Happy new year!

Får önska än en gång alla ett Gott Nytt År! =)

Idag har jag bakat och lagat mat för fullt,blev tacopaj och kladdkaka med grädde (med brist på fantasi).
Det blev supergott!!

Pajerna ser kanske inte så supergoda ut på bilden men kan lova att dom blev kanonbra!

Snart är det år 2009,kommer hända mycket skoj då känner jag.Men speciellt är det ju att man blir mamma detta år och det ska bli spännande. =)

Men men,nu har jag inte så mycket mer att tillföra denna blogg så jag tar och går och väntar in klockan så jag kan smälla mina raketer och sen åka hem och sova!



En bild på magen kommer här också,är nu i vecka 31.






Bye bye

Zzzzzz...

Fy vad jag skulle kunna sova flera dygn nu.Har jobbat hela dagen till 17.00 och det har verkligen tagit på krafterna kan jag lova,speciellt om man har ett litet liv i magen med.Men nu är jag ledig i 2 dagar och det behövs så man kan jobba fredag,lördag och söndag igen.

Imorgon på nyårsafton så blir det lugnt hemma,Martin är sjuk så jag ska laga hans favoriträtt som är tacopaj och en god sallad till.Vi hade blivit bjudna på mat men vad gör man när man blir sjuk.Åker nog till mor och far och firar in klockslaget.

Hoppas alla får en härlig nyårsafton!

Bye bye


Tjena tjena!

Denna annandag jul så har vi varit inne i stan och handlat lite mat,var i stort behov av foundation med så då passade vi på att åka till Ica Maxi i Birsta för där har dom nämligen smink och dylikt.Perfekt! =)

Sedan åkte vi runt på en härlig bilsväng på landet i några timmar,gick på promenad med Lippe i solskenet.Väl hemma så började jag att baka nästan på en gång,det blev chokladkakor och drömmar (som verkar vara min specialitet utan att skryta).Maten tillagades efter och det blev fläsk och löksås med potäter,smaskens kan jag lova!

Nu väntar jag på att några filmer ska laddas hem klart,sedan blir det hem igen och fixa till en fruktsallad och mysa framför tv:n.Vilken härlig dag det har varit! =)

Här bjuder jag på en bild på mina kakor.



Bye bye

Juldagen = Julafton

För mig är juldagen nästan som julafton,det blir julmat och godis i floder igen och nästan samma mys som igår!
Fast man blir ju utan Kalle Anka men det visas väl någe annat på tv.





Nu ska jag gå och glo på televisionen och sedan börja hjälpa mamma med julmaten.Gott!

Bye bye

God Jul!

Då är det äntligen julafton 2008! =)

Har haft en dag full med tillagning av julmat och julpyssel mm.Tomten har varit här och jag fick många bra julklappar som sängkläder,köksprylar,bebiskläder och nalle mm.Jag är helnöjd över denna jul med! =)

Fast nu har man druckit alldeles för mycket julmust,man känner sig nästan sprickfärdig och det är inte en skön känsla.
Det är väldigt lugnt just nu,syskonen är ute och åker spark men jag och Lippe sitter här och tar det lilla lugna för snart blir det nog livat igen kan jag tänka mig.Syrran fick duntäcke och det vill jag också ha har jag kommit på,det är ju så varmt och skönt men äckligt varmt på sommaren.

Martin kommer lite senare ikväll och ska som vanligt äta lite av hemmagjorda potatissalladen som vi alltid brukar ha på julbordet.Han är helt tokig i den! Vi i familjen brukar alltid ta en till liten jultallrik senare mot kvällen och det är gött det!

Men nu ska jag kolla runt på andra saker!

God Jul på er!

Bye bye

Puh!

Vilken dag!

Åkte in till Birsta City på en gång imorse och började shoppa.Hittade nästan allt vi skulle ha och det gick väldigt smidigt faktiskt och det var jätteskönt.Vi var inne i stan i några timmar,sedan åkte vi till skönsberg och köpte hundmat och sen for vi till Bergsåker och åt mat.Det blev potatisgratäng och rostbiff,gott!

