Pyssel

Har fortsatt med mitt julpysslande idag med och blev klar med mina småtomtar som jag köpte ifjol på hobbyaffären i kvissle.Är riktigt avkopplande att sitta och pyssla tycker jag,så om du hade tänkt att köpa ett spapaket till mig i julklapp så kan du strunta i det och gå till hobbyaffären och köpa förpackningar med pyssel. :)

Såhär blev resultatet!





Bye bye

Första advent 2009

Nu är det lite juligt på övervåningen! Hittade julgardiner nere hos mamma och pappa som jag förvarat i deras förråd och sedan glömt bort dom.Jag blev riktigt glad kan jag säga.Nu slipper man lägga ut en massa pengar på det och kan köpa julklappar istället. :)

Ska ta hem en en ganska hög byrå som står i deras förråd med.Slipa och måla det vitt.Kommer bli sååå snyggt.Hur går det med mitt fönster som ska bli en spegel då? Jo,ska beskära speglarna nu och sätta dit dom.Älskar att hålla på med olika projekt.Enkla och snygga saker.

Ska lägga in bilder på mina projekt inom kort.

Har inte gjort så mycket mer idag,var tänkt att vi skulle gå på julmarknaden inne i stan men man klev upp så sent och M är väl inte på det piggaste humöret.Suttit i köket och pysslat med småtomtar som jag köpt på hobbyaffären förra året,mycket smågöra.Har en massa lim på fingrarna nu.. :)

Nä ska man kanske umgås med bror och son som ligger på golvet och leker.

Have a nice day!

Bye bye



Hallå hallå!

Här sitter jag i min ensamhet och glor in i burken.Martin är ute och roar sig och jag känner mig lite avis fast om jag verkligen tänker efter så är jag inte så avis på honom om några timmar då han ligger i sängen och gnäller.Men självklart hoppas jag att han ska vara pigg och alert för det är ju julmarknad i stan så det skulle vara skoj om han också kunde vara med. :)

Jag har lagat Flygande Jacob idag,fast jag fick inte äta den för M skulle ha med sig den.Snacka om att jag blev sugen eftersom det är min favoritmaträtt.Hoppas den blev god.Själv slog jag på stort och åt en pizza med brorsan.Det var verkligen riktigt gott men salladen hade dom blandat ut med morötter och det tycker inte jag passar in i en pizzasallad.Men den slank ner och jag känner inte någon ångest alls,man är ju så duktig och är ute på flera promenader i stort sett varje dag så man får faktiskt unna sig något sliskigt ibland då.(Har även ätit glass och naturgodis som innehöll choklad) :P

Alla julsaker är inte uppe än,det fattas lite gardiner och ljustakar så man kanske ska åka inöver imorgon och handla det sista.Kanske någon stjärna på fot?!

Nej nu ska jag gosa med Lippe-mouse!

Bye bye

Freeeeeedaaaaaag!

Har för en stund sedan avnjutit en god middag.Marinerat kött med hasselbackspotatis och bearnaisesås.Hade tända ljus och åt vid salsbordet.Mysigt!

Ikväll ska jag se på Idol och kanske se någon film.Ska även fortsätta med att få upp alla julsaker i huset.Har mycket som ska strykas mm.Men måste även städa en massa,speciellt på övervåningen.

Fan vad det skulle vara kul att hitta på nått kul,som att tex gå på krogen! :) M ska ut imorgon och jag vill också följa med men man får ju inte.Förstår det men ändå inte. :P
Någon som hänger på?Lovar att det blir en crazynight! ;)

Jaja,nu ska jag gå och leka med Johannes och Martin.Ja Martin måste man leka med också ibland,vi är som småbarn här hemma! Haha!

Bye bye

Maaaaaat!

Snart ska jag åka in till stan och handla mat,ska nog åka och titta på lite julgardiner med.Det fattas alltid något när det gäller julgrejer enligt mig.Jag ÄLSKAR julsaker! :)

Kort inlägg..

♥ Martin ♥



What´s for dinner?

