Lördag.

Idag känns det precis som en vanlig vardag,det beror nog mest på att Martin jobbar.Så himla tråkigt men snart kommer han ju hem. :)

Ska laga tacopaj till middag idag,var ett bra tag sen man åt det.Först ska jag åka och handla lite tillbehör,ska nog ge mig på och baka också.Får se vad det blir,älskar att baka!!! :D

Det är skitjobbigt att promenera med barnvagn i det här vädret,man sliter som en tok för att komma fram och envis är man.Får så dåligt samvete om inte Lippe får en rejäl prommis på morgonen och det är ju bra temperatur för Johannes att vara ute med.Det stora plusset är ju att man blir så pigg och orkar göra mer saker här hemma också.

Lite senare ikväll ska vi åka och hälsa på Therese med familj,ska bli spännande och se hur fint huset blivit.Efter det åker vi hem och ser på melodifestivalen.Eller iaf jag ska se det.

Ska gå och hänga upp tvätt nu.

Bye bye

Hit och dit.

Denna torsdag har vi verkligen en slappardag.Blev ingen prommis imorse,är tydligen för kallt.Har ju ingen termometer men brorsan kom upp och gick med hundarna.Kanske det blir mildare på eftermiddagen så man kan få i sig frisk luft.

Drömde att jag hade bestämt mig för att börja simma,men jag vet inte.Skulle vara kul att åka och bada med Johannes för det skulle han tycka vara roligt.Känner att man inte hittar på så mycket med honom nu men det ska det bli ändring på.Läser andra mammors bloggar och jag kan ärligt säga att jag blir trött bara jag läser om allt dom sysselsätter sig själv och barnet med.Ibland kan jag tycka det blir för mycket,låt barnet få koppla av ett tag ibland kan jag känna.Det är mammaträffar,babysim,babysång,kyrkis m.m hit och dit.Jag provar saker men antingen får jag klaustrofobi eller så känner alla mammor varandra och sitter ihopklistrade vid ett bord och ignorerar nya mammor och barn som kommer.

Äsch! :)

Jag sköter mitt liv som jag vill med mitt barn åså.

Nu ska jag dansa med Johannes och kolla i lite kokböcker.

Bye bye

#########

Jag har länge gått och tänkt på hur jag ska göra med Johannes hår som hänger framför hans öron hela tiden.Ska jag klippa bort det eller ska det få vara kvar.Jag tog beslutet att klippa bort det förut,visst blev det lite hackigt men det ser mycket bättre ut.Lillgubben måste ju vara fin när han ska ha kalas ju! :)

Sedan gick vi ut på promenad i solen,var riktigt skönt men kylan blev mer och mer påtaglig så vi vände och gick fort hem igen.Tur att solen var framme som värmde en aning iaf.Får se hur kallt det kommer vara imorgon,är det för kallt så går jag inte ut,inte med Johannes alltså.Så är det när man har hund,ut i alla väder ska man.Ingen ro och ingen vila..

Om en timme ungefär så är det Det okända på tv4+.Får se vad det handlar om denna gång.Tror starkt på allt som har med det att göra.Spännande!

Hatar verkligen när håret blir elektriskt och huden blir torr.Blir alltid så när det är kallt ute,usch det är inte alls någon rolig känsla.Har en massa torrsprickor på händerna,går och beklagar mig på att det gör ont men glömmer sedan bort att smörja in mig.När jag väl gör det så blöter jag ner händerna och måste sedan torka mig och då är ju insmörjningen som borta.Vilka problem man har alltså..Haha.

Nu ska jag stänga av den här burken och göra någon vettigt.

Bye bye

Here we go again.

Har nyss lagt Johannes,han sover sött nu i kanske 1-2 timmar.Under tiden så passar jag på att göra alla dom sysslor som jag måste göra.Måste även få i mig lite lunch,det är jätteviktigt att hålla blodsockernivån jämn när man vill gå ner i vikt.Får se vad man hittar i skåpen,börjar bli lite tomt men imorgon ska vi nog åka och handla mat igen.

