Lördag!

Började min lördag med en prommis med hundarna,sedan åkte jag hem och började städa hela nedervåningen.Så nu känns det skönt och fräscht.

Martin är bakis så han mår ju inte så bra.Vi måste inöver och hämta bilen sedan,det blev något fel på den när jag skjutsade in honom igår.Plus att vi måste handla föda så man klarar sig ett tag.

Hittade härliga bilder från förr igår,stog och kollade i mammas och pappas bok och cd hylla och hittade dom av bara slumpen.Snacka om att jag blev glad! =)

Nu ska vi njuta av det härliga vädret!!!

Funderar på hur jag ska göra med min hårfärg,ska jag färga det mörkt igen eller ha det ljust?! Svårt beslut...

 


Bye bye


Thursday!!!

När det är sånt här väder ute så blir man bra sugen på att plocka fram grillen,utemöblerna och bara sätta sig ner med en kall öl eller cider.Sedan avnjuter man gott grillat kött och hemmagjord potatissallad,gott! =)

Denna torsdag har vi varit kvissle och suttit in pengar på banken.Sedan har vi varit på prommis och kollat på tv.Har inte haft någon lust att lyfta ett finger när det gäller städning mm.Ibland kan jag bli så jäkla less på det så då skiter jag i det helt enkelt.Tar sedan nya tag dagen efter!

Jag måste verkligen ha ett par andra jeans känner jag nu,är less på dom jag har.Får köpa det när pengar finns på kontot.

Nu ska jag gå ut och hämta posten...

   


Bye bye


Onsdag 2009-04-22

Har haft ett litet uppehåll från bloggandet i några dagar,lusten har inte funnits och inte tiden heller för den delen.

Här flyter dagarna på,Johannes växer och gror.Är mer och mer medveten och ger oss en massa leenden och skratt. =)
Han är mer vaken på dagarna och sover på kvällarna,han får kvällsmålet vid 23.00 ungefär och sover sedan till ca. 04.00.Så jag får sova i några timmar och det är skönt.

I helgen var vi på veteranmarknaden i nordichallen,hittade absolut ingenting.Var mycket mindre bord den här gången med.Fast jag var inte ute efter något heller.Efter ett tag gav vi upp och for till Martins mamma i bergsåker och var där ett tag.På kvällen fick vi besök av Therese och hennes kille,Johannes fick söta kläder av dom och han tackar så mycket! =P

Vad som hände på söndagen är inte så intressant,Martin jobbade och jag var hemma och donade som vanligt.

Igår (tisdag) var vi på BVC,lillgrabben väger nu 5.390 och är 58,5 lång.Nästa vecka blir han 2 månader!!! =)

Med min vikt går det hyffsat,tog mig en bulle och ett glas läsk när Therese var här,men sedan har det gått bra.Suget kommer ibland under dagarna men man lyckas alltid glömma bort den känslan som tur är.Känner faktiskt på magen att den blivit lite mindre.Men jag tänker inte stressa,och någon gång ibland tänker jag unna mig något gott.Man måste ju få njuta av det söta i livet! ;-)

Nu ska jag gå och mysa med lillpöjken min och vänta på att Martin kommer hem så man får pussa på honom med!



 


Bye bye

Kort från förr! =)

Satt och tittade i min gamla plånbok för någon dag sedan,hittade kort på mig,Therese och Isa som vi knäppte i en sån där fotoautomat.Jag undrar om dom automaterna fortfarande finns kvar?! Men iaf,var riktigt roligt att få en flashback från förr.Vi hade riktigt roligt vi tre! =)

Tänkte bjuda på kort här,hoppas det inte gör något Therese och Isa!!! =P

Dom här korten knäppte jag och Therese för många år sen. =)
  


  

Den här dagen kommer jag faktiskt ihåg,vi hade precis innan varit och provat smink inne på Åhléns och jag blev förbannad för expediten som jobbade där glodde på oss precis som om hon trodde att vi skulle snatta! Haha!

  



Har en fråga! Varför är killar så rädda för spya för?! =)

Imorgon blir det marknad i nordichallen.

Bye bye


Tjabba

Varför varför varför skulle det komma snö idag då?! Jag som hade hoppats på vår och värme men icke icke.

Jaja,om du är nyfiken på hur det går med vikten så går det alldeles utmärkt.Har inte ätit något onyttigt på 3 dagar tror jag,fast jag var nära en gång i förrgår när jag var hos mamma och pappa.Dom hade en skål med påskgodis och jag tänkte bara ta en godis av bara farten,men då var det något som sa mig att NEJ,DU FÅR INTE! så jag tog ingen.

Äter havregrynsgröt med mosad banan på varje morgon.Under dagen så äter jag frukt,idag blev det gulaschsoppa till lunch som jag gjort själv.Man kan ju inte sluta att äta helt heller,men det är jobbigt när sötsuget kommer.Då måste jag göra något annat som gör att jag glömmer.Och då är datorn en bra metod,iaf en sån här kall dag och jag lämnade vagnen nere hos mor och far igår och tog bilen hem för det var så jäkla kallt så det blir ingen prommis under dagen idag tyvärr.Men ikväll blir det långprommis med vovven.