Till middag idag blev det lasagne,brukar alltid göra lite extra ostsås och det blir mycket godare. :)

Trodde jag skulle göra en massa nytta idag,men så blev inte fallet.Har bara lekt med Johannes och Lippe och donat i köket.Ska ta och fixa med lite julgardiner snart,stryka och sy.Usch vad tråkigt!

Igår fick Lippe prova att sitta i en kartong,gillade han det?Näe inte direkt. :P



Är det någon som tycker om att bli fotograferad så är det Johannes,han tar alltid fram ett léende när jag tar fram kameran.Gullunge!!!!







Detta hade jag att bjuda på för tillfället.Nu är det välling som ska tillagas till fisungen ovanför här. :)

Bye bye

2009.11.22

Gjorde detta test alldeles nyss,tror det stämmer ganska bra på mig.

SÅDAN ÄR DU:

Du finner din energi i den inre världen och gillar att tänka på saker (utan att nödvändigtvis tala om dem). Du anstränger dig att förstå andra människor.

Du flyter med strömmen och tar beslut i sista stund - ibland låter du t.o.m. andra personer fatta dina beslut åt dig. Du är en mycket flexibel person, som trivs med fria ramar och lösa avtal.

Du är detaljorienterad och sannolikt en praktisk person, som är intresserad av att ta reda på HUR saker fungerar. Du är resultatinriktad och vill helst göra saker på det sätt du är van att göra dem på.

Du lever dig gärna in i andra människors situation och är snabb att stötta andra om de har behov för det. Du värdesätter känslosamhet och tar ofta beslut utifrån dina personliga värderingar.

Gör testet du med här!



Vad händer hos familjen Sundling/Wisten idag då? Jo,jag håller på och tittar efter lite julgardiner.Ska strax gå ut och hämta in julsakerna och planera lite.Vet inte om jag ska plocka upp allt men ska gå igenom det nu i veckan.Nästa helg är det julmarknad på stan.Det ska vi verkligen gå på.Myspys!

Johannes första jul ska bli kul att se,hur han reagerar när tomten kommer.Och alla julklappar han ska få öppna,han kommer bli så himla exalterad av allt prassel. :)

Ska vandra ner till kyrkogården sedan,kolla läget så alla ljus lyser fint på kvällarna.

En liten uppdatering såhär på söndagen! :)

Bye bye

Grötkillen.

Jo man är ju vaken fortfarande,alla andra i familjen med.Johannes har nyss fått välling så han är ju en aning trött men försöker att hålla sina ögon öppna.Kanske att han somnar nu eftersom jag la ner honom i sin säng.Vi måste se klart på en film som vi började se på igår kväll men vi hann bara se typ i 30 min och vips så somnade M så jag slog av filmen.Hängde inte med så mycket själv så det var nog lika bra,får försöka hänga med bättre ikväll (om JAG orkar).

Reza fick lämna Idol,det kunde jag nästan förstå eftersom hon fick tävla mot Erik.Sånt är livet!

Försökte ge Johannes lite gröt förut men han ville inte ha så jag tyckte att han skulle få gegga lite med den istället.Hans moffa kom och tittade på och vi fick skratta åt gopojken. :)
Sedan var det direkt ner i badet,och det kan jag lova att han tyckte om.











Bye bye

Hello friday!

Snart är det Idol och jag ska snart gå och förbereda med kastrull och olja för här ska det poppas popcorn.Hade varit lite godare med något sött eftersom det är helg men det kanske får bli imorgon.Härligt när man får unna sig saker,man känner att man är värd det efter en hel vecka utan en massa skitsaker. :)

Kom precis på att jag inte har hängt upp tvätten som fortfarande ligger kvar i maskinen.Det har legat där i ett antal timmar nu.Ojoj,inte lätt när man är glömsk och håller på med en massa andra saker.Hoppas bara att mina joggingbyxor är torra tills imorgon när man ska ut på morgonen.Och nu undrar väl du om jag bara har ett par joggingbrallor,och då är svaret JA! Har haft flera stycken par men ett par har jag klippt sönder för att jag var i desperat behov av 3/4 byxor eftersom det var sommar och hett ute.Ett par är det fullt med målarfärg på så dom använder jag bara när det är målning på gång eller något annat "skita-ner-sig-göra".