Innan jag gav J lunch så satt vi på golvet och lyssnade på lite barnlåtar som han fick när han döptes.Han ville inte göra det från början men när jag gjorde roliga grimaser så gick det vägen.Haha! :)
Så vi har dansat och hoppat runt i huset,Lippe blev tokig och sprang efter med mina vantar som vanligt.

Ska gå och få i mig nått nu och göra lite nytta som man säger. :)

Bye bye

Burrrr....

Snacka om att det är kyligt idag,jag slapp gå ut med Lippe imorse och det tackar jag ödmjukt för.Tänker inte ta ut Johannes om det ska fortsätta vara så här kallt hela dagen.Synd för det är ju skinande sol men vi får hitta på något skoj inomhus istället då.

Nästa vecka blir Johannes 1 år och det ska vi fira med lite kalas,så ni som vill får komma och gratta storpojken.Håller på och funderar på vad man ska bjuda på,blir väl inte så avanserat men lite olika kaksorter och tårta blir det såklart.Älskar verkligen att baka,man kanske skulle göra en blogg enbart med bakning.Men risken är ju att man får starta en annan blogg om viktminskning,jag kan inte behärska mig för jag måste ju provsmaka hur resultatet blev.Men det där är något jag verkligen måste lära mig,istället för att jag smakar så kan jag ha en provpanel istället,och den enda man behöver ha i den provpanelen är Micke. :)

Nu ska jag vara med Johannes och mysa under en filt.

Bye bye

Give me summer!


Godnatt!

Johannes sover och likaså vi snart...

Bye bye

Darin

Varit i bergsåker och hälsat på Johannes farmor och "farfar" idag.

Nu ska jag fara iväg och gå med vovvarna.

Tråkigt att helgen snart är över.

Bra att Darin gick vidare för låten var grym.

Im out!

Bye bye


Fina hundarna.

Känner mig lite sliten just nu,har borstat och klippt båda hundarna och senare ikväll MÅSTE Lippe bada för han stinker.Innan jag kunde borsta dom så var jag tvungen att skotta mig fram till bordet jag alltid brukar hålla till på så man får bra med muskler denna vinter.

Men nu är dom fina vovvar. :)

Under tiden jag gjorde det så fick Johannes umgås med mormor och morfar,moster och morbröder.Tiden tickade och helt plötsligt var det dax för lunch så vi åkte hem.Nu ligger han och sover gott i sin säng,när han vaknat ska vi åka inöver stan och kika lite.Och sedan blir det dax för middag.

Ikväll blir det mys med popcorn och lite läsk.Jag skulle vilja se på Melodifestivalen men då blir det nog protester från herrn i huset så vi får väl se hur det blir,kanske om jag säger att han kan gå och släktforska så kan det nog gå bra. Hihi! :)

Jag vill ha våååååååår!!!

Bye bye


Roligt.

Tror jag tar tillbaka det jag skrev i förra inlägget angående att det är en rolig grej det där med att handla mat.Åkte till Ica Maxi i birsta och handlade mat,på fredagarna vet jag att man inte ska handla mat för då är folk som tokigast.Det vet jag med tanke på att man var mycket och handlade på Ica i kvissle när man jobbade,och Ica som Ica tycker jag.Folk körde på varandra och stannade mitt framför en helt plötsligt,jag har ett stort tålamod men idag fick jag fram många suckar.Nä man får se till att ha mat hemma hädanefter så man slipper handla där igen. :)

Har tittat på Let´s Dance och The Osbournes ikväll,mycket nöje man har för sig egentligen.Men kan faktiskt inte komma på något bättre.Såg att jag fått en kommentar från syrran att jag kunde hänga på till krogen ikväll och jag tackar och bugar men jag ser nog hellre på kändisar som dansar ändå,iaf ikväll...

Ikväll vägrar (!!!!) jag gå ut med hunden,i detta väder får gubben i huset ta kvällsprommisen men vovven.Jag är inte gjord för att bara ute i kylan denna kväll.Hualigen!

