det ser ut.

Bye bye! :)


Tisdag 12 april

Ledig idag och ska då passa på att påskpynta här hemma,trevligt med lite härliga färger.
Så jag,Johannes och Lippe beger oss ut strax och plockar björkris. :)

Jag måste verkligen bli bättre på att gå ut på promenader,och då menar jag långa promenader så man verkligen känner att man tränar.Det ger verkligen resultat om man promenerar,eftersom jag ofta brukar åka ofta en viss sträcka när jag jobbar så ser man ofta samma människor som är ute och går och jag ser ofta en kille som promenerar och för typ 3 veckor sedan satt hans byxor väldigt tight och såg honom bara för några dagar sedan och snacka om att dom hängde löst nu.Så släng inte ut en massa pengar på gymkort utan gå ut i friska luften och ta en härlig promenad 2 gånger om dagen,det gör susen för magen och benen såklart! ;P

Nu går vi ut!



 


Söndag 10 april

Jobbat hela dagen lång idag,kvällen har rusat iväg och skulle egentligen duschat för längesen men har man en 2-åring som ska vara överallt så finns inte tiden.Gubben i huset har inte varit hemma,annars hade det varit hur lätt som helst.Jag beundrar alla ensamstående föräldrar som klarar av allt på egen hand! Men ack vilken tur man har som har en andra hälft som hjälper en. :)

Nu är det bara några lister som ska spikas fast i Johannes rum,sedan är det dax för lillgubben att få sova själv i sitt nya rum.Hur ska det gå?! BRA hoppas jag! :D

Duscha duscha sedan sova!!! Imorgon vankas jobb hela dagen igen.



Så här sur och grinig kan man vara när man är nyvaken och inte så pigg. :P


Ur.



Uret jag målade för ett ganska bra tag sedan,såg häromdagen att man kunde ju köpa en vit men då jag köpte min kostade den bara 50 riksdaler och nu 100 riksdaler och det blir ju faktiskt snyggare när man målar själv. :)



Jennifer Lopez - On the floor ft. Pitbull


Syns det?!

Häromdagen så målade jag garderobsdörren och när jag tvättade av rollern så kom Johannes och var lite förtvivlad och visade sin hand.När man ser bilden så förstår man varför...

 

Är hemma och vabbar idag,Johannes har varit vaken halva natten och hostat,slemmat och varit tjurig.Han var helt slut nu till morgonen och man såg att han inte alls var pigg för att gå på dagis idag så vi blev hemma.Vällingen kom även upp,blä!

Jag hatar verkligen att ringa och säga att jag inte kommer på jobbet men vad gör man när man har småbarn? Familjen går före enligt mig!

Nu har jag inte tid med detta. :)




Trodde jag ja!

Åkte ju ner till Tre Små Busfrön för att köpa vantar men det var ju SLUT! Får ta och åka in till stan imorgon efter jobbet för galonisar ska han ju ha.Tror jag ska passa på att köpa nya gummistövlar med när man väl håller på. :)

Gick direkt efter den lilla trippen och hämtade Johannes på dagis,dom andra barnen höll på att sova när jag kom och min lille plutt satt på soffan och läste bok när jag kom.Tycker det är skönt att hämta hem honom direkt efter han har ätit lunch på dagis,då får man ligga och mysa tillsammans och har man tur kanske man slumrar till själv en stund.

Mår faktiskt dåligt över en grej,jag har en rejäl utväxt nu på mitt hår som måste färgas snarast! Dax att ringa till någon bra frisör och få slingor för nu är det dax för Madde att bli lite ljus igen,jag har så ljus hy så det passar nog lite bättre med en ljusare färg på håret med. :) Tips på bra frisör?

Kanske man ska springa runt och leka med sonen en stund innan vi blir hämtade för Johannes ska vara hos sin mormor och morfar en stund innan Martin kommer och hämtar honom.

Bye bye

Bilder ska man fixa också! Snart!


Torsdag 7 april

Men hej mina kära läsare!

Måste verkligen berömma er för att ni har tålamod och har väntat på mig,har inte haft tiden,lusten eller orken att ens sitta vid datorn.Det enda jag har gjort när jag väl suttit vid datorn har blivit att betala räkningar och kollat lite facebook i några sekunder. :)

Men nu verkar det som att det har blivit dax för lite uppdatering här,eller hur?!

Här hemma är det kanon,vi håller på med renovering för fullt.Vet inte vad som har hänt med oss men vi har verkligen tagit fingrarna ur ni vet vad och fått mer ordning på övervåningen.Dom bruna listerna är nu vita och likaså dom träfärgade dörrarna.Johannes rum trodde jag skulle vara klart för längesedan men det fattas nu bara nytt tak och golv men sedan är det klart och då ska vi fara in till stan för att shoppa inredningsprylar.När Johannes bara var några månader gammal så köpte jag en skylt där det står Här bor en prins,trodde jag skulle få sätta dit den skylten på hans dörr mycket tidigare men så är det när man har andra projekt på gång hela tiden.Och visst är det väl mycket mysigare med en gulleplutt i sovrummet när man vaknar på morgonen men snart ska han få ha sina leksaker och säng på ett ställe,skönt säger jag! :)

När man inte är hemma och fixar så jobbar man ju såklart,det är skönt att jobba 75% för då får man vara hemma lite mer och det kan behövas när man har småbarn.Ikväll så ska jag jobba,Johannes är på dagis nu och han trivs hur bra som helst.Det är en härlig känsla när man lämnar honom där och han bryr sig inte ett dugg att jag går iväg.Ska snart åka ner till Tre Små Busfrön för att kolla efter ett par galonvantar.Tycker det är lite svårt med kläder och sånt för jag vet inte riktigt vilken butik som har bäst kvalitet och vad man ska ha men man lär sig med åren.Det är väl så med första barnet...

Har ju skrivit tidigare att jag ska ha en till blogg och kanske jag slår ihop den här bloggen med det innehållet jag skulle ha i den.För det kan ju bli lite krångligt med två stycken.Men det blir inom en snar framtid! ;)

Nu ska jag gå och göra mig iordning för en tripp till olika affärer. :)

Bye bye