Bestämde mig förut för en grej,jag kan lixom inte vänta till 1:a advent så jag har plockat fram en adventsljusstake!! Men det är ju så himla mysigt och jag skulle kunna börja tidigare men man måste ju tänka på grannarna som kan bli avis! ;P Fast jag har den i sovrummet som ligger mot skogen så bara skogspromenerare kan se den,och hur ofta är det folk som går i skogen när det är kolsvart?! Tjuvar kanske...

Nä nu ska jag hänga upp den där tvätten.

Bye bye


2009-11-19

Fattar inte vart denna vecka har tagit vägen,dagarna bara passerar och jag hänger inte riktigt med.Redan fredag imorgon och det är Idol. :)
Ska unna mig något gott,har inte ätit något onyttigt nu under veckan,har börjat med det nu sen Martin har börjat simma och tänker på vad han stoppar i sig.Så det har smittat över på mig.Kan säga att det känns på min kropp att det har försvunnit från magen mm.Från början var det riktigt jobbigt när man bara ville ha choklad hela tiden,men jag lyckades att tänka om.En kväll var jag såååå sugen på något sött att jag bad Martin åka på affären och handla något gott,men han kom hem med en honungsmelon istället!!! Det var ju skitgott! :) Ibland är det tur att man har en kille som tänker lite extra. (Ibland!!)

Har funderat på hur framtiden kommer se ut för mig/oss.Ska man fortsätta i samma spår när det gäller jobb eller ska man följa en annan stig i arbetslivet,ser ju inte så lovande ut med tjänsterna man sökt.Får man en tjänst så tar jag ju den såklart men annars kanske man ska tänka på något annat.Man får se hur framtiden blir helt enkelt.

En annan sak skulle vara kul,men det är kanske ett för stort projekt för oss.Synd att han ska vara typ rädd för det.Jag säger att man lever bara en gång och man måste satsa i livet ibland.Ta en dag i taget,om folk säger något dumt så ska man tro på sig själv och ignorera dåliga åsikter.Nu kanske du som läser inte fattar vad jag skriver om och det förstår jag för det är nog ingen idé att berätta för mycket...

Johannes mår kanon,han äter mat och försöker krypa men kommer inte fram så himla mycket.Men det går framåt iaf för vår son.Var tänkt att vi skulle åka till baby-lekis i tisdags men den nya bilbarnstolen hade inte kommit och har inte kommit än.Skulle bara ta 7 arbetsdagar och nu har det gått säkert 10 dagar.Jag hatar när man säger en sak och sen blir det en annan.Men det är bara att vänta snällt på att ett sms ska pipa på mobilen.

Oj,jag som trodde det var bloggtorka här men icke idag. :)

Orden har lixom inte kommit fram riktigt.

Nu ska jag prata med gubben som har kommit hem från sitt möte.

Bye bye 

Moffas mössa måste man ju bara prova.




Bloggtorka!

Ja det är sant,har faktiskt en liten bloggtorka just nu.Vet inte vad jag ska skriva om,händer inte så mycket i mitt liv för tillfället.Eller det kanske gör det men känner mig inte på humör för att skriva.

*Suck*

Bye bye

2009-11-14

Har varit en lugn och härlig lördag,var och hämtade spegelglas och började med fönstret.Skönt att man påbörjat det och det kommer bli så snyggt.Men det är inte bara att sätta i spegelglas direkt inte,man måste slipa och ta bort en massa saker som inte ska vara där.Ska måla på lite vit färg med,men inte allt för mycket eftersom det ska se slitet ut (Shabby Chic).Bilder kommer på resultatet när det är klart! :)

Har varit inöver stan också och hyrde filmer.Som vanligt blev det 2 skräckisar och 1 komedi.Yes-man med Jim Carey till mig då.Den är väl ganska gammal va?!