Nu blir det välling för Johannes som för övrigt mår som en prins. :)

Bye bye

Hejsan igen!

Snacka om att man är dålig på att uppdatera.Har en massa som jag skulle vilja formulera ner i ord men sedan ändrar jag mig och känner att det kommer gå tillbaka till mig och jag kommer sedan att få stå och förklara det privat och det vill jag inte.

Det vill jag inte göra med något av mina inlägg faktiskt,tycker det känns obehagligt när någon frågar om just det inlägget jag skrev tex för 2 veckor sedan.Nä sluta fråga om mina inlägg snälla.Det kanske är just därför jag inte skriver så intressanta inlägg nuförtiden.Kommentera på själva bloggen får man ju självklart göra,men inte muntligt. Tack för dom orden mina vänner! :)

Nu har jag nyss klivit ur duschen,eftersom Johannes ligger och sover så passade jag på att ta en långdusch och det behövdes verkligen.Kommer inte ihåg sist som jag tog en sådan och kommer heller inte ihåg sist jag smörjde in mig på hela kroppen.Jag går runt och undrar vad det är som kliar och sedan känner jag på benen och det är som sandpapper av uttorkning.Då är det illa,så nu är jag insmord så jag nästan glider av stolen jag sitter på.Haha!
Väntar hem Martin om bara någon kvart och sedan är det helgmys som gäller,ska försöka slinka in något inlägg emellanåt det lovar jag.Tror att vi ska åka och handla lite mat och blöjor senare.Kan se på reklamen ibland att man kan köpa hem mat genom internet,vem fasen gör en sån sak om jag får fråga?! Är väl bra för dom som är handikappade m.m men det är nog en hel del som gör det av ren lathet.Tacka vet jag att gå runt med sin matvagn och plocka på det man behöver,plocka upp det på kassan och sedan packa ner det i kassar och åka hem och göra det roliga som att plocka in allt i kylskåpet.Kan faktiskt tycka det är rogivande att handla mat.Och sen på kvällen när man öppnar kylskåpet och välkomnas av en massa mat som sedan efter typ 1 vecka nästan är borta och man måste åka och handla det viktigaste igen.Men sånt är livet.

Börjar känna ett starkt behov av att gå på krogen,vill beställa en iskall öl eller cider och bara vara Madde.Självklart är jag Madde annars men det är skönt att slippa vara Mamma-Madde ibland tror jag.

Sedan försöker jag så gott det går att bli av med lite överflödiga kilon.Går ca 3-4 promenader nästan varje dag och försöker äta så nyttigt det bara går.Det är viktigt att försöka. :) Får se hur det går!

Nu vaknade Johannes! Ska mysa med honom nu!

Bye bye

Hemmagjorda semlor ska det vara!

Någon fler som haft problem med att logga in sig här? Får ju vänta skitlänge så man tappar tålamodet.

Har varit på öppna förskolan i bommen med Johannes idag,första gången så vi kollade bara läget där.Var trångt och en hel del folk,kände att jag höll på att få lite klaustrofobi faktiskt.Plus att det var så varmt där i den lilla lokalen.Jag och Johannes gick efter en stund till affären och mötte upp min far och handlade ingredienser till semlor.För självklart ska man ju baka semlor själv om man kan,är riktigt nöjd denna gång med.Har fått i mig två stycken och det räcker gott och väl,så har tagit en rask prommis nu ikväll så man slipper ha för mycket dåligt samvete. :)

Finns inte så mycket mer att tillägga så jag går och släcker ner huset och kryper ner under täcket och hoppas på att få sova en hel natt utan att behöva kliva upp. :P

Bye bye

Lovely day.

Den här dagen har jag väntat på länge,nu är dom fula garderoberna borta från vardagsrummet och är förflyttade upp till vårat sovrum.Nu kan man äntligen förvara sina kläder riktigt och dom slipper ligga på en hög på golvet.Vi har ju en klädkammare,men vem orkar gå ut dit på kvällarna och lägga in dom där.Plus om Johannes skulle vakna så har man sina kläder i närheten.