Nu ska jag underhålla Johannes,Lippe och Micke.

Bye bye

Sista gången.

Nu har jag bestämt mig,det är dax att få bort alla extra kilon.Här ska det bli mer träning och nyttig mat på menyn.Är så otroligt less på att känna mig pluffsig och fet.Har väntat på att motivationen ska kommit och nu är den här.Har väldigt lätt för att gå ner i vikt så jag hoppas att dom kilon som speciellt är på magen går bort nu.Har hört att det kan vara svårt för vissa att få bort graviditetskilona där.Har blivit dåligt med frukt nuförtiden med så nu blir det endast massa frukt på kvällarna och inte godis eller läsk som man bara måste ha alldeles för ofta nu.Jag tror att min hjärna är inställd på att äta precis vad jag vill,för så var det när jag var gravid.Då struntade jag faktiskt i det mesta när det gällde maten och allt snask.Jag blir ju ändå fet så det spelar ingen roll lixom tänkte jag.Men nu måste jag intala mig själv att jag inte är gravid längre och måste börja tänka på vad jag stoppar i mig.Men vi äter ju inte så onyttig mat ändå,äter grönsaker till.Men mitt problem är att jag äter alldeles för mycket,men jag är ju så hungrig just då så jag kan inte hålla mig.Just därför är det viktigt med mellanmål.Att ta mig en frukt emellanåt gör mycket för blodsockernivån.

Jag har alltid vetat vad jag ska göra,men man har inte tagit sig i kragen och gjort det.

Minns när jag gick på gymnasiet,tränade och åt nyttigt en hel sommar och lyckades gå ner 15 kilo.Det är inte illa kan jag lova.Men dom kilona gick jag upp igen när skolan hade börjat.Då var det andra saker som kom upp istället.


Tänker skriva här hur allt går,kan vara lättare tror jag! =)

Men idag blir det en favoriträtt som ska ätas för sista gången på väääldigt länge.Nämligen pizza!! =)
Så imorgon sätter jag igång med mitt nya och hälsosammare liv.Tänker även dra med mig Martin så snart är vi dom snyggaste på gatan. Haha!!! ;)

Jag får INTE misslyckas den här gången,det är bara så!



Har inte gjort så mycket idag,plockat här hemma och promenerat med fader i Nolby med vovvarna.Kollat på tv innehåller väl allas vardag och tvätta kläder.Man märker ju hur ens energi försvinner mer och mer när man är uppe på nätterna med Johannes.Så jag hoppas att jag kommer bli mer piggare än vad jag är nu.

Nu ska jag kolla på recept till mitt nya liv. =)

Bye bye

Glad påsk!

Idag är det påskafton och vi har nyss ätit potatisgratäng och kött.Tänkte först äta påskmat som sill,ägg mm. men vi ville inte ha det så vi åt det vi ville helt enkelt. =)

Har haft besök av faster Iréne och hennes karl idag.Vi bjöd på tårta som jag gjort alldeles själv.Gjorde även kycklingar av marsipan eftersom det är ju bara påsk en gång om året.Den blev väldigt god!







Blir en lugn och fridfull påsk i år.Gosar med familjen och kollar på tv. =)

Bye bye







Härliga solväder.

Hej alla glada!

Imorse när jag vaknade såg jag ut och det var mulet idag IGEN... Blir så trött och less när detta gråa och trista väder håller på i flera dagar.Men under dagen så har solen äntligen tittat fram,och när den gjorde det så var det första jag gjorde var att plocka fram dammsugaren.Fick en sån stor lust att städa,så nu är det dammsugat och golven är svabbade mm. =)

Efter det åkte jag,pappa och brorsan med hundarna och plockade björkris.Nu är det påskfint både inne och ute.







Nu är Martins pappa här och hälsar på,och äntligen får han träffa Johannes när han är vaken!Det är mycket roligare nu när han är mer vaken och hänger med mer.Fast ibland vill man att han ska sova så man får göra lite andra saker i hushållet,men man är van att ha honom i famnen nu när man tex bäddar sängen. Sötgubben min! =D

Sedan ska vi äta tacos,då blir det mycket guacamole och vitlöks creme fraiche kan jag lova.

Och jag vill ha en iskall öl eller cider nu!!Och gravad lax med för den delen.'

Nu ska jag gå och mysa med Lippe maus.

Bye bye

..Skärtorsdag..

Kommer ihåg när man var liten och klädde ut sig till påskkärring och sjöng "Vi är alla tiders kärringar i byn..." denna dag.Vi brukade alltid få ihop en rejäl slant och en hel del godis plus frukt.Det är kul att tänka tillbaka till när man var liten,hade mycket skoj för sig då. =)

Förra påsken var jag jättesjuk,låg hemma och hade influensa.Så det blev inget direkt firande av påsken då,men nu ska det ätas ägg och godis och allt annat som hör påsken till!!!!