Nu vill en skäggig kille ha datorn. :)

Bye bye


Tjena!

Morgonpromenaden är fixad,nu sitter man hos mor och far och ska klippa far.Hemmafrisören här vettu! =)

Bye bye


Inbrottstjuvar!

Tänk att man ska inte kunna få ha sina grejer ifred någonstans.Natten mot igår var det tjuvar på vår gård och tog våra sommardäck.Tur att man har hund,han började moffsa sig så Martin vaknade och sprang ut.Men det var lite försent,men han såg en bil som for runt.Jävla idioter!!!

Trodde att det var en säker plats man bor på men fel kan man ju ha.Satt och tänkte förut och kom på att på varenda ställe vi bott på så har vi blivit utsatta för inbrott.Och då har det alltid varit någon bilgrej.Tycker det är så himla obehagligt!! =/





Johannes ligger och sover nu,vaknade tidigt imorse.Själv så känner jag mig lite sömnig men vill inte sova för då blir jag helt slut hela dagen lång.Bäst att hålla sig vaken.Ska fixa lite grejer till en utekrans som jag ska göra.Tror jag måste åka till en blomsterbutik och köpa blomtråd som är bäst till kransar.

Och hur går det med min nya hobby då? Nja,det går väl sådär.Har inte ens börjat.Men jag ska bara ta hem spegelglasen och mäta lite grejer så ska jag sätta igång.Men måste ju få lite tid över till det också men det finns det knappt nuförtiden.Till helgen kanske?!

Jaja.

Bye bye


Snart jul! *längtar*

Sitter och lyssnar på Frank Sinatras jullåtar nu.Längtar så mycket till första advent så jag får börja ta fram alla juliga saker.Så himla mysigt när det blir mörkt tidigare nu med,då ska man tända ljus tycker jag.Tror att jag måste köpa mer julgardiner,kanske bäst att kolla upp det nu redan.Loppis nästa! =) Mycket roligare att hitta gamla gardiner,finare mönster.

Ska lite senare gå ner till Bommen och posta ett paket som ska till Göteborg,nu är mitt 50-tals tyg sålt och ska användas av någon som behöver det mer än jag.Mer pengar till julkontot säger jag! =)

Lillgrabben ligger och sover,han har ätit spagetti och köttfärssås som var jättegott.För ett litet tag sedan ville han inte äta det för han fick kvälvningar,men nu slinker det ner himla fort.Tiden bara rusar iväg,snart springer han här hemma och går i kylskåpet själv.Mamma och pappas gopojke!

Måste borsta och bada Lippe och Charlie med,säger det typ varje dag men hinner inte med mig eller så glömmer jag.Fy på mig!!!Skärp dig!

Nu ska jag fortsätta lyssna på en massa låtar på Spotify,tack gode gud för det! =)

Ha en bra dag!

Bye bye


Det här kommer Hå-Håkan få faan för! (Sunes Jul)



2009-11-10

På förmiddagen begav sig jag och Johannes in till Drakborgen i Birsta för att gå på Baby-lekis.Idag var det en fotograf där och självklart fick Johannes sitta framför kameran. =)
Han var så duktig och log så jag hoppas att korten kommer bli fina.Sedan gick vi runt och tittade på alla barn och leksaker som fanns där.Det kommer nog bli mycket roligare för Johannes när han blir lite äldre och kan klättra och gå själv.

Nu är Johannes lite trött men vill inte sova utan är grinig istället,ska lägga mig i sängen med honom ett tag så han får sova lite.

Resten av dagen blir det inte så mycket som händer.Blev själv lite trött så det blir lite slappardag!

Bye bye




Madde tipsar.

Tycker du det är jobbigt att stå och hacka mandel till knäcken under julen? Då har jag ett jättebra tips på hur du ska slippa alla dessa mandlar flyga och fara från skärbrädan!!!