Och där garderoberna har varit blev det ett "hål" i väggen och där står tv:n,vi ska fixa iordning där så den alltid kommer stå där nu.Så man får ju mer plats i vardagsrummet nu och det är jättebra!Ska fixa lite bilder på hur det blir.Tack så mycket Gunnel och Anders för detta,är ju lite arbete kvar men herregud vad bra det blev! :)

Har varit ute på en tur runt byn,handlade lite smågrejer på affären.Snart ska man sätta sig framför tv:n och kolla på I en annan del av Köping.

Det har varit en bra dag! :)

Johannes mår bra i sitt finger iaf så det gick bra.

Alla hjärtans dag är det ju idag med,vi firande det igår istället med räkmackor så det är ju avklarat.Fast lite extra pussar och mys har det nog blivit idag ändå! *Puss på dig Martin*

Bye bye


Dumma mamma!

Snacka om att man har en livlig liten grabb,han ålar sig bakåt jättesnabbt och man hinner inte ens blinka innan han har hittat pappas gitarr som jag min dumma fan lagt på golvet igår när jag lekte med Johannes.Nu var han ju och slog på gitarren och skar sig på en sträng där man stämmer gitarren.Blev inget stort sår men blöder det gör han lillgubben.Varför plockade jag inte upp den igår för?! Dumma mamma.

Solen skiner och vi har varit ute på promenad,finns då inga roliga stråk att gå här inte.Samma samma.

Ska gå och kolla hur det går att trösta Johannes.Han blev nog inte så glad på mig när jag gick upp och lät hans pappa trösta honom. :P Jag kommer nu Johannes!!!! :)

Bye bye

Kort.

Fattar mig kort denna kväll.

Vaknade tidigt så vi begav oss iväg inöver staden och kollade lite.Väl hemma så lyfte vi ut kartonger till förrådet som legat i sovrummet nere ett bra tag.Plockade ur alla prylar ur garderoberna i vardagsrummet,JA VI HAR GARDEROBER I VARDAGSRUMMET! Har nämligen varit ett extra sovrum i halva vårat vardagsrum från början men det försvann och kvar blev då dessa fula och opassande garderober som nu ska bort bort bort.

Sedan är det väl tapetsering som står på tur men allt har sin tid.Önskar att jag kunde tapetsera själv för då hade det varit gjort för längesen.Ibland funderar jag på om jag ska ta mod till mig att prova men sedan är det en inre röst som säger att det kanske inte kommer gå så bra iaf. :)

Nu ikväll har vi ätit räkmackor,så himla gott!

Johannes ska få sin kvällsvälling som vanligt.

Här kommer det lite bilder.

Denna dag blev Johannes 11 månader.

Leka med köksprylar är kul.

Haha,så perfekt bild för man ser ju tänderna som har kommit upptill.

 

Bye bye

Puss.

Så himla underbart väder idag,har varit ute på en uppfriskande promenad så nu känner man sig piggare.Johannes har börjat sovit hela nätterna igen och vaknar vid ungefär 8-tiden varje morgon och det känns faktiskt skönt att kliva upp då,inte för tidigt och inte för sent.

Martin kommer hem tidigare idag med och det är alltid en höjdpunkt på fredagarna för oss här hemma.Ikväll får man se vad som händer men jag kanske kollar på Let´s Dance.Har missat två gånger nu men det är inte ett program som man bara måste se.Kommer ihåg när det var Big Brother,då fick man inte missa ett enda program och man satt fastspikad framför tv:n.Det gjorde man även när det var Robinson på ettan när Jesus,Emma Andersson och Zubeyde var med också.Då slet dom som djur och fick ingen mat och mådde pyton,men det var ju mer spännande då.Kommer ihåg att då hade man alltid något gott på bordet för det var ju en spännande höjdpunkt för dom flesta klockan åtta på lördagskvällarna.