Godis har man proppat i sig där med,så nu är jag proppmätt!! =)

Imorgon blir det julmat och Kalle!! Äntligen!


Bye bye

Mycket att göra nu..

Har varit inne i stan idag och försökt att hitta fler julklappar,det gick väl ganska bra men hade velat hitta allt idag men måste in igen imorgon.Det är som vanligt att man åker in dagen före! =D
Men sen när det är över så blir det middag hos Martins mamma och det behöver man nog då.Måste även hinna med att slå in några julklappar.

Efter stadsbesöket for vi hem till mamma och pappa,har ju som tradition att vi klär granen tillsammans,iaf jag,Micke och Heléne hjälps åt med det. =) Så nu är den fin fin tycker jag.

Längtar tills på onsdag,det ska bli skönt att få koppla av ett tag med mat och godis och Kalle Anka. =)

Idag har jag gått in i vecka 30,fasiken vad fort det går nu.Och mer ont har man i svanskotan,får halta för det mesta nu.

Men jag får önska er en trevlig kväll!
 
Ps.Vad bra att Larz Kristerz vann!  

Julgran!

Jobbade i några timmar nu på förmiddagen och for sedan hem och åt en smörgås och bytte om till varmare kläder.Alla i familjen förutom mamma kom och hämtade mig och Lippe,sedan for vi till vårat ställe och började leta efter en gran.Snacka om att det var jobbigt att pölsa i snön,men jag är envis fast det får man lida för nu när man är så trött.Efter typ 1 ½ timme så hittade JAG en gran,men när jag tänker efter så var det inte så snygg gran.Den var lite tanig! =)
Men en gran har vi nu och det är skönt.Roligt med en tradition som hållit i sig sen man var liten.
    

1.Lippe och Charlie
2.Heléne lite less men ler iaf
3.Jag var less på att vi inte hittade någon gran
4.Danne går med granen
5.Micke tokar sig som vanligt



Ikväll är det Dansbandskampen och det ska vi verkligen se på,spännande.

Vem vinner? Scotts eller Larz Kristerz?! Vi får väl se ikväll.

 










Bye bye

Händelserikt.

Imorse gick jag ut på en farlig morgonpromenad med Lippe,höll på att halka flera gånger och det kändes inte så lyckat.Vände efter en stund och hela promenaden som brukar ta typ 15-20 min tog typ 30-35 min.Kändes tungt när jag kom hem så jag gjorde iordning min frukost och började sedan att BAKA!
Det blev lussebullar och dom blev supergoda,jag måste bara skryta. =) Använde ingen kesella utan gjorde efter klassiskt recept faktiskt med ägg.Tog med mig en påse till mamma och pappa så jag knäppte kort på dom där dom ligger i påsen.



Jag och pappa hade tänkt att åka till ett ställe där vovvarna skulle få springa fritt på åkern,men vi kom inte riktigt fram för vi fastnade på vägen pga ishalka.Det var faktiskt riktigt otäckt när bilen bara gled snett bakåt nerför en kurvig väg och blockerade helt.Det kom bilar som fick vända.Som tur var så känner pappa dom flesta så han fixade hjälp av en som bodde precis där vi var med bilen.Vi kunde till slut vända med bilen och fara raka vägen hem för jag tänkte då inte riskera att fastna igen!Så hundarna fick en vanlig promenad på gatan istället! =)

Funderar på att åka in till stan med Micke ikväll och köpa fler julklappar,Martin ska tydligen ringa runt till en massa folk ikväll så han skippar denna julhandel.Men jag vill vara ute i god tid i år.

På lördag blir det julgranshuggning! Det är alltid lika kul,hoppas jag orkar att pölsa i snön bara!Det återstår att se.

 
Bye bye





Tjena!