Använd en lökhackare! Funkar skitbra! =)

Bye bye



2009-11-08

Idag har vi inte gjort så mycket,har firat farsdag 2 gånger.Första gången för Martin att fira och det är något speciellt tycker jag.Min pappa har ju varit med en aning längre och det kan ju vara speciellt på sitt vis det med. =)

Jag har rensat bland Johannes kläder,det var en hel del som fick vikas ihop och läggas bland alla andra kläder han inte kan ha längre.Grabben blir bara större och större,vissa kläder har han inte hunnit använda ens.En sjömansmössa som jag hade tänkt att han skulle använda nu i somras kom fram,men den var då på tok för liten.



Han har ju börjat använda ett par tofflor/strumpor med mumin som han fick av sin faster.Åh så söt han är i dom!




Jag har även lagat en lite misslyckad middag,tänkte vara rolig och woka grönsaker med kyckling och blandade i sånt där thaipulver man köper på ICA.Det blev inte så gott,men jag åt ändå för M tyckte det var så äckligt att jag bara var tvungen att visa honom att man måste våga prova något nytt ibland.Det var nog inte så bra för min mage tror jag...

Nu ska vi göra oss iordning för en prommis.Skönt att röra på sig.

I förrgår badade Johannes,titta vilken snygg frilla han fick efteråt.





Det var allt för mig.

Bye bye

2009-11-07

Har nyss avnjutit en god middag,fläskkotletter med lök och svamp med kokt potatis och sallad.Så himla gott när köttet blir så där mört och smaskigt. =)

Har varit in till stan och kollat hur Martins mormor ska bo,mysigt tycker jag.Innan vi åkte hem gick jag in på en affär och köpte mat till Johannes och lite annat smått och gott.Nu ligger M och J i sängen och myser och jag kollar hur det går för mina auktioner på Tradera.Går bra!

Det går väl någon film ikväll på tv,får se hur mycket man orkar.Känner mig lite trött idag.Är det vädret tro?

Bye bye

Banan är gott!




Fredag = Idol

Sitter och väntar på att Idol ska börja igen,undrar vem som får åka hem ikväll.Tänk att man följer det i år.Gjorde inte det förra året alls men det är bra deltagare det här året faktiskt.Bara inte Reza eller Erik åker ut blir jag nöjd.

Har varit och handlat lite mat nu mot kvällskvisten,Johannes fick vara hemma med sin gudmor.Ibland kan det vara skönt att vara och handla bara vi två faktiskt.

Jahapp,vad har jag för vettigt att skriva ner då?Inte så mycket...

Äh jag går ner och myser nu.Johannes har sovit i kanske 2 timmar så han kommer inte vilja sova sen.Men det gör inget för det är ju fredag och då brukar vi vara uppe lite längre. =)

Bye bye

go´kväll!

Nu har Martin kommit in från kvällspromenaden och vi ska krypa ner i den sköna sängen och mysa med vår älskade son som inte vill sova än.. =)

God natt!


...

Då har man tagit sig en prommis ner till bommen och postat ett brev,gick in på postens hemsida och kollade upp hur mycket det skulle bli i frakt om man postade det som brev.Då skulle det kosta 24 kr men sen när jag kom ner och skulle skicka det kostade frakten det dubbla.Vet inte om jag kollade fel på hemsidan men nu är det gjort och hon som köpte min grej fick halva frakten gratis.Kul för henne!

Ska snart gå och göra iordning lite middag till mig själv,M är så jäkla duktig och har börjat simma.Skulle också vilja göra det för att gå ner i vikt.Men innan jag visar upp mig i baddräkt så ska jag gå ner i vikt.Det låter sjukt men så tänker nog dom flesta tjejer som fött barn.Tror att folk skulle bli rädda för mig om jag kom i bikini (speciellt barnen).Dom skulle nog ropa -Titta en ZEBRA! om dom skulle se mig.Min mage är inte så vacker om du förstår vad jag menar! =) Men inget att sura över egentligen,har ju världens finaste son och det gör att jag oftast inte tänker alls på hur min mage ser ut.

Det snöar!!

Bye bye



Boring day.