Men nu är det andra tider och programmen spårar lätt ur eller så är dom så löjliga att man stänger av tv:n och hittar på något mer vettigt. :)

Spotify funkar inte!!! Jag brukar alltid spela musik för Johannes när jag sitter här och det är uppskattat men nu får han bara höra mig när jag trycker på tangentbordet.Tråkigt för honom jag vet men ska gå och leka med honom nu.Knäppt en massa kort som jag ska lägga in senare när mina hjärnceller har börjat komma igång sådär mitt på dagen så jag kommer ihåg att hämta den vita sladden som är hos mamma och pappa.Eller så får jag be brorsan som faktiskt lånade den att komma tillbaka med den.Aja,vi får se hur jag gör.

Men dåså,nu är mina fingrar ömma så jag ska gå till pojken min och pussas.

Bye bye

Livet.

Helt plötsligt så blev det kallt här på övervåningen,tittade på mina naglar nyss och dom är typ blålila.Ja då är det kallt,det lixom skiftar här uppe hela tiden.Johannes har det varmt och skönt i sin säng just nu,hela sovrummet är varmt och skönt.

Har funderat väldigt mycket dom senaste dagarna,om vad håller jag för mig själv men det känns bra iaf att man kan komma fram till saker och ting.När jag dammsög igår så kom dom flesta tankarna fram och tänk vilken terapi det kan vara att gå runt med en dammsugare och bara tänka och komma fram till saker och ting.Nu svamlar jag som vanligt men det blir nog ljusare framtid och jag slipper sitta fast i samma liv som jag gjort förut.Jag har alltid tyckt att man ska må bra och inte göra saker som man inte vill.Mår man bra så smittar det över på andra,och är man sur och grinig så smittar det oftast över såklart men då på ett negativt sätt.Hihi vad kul det är att sitta här och skriva om saker som ingen förstår sig på.

I år blir jag 25 år,känner mig inte alls gammal och vet inte vad man ska hitta på då men något kul hade ju varit kul.Skönt att man fyller år på sommaren så man kan vara ute och grilla och ta sig en öl eller cider.Finns som sagt mycket mer att göra om man kan vara ute.Men jag vägrar att sitta hemma och bara låta dagen glida förbi,jag vill bli firad som jag aldrig blivit firad förr! :D

Nu var det ett tag sen som man var ut på krogen,sist jag trodde man skulle ha roligt var vid jul men tji fick man och åkte hem nykter och besviken.Men det blir snart bättre och till sommaren tänker jag dra med mig min goda vän som man typ aldrig träffar nuförtiden och ta igen tiden som gått och då kan det gå riktigt livat till.Varför tappar man kontakten när man blir "vuxen" för?Det är ju egentligen enkelt att bara ta bilen och bara fara iväg men det är ju alltid något som dyker upp eller så är man trött och sliten och bara vill slänga sig på sängen och sova.Livet är inte alltid enkelt men ibland skulle man vilja ha en som knuffar på en så man kommer på sig själv att man ibland måste ta sig i kragen och inte gå in i detta mönster som man oftast bara följer av vana.

Nu får det vara nog med mitt skrivande,vill du veta vad det blir för middag idag?

Blodpudding med vitkål blandat med lingonsylt.

Gott! :)

Bye bye

Im waiting...





Hej.

Denna dag började med en prommis,sedan frukost och lite dammsugning.

Johannes har ätit lunch och sover just nu,solen skiner och jag sitter här och hjälper Martin med lite skrivning så han slipper det när han kommer hem sedan.Jag är sååå snäll! :)

Måste verkligen bada Lippegulleplutten,han luktar apa.Först ska jag borsta och klippa pälsen och sedan klippa klorna.Efter det så badas han och torkas med hårtork eftersom annars blir han en isbit om han måste ut och torka sig i denna kalla luften.Mycket enklare att bada hundar när det är sommar med varma vindar som sköter torkningen.

Idag ska jag ge mig på att göra antingen köttfärslimpa eller biffar.Jag är nog mest sugen på limpa men vi får väl la se vad Madde gör för någe.Igår gjorde jag min egna lilla mat som jag aldrig gjort förr.