Snacka om att man åt mycket mat idag! Det var riktigt gott men på något vis så är det ändå mycket godare med julmaten man äter hemma med familjen,mammas rödbetssallad och köttbullar..mmmm vad gott! =)
Snacka om att man var trött efteråt,men jobba skulle man göra och det gick bra förutom att jag blev så blöt om fötterna.Kändes som att man gick i en vattenpöl i några timmar.Måste spruta på sånt där grejs som gör att dom tål vatten! Och vad kallas det nu igen?! Vet ej.

Jag hade tänkt att baka lussebullar ikväll,men som vanligt tar tröttheten över och det blir inget julbak.Men imorgon är jag ledig och då ska Madde sätta igång med baket.Vet inte hur jag ska göra,har hittat recept på lussebullar med kesella men är lite osäker på om jag ska använda det i.Får kolla runt lite mer.

Min svanskota gör ont på mig nu,vill bara skrika rakt ut när jag ska kliva upp från en stol eller soffan.Ska sluta att resa mig upp och bara ligga i soffan fram tills jag ska föda!Stackars Martin,haha! =)

Nej nu ska jag klappa om Lippe,han ligger med sitt huvud på mitt knä och tittar på mig med sina söta små ögon!

Bye bye

Imorgon.

Längtar verkligen tills imorgon,då är det dax för julbord med jobbet.Det ska bli jävligt gott kan jag lova! =)
Synd att jag inte får äta gravad lax bara men det får jag vänta med tills nästa jul.

Lite julklappar har man hunnit med att shoppa,fler blir det nu i dagarna.Måste skicka iväg julkorten med,hoppas dom kommer fram i tid även om man inte skickat dom den 16 december?!

Det går så fort nu,redan nästa vecka så är det julafton,knäck har man hunnit att baka.Sen blir det pepparkakor och lussebullar.Allt detta ska jag göra på torsdag då jag är ledig.

Var på MVC förra veckan,allt var bra och hjärtat på bebisen slog 156 slag/min. =)
Känner av graviditeten nu,ryggen och svanskotan gör ont på kvällarna.Måste lära mig att vila mer..

Nej nu har jag inte så mycket att bidra med.

Ha en bra kväll!

Bye bye

Svårt!

Varför ska det vara så himla svårt att välja vilket internet man ska ha?! Sitter här och kollar på Telias hemsida och dom har ju nu som ni nog alla vet ett erbjudande för 299 kr i månaden.Men det som ingår är ju så snålt,speciellt tv.
Endast sju kanaler ingår i priset och inte fasen klarar man sig på detta.Då måste jag alltså välja ett annat paket som är bättre och får prova det i 3 månader utan extra kostnad och sen betala 99 kr extra i månaden.Och själva hastigheten på internet duger inte heller,vi klarar oss inte så bra på 1,5 - 2 Mbit/s,så vi behöver iaf 8 Mbit/s så det måste man öka också.

Tror inte att många vill ha allt som ingår utan väljer extra paket till detta och genom det blir det dyrare,smart Telia!

Det blir inte 299 kr i månaden för oss utan: 349 kr plus 99 kr efter 3 månader.Är ju inte så fasligt dyrt ändå men det är ju så kul att räkna ihop och se för ofta så blir det inte just det priset som erbjudandet säger.

Ja nu vet ni det! =)


Nu har vi äntligen fått upp gardinerna i köket,Martin fick vara snickare i typ 10 min och det tyckte han var sååååå himla roligt. Haha! Puss på dig! Knäppte kort på köket men snickaren tyckte inte att det var så bra kort så jag satte inte in dom igår här på bloggen.Men nu tänker jag trotsa honom och ge er kort på vårat nya kök! =)

 



Här kommer även en bild på mig som nu har gått in i vecka 28.


Bye bye

Åhhh..