Sen när Martin kommer hem ska vi bege oss ut någonstans och plocka björkris.Ska dekorera inne och ute med fjädrar.Nu ska våren välkomnas hade jag tänkt,fast solen kan gärna titta fram en stund så man blir lite piggare.


Igår var vi på BVC,Johannes har gått upp rejält i vikt och på längden har han ökat hela 3 cm.Här går det undan minsann! Han utvecklas så otroligt fort,så gulligt när han ligger i min famn och skrattar. =) Imorse tänkte jag knäppa kort på honom,trodde att inte blixten skulle utlösas men tro på fan att den gjorde den och Johannes tittade rakt in i kameran precis.Stackarn!!! Sötnosen min då!!



Nu är det stopp i mitt ordförråd så jag slutar här..

Bye bye

Här.

Meatbolls!

Helgen är förbi igen och det har varit lugnt och skönt.I fredags så sålde vi vår bokhylla och for sedan direkt in till IKEA och köpte oss en rumsavdelare.I lördags så monterade vi ihop den och nu sitter den uppe,det blev skitbra! =)

Sen i söndags så var vi ute och åkte en tur inöver stan,blev lite loppisar mm.

Ja idag är det måndag och jag har bara varit ute en sväng med Johannes och Lippe,mötte mamma och hon och Challe följde med hem.Fick hjälp med städning och mamma gjorde sina underbara köttbullar.Tack för det! =)

Har nyss ätit och ska strax gå ner och umgås med min lilla familj framför tv:n.

Ha en härlig måndag vettja!

Bye bye

Nu är det,fredag!

Du skulle bara veta hur jag ser ut just nu,skitigt hår och osminkad.Ser ut som en galen zombie!Men det är inte så lätt att bara hoppa in i duschen när man har småbarn,får vänta tills Martin kommer hem.Jag blir mycket piggare om jag får sminka mig och fixa håret,det är ju trots allt FREDAG!!!! =)

På dom typ 10 min. som Johannes lyckades sova så hann jag med två saker,slänga in en tvätt i tvättmaskin och byta sängkläder i sovummet.Bra gjort av mig!

Jag har även en fråga! Vart har alla tagit vägen??? Ser ju fanimej ingen som jag känner eller känner igen nuförtiden häromkring.TRÅKIGT!! Är det bara jag som bor kvar i Njurunda?? Hoppas inte det...

Okej,vad ska hända mer idag och i helgen.Vi har inget besök inbokat iaf så man kanske åker inöver en sväng med min lilla familj imorgon.Ikväll blir det nog god mat och någon film kanske.


Snacka om att jag är tokig i min lille pojk.Han ligger här bredvid mig och sover så sött.Kan inte låta bli honom! =)
Slänger in en bild på honom,så här ser han ut just precis nu:



Nu tänker jag gå på toa och sen göra lite nytta som att hänga upp tvätten.

Bye bye

.Sleeping day.

Inatt vaknade Johannes ca 01:30,mat.Sedan sov vi till 05:30,mat.Riktigt skönt att få sova några timmar i sträck.Sedan sov vi till ungefär 08:00,mat.Var fortfarande trött så jag och Johannes somnade om och sov till ungefär 12:00.

Så nu är jag utvilad,skönt! =)

I tisdags var jag på jobbet och visade pojken igen.Fick en massa fina kläder som han säkert kommer ha på korten här framöver.Vi var sedan och hälsade på lite vårdtagare,dom blev alldeles saliga.Det är väl inte så ofta som dom träffar små söta bebisar. =)

Nu ska jag sälja lite grejer på tradera och blocket.Har större plastbandslampor som jag vill ha iväg och dom säljer jag på blocket för det blir ju så svårt att packa dessa grejer om jag säljer genom tradera.Smågrejerna säljer jag på tradera såklart.Här är en bild på den ena plastbandslampan när den lyser i mörkret:




Har nu slutat att amma faktiskt,finns inte så mycket att hämta där för Johannes så vi kör med ersättning fullt ut nu och det funkar jättebra.Han blir större och större och mår hur bra som helst.Min kusin ammade sitt barn i 3 veckor,sedan körde hon med ersättning helt.Det är faktiskt väldigt behändigare nu,lättare om man tex ska fara iväg och handla mat då mormor och morfar kan mata Johannes med flaskan när han är hungrig.
Många tycker att barnen inte får denna närhet när man inte ammar,men bara man har barnet nära sig hud mot hud så känner det närhet och kärlek precis lika mycket när man ger ersättning.


Och vad händer mer idag?! Ska knäppa kort på vår bokhylla och sätta ut den på blocket.Nu ska vi ha iväg alla dessa bruna möbler och köra med den fräscha färgen VIT!!! =D

Men ha det så bra idag!

 

Bye bye