Fräste lök och ris i en kastrull,blandade sedan i gurkmeja som ger en härligt gul färg.Sedan blandade jag i 5 dl vatten och 1 buljongtärning och lät det koka på svag värme precis som man gör när man kokar ris.
När det var klart stekte jag bacon,riven morot,haricots verts,ärtor,citronskal och lite citronsaft och rivet äpple i lite olja och blandade ihop det med riset.Det blev kanongott!!!

Nu ska jag fortsätta med skriveriet.

Bye bye

Tjenis

Den här veckan var det tänkt att jag skulle jobba i hela 3 dagar men eftersom man inte är så pigg så blir man hemma.Synd att man ska gå och ha dåligt samvete varje gång man ringer och sjukanmäler sig bara.Men vad gör man?!

Jag hatar verkligen att bara ligga i sängen när jag är dålig,för att slippa tänka på det så vill jag sysselsätta mig med andra saker som tex städa eller kolla på en bra film eller varför inte sortera garderoben.Och hur kommer det sig att man orkar detta när man nu är sjuk?Det gör jag inte egentligen men jag gör verkligen allt för försöka må lite bättre.Plus att jag har den filosofin (stavas det så?) att om man inte tänker på det så blir man piggare snabbare.Får se om det blir så i detta fall.

Till helgen är det alla hjärtans dag och vi får se vad som händer då.Skulle vara trevligt om man kunde göra något kul tillsammans med den man älskar.Man har ju ett antal dagar att klura ut något,någon som känner sig manad att vara barnvakt kanske?! :P

Sydde klart gardinerna av lakanen jag köpte förra veckan och jag är riktigt nöjd.Nu fattas det lite pynt i fönstren bara,hade tänkt att åka in till stan igår men jag valde att stanna hemma med familjen.Har lite pengar kvar på presentkortet från Nordljus som man kanske ska utnyttja.Man får ju knappt något för 71 kronor men man kan ju aldrig sluta hoppas.

Hade tänkt att sätta in lite bilder men då kom jag på att kameran är utlånad så jag vill gärna ha tillbaka den tack!

Tycker det är trist att läsa andras bloggar när dom inte lägger in bilder och sedan gör jag samma sak själv.Fy på MIG! :)

Bye bye

Tjabba.

Kan inte fatta att man är så trött hela tiden,jag tror jag behöver sova i flera dagar så jag orkar med saker och ting.Har ingen ork till något utan skulle kunna ligga i soffan och mysa och bara skita i att städa och tvätta,men det måste ju göras.Skulle vilja åka på någon resa,kanske utomlands.Bara ligga på stranden och sola och utforska härlig natur och äta gott.

Nu ska jag gå ner och ge Johannes kvällsvälling och sedan gå och sova.Tack och lov är jag ledig imorgon!Iaf från jobbet. :)

Bye bye


Lördag!

Nu är man sliten,jobbade kvällen igår och klev upp tidigt för att börja jobba igen denna dag.Samma händer imorgon och det är skönt att man jobbar till tolv.

Efter jobbet vilade jag en stund och sedan begav vi oss in till stan då jag sprang in på Birsta City och köpte en mössa till Johannes med spindelmannen-mönster.Sedan åkte vi och handlade lite mat och blöjor mm på Ica Maxi och for sedan hemöver.

Ikväll har vi ätit god mat och jag har för första gången i mitt liv gjort hemmagjord bearnaisesås och det var inte alls svårt.Jag var nervös hela tiden för det är ju tydligen lätt att den kan skära sig men det gick kanon.

Jaja,nog om detta ointressanta.. :)

Nu ska jag ge lillgrabben välling och sedan ska vi gå och sova.

Bye bye

(Bilder kommer inom kort)

11 månader

Grattis Johannes på din 11-månaders dag!!! En månad till och du är 1 år!!!!!!!!!! Tiiden bara susar förbi.

Jag är så dålig på att uppdatera men jag är helt slut när jag har jobbat och när jag är ledig har ja annat som måste göras.Ska bättra mig! :)

Nu är det dax för lunch för mitt lilltroll.

Bye bye