Herregud vad jag har tråkigt idag,finns ingenting att göra.Johannes ligger och sover sin dagliga tupplur och jag har nyss duschat.Ska ringa till min bror och höra om han har lust att skjutsa ner mig till ICA så jag kan köpa lite frimärken och posta ett brev.Kanske man ska promenera ner dit när Johannes har vaknat? Tror jag gör det så man har något att göra iaf.

Jaha,då har Johannes vaknat! =)

Bäst att gå och hämta honom.Längtar tills nästa vecka då vi ska till Drakborgen på Baby-lekis.Känner mig sugen på att åka in till stan någon dag och bara strosa runt och ta sig en fika.Någon som hänger på?! =)

Bye bye


Björnbär.

Igår kom brorsan och pappa upp till oss för att hämta Lippe,brorsan hade på sig en rolig mössa som vi provade på Johannes.Tror det var en björnbärsmössa! =)


Höstgryta är bäst!

Tycker att det är en mysonsdag idag,på förmiddagen gick man den vanliga promenaden och idag blev det en snabbpromenad till kyrkogården för att plocka bort alla utbrända ljus sen helgen.Såg gul ljung på en grav och det var verkligen fint.Lyser upp såhär i mörkret.Ska nog köpa hem lite tror jag.

Håller på och lagar köttgryta nu,den står och puttrar på spisen.Det är gott med riktig höstmat.

Målade ju en ljusstake vit igår,gubben tyckte att den var lite julstämning över den men det tycker inte jag så den ska vara kvar! =)

Nu ska jag gå och röra om lite i grytan.

Bye bye

2009-11-03

Har tillbringat nästan hela dagen hos mamma och pappa,jag och syrran åkte ner till den nya barnbutiken Tre små busfrön och tittade efter ett par vantar till Johannes.Hittar inte hans gamla små söta vantar här hemma så då är det bara att köpa nya.Köpte ett par svarta som han kan ha ett tag in på vintern.

Efter det åkte vi till Nordljus och kollade,det finns mycket fint där att jag fick beslutsångest.Mycket fina julsaker som jag ville köpa men det kunde vänta.Jag hittade en grej som man kan hänga upp nycklar på.



När vi kom hem fick Johannes sova kvar i sin vagn,under tiden passade jag på att slipa en ljusstake som var furufärgad.Målade sen den vit och den blev mycket finare.Tycker verkligen inte om furufärgat.Måste måla köksstolarna vita med tror jag. :)

Snart har man ett krypande barn här hemma,bäst att börja tänka på säkerheten som tex att skruva fast hyllor på väggarna mm.Skulle vara skönt om man fick vardagsrummet tapetserat snart.

Finns det någon därute som vill köpa en rumsavdelare/bokhylla?Köpte den på IKEA och den heter EXPEDIT.Skriv till mig isåfall. :)

Dax att underhålla min prins!

Bye bye

2009-11-02

Måste bara säga att det finns folk därute som bara är ute efter att retas och mobbas,folk som inte tror på sig själv och måste trycka ner andra för att själv må bra.Har vissa inget liv?
Men jag skrattar bara åt dessa folk som ägnar sin tid till det,hade varit kul att stå öga mot öga och diskutera för det skulle nog inte komma ut så mycket vettigt ur munnen inte.



Johannes vaknade tidigt imorse,jag plockade upp honom från sin säng och sedan låg vi i min säng och myste och somnade sedan om någon timme till.Har varit ute på promenad och ringt lite samtal.Ska snart ta tag i dammsugaren och göra en rejäl storstädning.Blir för det mesta stökigt under helgen för då har man inte tid att städa utan lixom.Jovisst städar man men inte på samma sätt.

Senare mot kvällen ska jag gå ner till Nordljus och utnyttja mitt presentkort jag fick av pappa när jag fyllde år.Dom har ju så otroligt mycket fint.Precis den stil som jag gillar.Har en hel del idéer på hur vårat hem ska bli så fint som möjligt,jag vill att huset ska vara välkomnande och mysigt.

Fler auktioner ska ut senare ikväll på Tradera. :)

Ha a nice day!

Bye bye