Har jobbat idag,gått och gått runt hela kvissle och det känns nått så jävulskt i ryggen nu.Måste hem och vila och glo på film,det blir Tomten är far till alla barnen! Tyck vad du vill men jag tycker den är bra. =)

Snart helg..vad händer då? Jo,jag ska jobba!
Efter jobbet blir det helgmys med älsklingen och god mat.Det behöver vi nu när vi är ensamma utan folk som springer runt i huset och "stökar"..  ;-)


Imorgon ska jag och Therese åka till Birsta City och köpa lite julklappar.Var ett tag sen vi hittade på nått så jag ser framemot detta!

Nej gott folk nu har jag inte ork eller tid till detta.

Bye bye

   

1.Lippe i sovrummet
2.Lippe älskar kameran
3.Lippe sover
4.Lippe badar

Ps.Lippe är vääääldigt populär har jag märkt! ds.  haha!








Tjenixen!

Här sitter jag och äter en macka med smör och ost,till det så dricker jag julmust. Gott! =)

Today har jag bakat kakor,det blev drömmar,kolakakor och syltstjärnor.Syltstjärnorna är inte klara ännu för degen ska nämligen ligga i kylskåpet i några timmar,helst över natten men det orkar jag inte vänta på så jag ska först fixa en pepparkaksform som är en stjärna och sedan blir det baka igen när jag kommer hem.

Det är så kul nu när köket är klart och man kan börja jobba där på riktigt,har plockat fram mer tomtar och ljusstakar idag.Men det tar sin lilla tid för stora mig för jag tappar orken så fort.Har nu börjat fått ont i ländryggen och det är inte skönt.Vissa stunder kan jag knappt lyfta på benen.Hoppas det går bra att jobba imorgon bara!

Nu har jag gått in i vecka 27 och jag knäppte ett kort på magen,bakom mig ser man lite av köket faktiskt.Men det blir finare bilder SNART på köket!Är lite seg med bilderna men vår borrmaskin är inte hemma så vi kan inte sätta upp gardinerna än.

Vi har inget varmvatten hemma heller,måste vara någon propp till värmeberedaren som gått eller så är den trasig,om den är trasig är det inte så skojigt kan jag lova!

Nej nu kommer det lite bilder.

Magen v.27
Min krans


Martin håller på i sovrummet
(fler bilder på rummet kommer snart)


..Bye bye..

Let it snow,let it snow!

Det får gärna snöa på nu när det väl håller på,älskar snö!Är ju ännu mysigare nu när man har julpyntat och julstjärnor och ljusstakarna är tända.Funderar på att fara in till stan och handla alla julklappar så man har det gjort så man kan fokusera på allt annat som julbaket mm. =)

Den 17 december har några vikarier på jobbet inklusive jag blivit medbjuden på julbord på Svartviks Herrgård.Det ska bli så gott,tänker äta mig fullproppad så jag slipper äta något fram till julafton..haha! Gratis är gott.

Här sitter jag och trycker i mig godis,blev så sugen när jag var på affären.Synd att jag ska ha sura uppstötningar idag,då är det ju inte så bra att trycka i sig karra men det struntar jag i faktiskt.

Jag och Micke ska åka hem till mig snart,då ska vi laga mat i nya köket och sen spela biljard på övervåningen och käka godis samtidigt,vilken härlig kombination! =)

Stackars Charlie mår inte så bra,han kräks och sover.Orkar inte göra så mycket nu.Hoppas han blir bättre den lille parveln!



Bye bye


Äntligen!

Nu är köket klart! =)

Känns helt underbart,ikväll ska jag sätta upp julgardiner där och knäppa kort och sen ska ni få se vad fint det är!!

Idag har jag strykit en massa juldukar och gardiner,efter en stund blev jag less så jag gick ut och gjorde mig min egen utekrans med gran,tall och ljung ris.Den blev lyckad faktiskt,sen ska jag dekorera den med kumquats som jag har dekorerat med nejlikor och sedan kottar.JAG ÄLSKAR ATT PYSSLA!! =)
Skulle vara kul att jobba hos en florist så man får pyssla med sådant.

Nu ska jag ladda hem en film.

Bye bye