.








Hello!

Nu sitter vi och väntar på att Martin ska komma hem,han slutade för några minuter sen. =)

Till helgen är det ju alla helgona och då ska vi åka och tända ljus på kyrkogården.Det är mysigt att tända ljus,och vackert när hela kyrkogårdarna är fulla med ljus.Och vi ska även äta gott och kanske se på någon film och bara mysa.Skulle vilja köpa en pumpa att gröpa ur och sätta ute på bron eller vid postlådan.Men det räcker nog om man tänder lite ljus och sätter dom i en lykta.

Nu har jag bestämt vad jag ska börja med för skoj,ska börja "renovera" gamla fönster och göra en massa skoj med dom.Tex göra speglar och tavlor,det kommer bli skitsnyggt!Jag känner att jag behöver en alldeles egen hobby att hålla på med nu i höst.

Nu har jag inte så mycket att skriva men jag återkommer snart igen.

Bye bye

Mördare

Jag och Martin blev bjudna på mat hos hans arbetskamrat.När vi kom dit så stog han med bar överkropp och ett skinnförkläde i köket och stekte något.Han hade en stor ölmage och en massa skägg,såg ut som en jätte.Jag blev rädd för honom för han kom närmare och närmare mig och försökte flirta med mig.Jag ställde mig bakom Martin och berättade vad han höll på med och sedan sprang gubben ut och mördade en kvinna som jag aldrig hade sett förut.

Den knepiga drömmen hade jag inatt,jag hoppas inte att Martin jobbar med en sådan ful och hemsk gubbe på sitt jobb.Tänk om det jobbar en mördare där?! Haha! :)

Nog om det,häromdagen sökte jag 34 tjänster inom vården.Får hoppas att man har en chans att få någon tjänst tills man börjar jobba igen.Tänk om man får börja jobba ute på Alnön,får samåka med gubben min.Det är bara att hålla tummarna.

Har blivit ett freak när det gäller Tradera,har lite auktioner ute och ska sätta in fler senare ikväll.Det är ju på kvällarna som folket sitter och bjuder.Någon som vill köpa en eller två plastbandslampor?Funderar på att sätta ut dom på Tradera eller Blocket.



Bye bye

Jul snart.

Varit lite dålig på att uppdatera nu men så är det när man har barn och en massa saker att göra.Nu är dessa saker gjorda så man kanske kan ta sig tiden att skriva lite.

Nu börjar julkänslorna komma till Madde,jag går och funderar på vad man ska köpa för julklappar och längtar tills man ska få plocka fram alla julsaker.Inte långt kvar nu,ska bli så kul att laga all julmat och känna den där härliga känslan i magen som jag alltid brukar ha på julafton.Jag tror att jag aldrig kommer att växa upp när det gäller jul,och nu när man har Johannes är det ju ännu roligare.Tänk när han blir större och börjar tro på tomten,då ska vi se till att han ska få den bästa julkänslan och det där pirret när tomten kommer. =)

Någon som vet var man kan köpa en liten barntomtedräkt?!

Nu ska jag krypa ner i sängen med min älskling.

Bye bye


FK

Trött trött trött trött trött trött trött hela dagarna.Vad är det som händer med mig???! Skulle kunna sova sova sova!

Har suttit och räknat ut föräldradagar nu,det är inte det lättaste.Jag kan bli riktigt tokig på försäkringskassan,har inte fått pengar därifrån än och pengar ska dras från bankkontot idag.Och vad händer om man inte har pengar på kontot? Kan hända tråkiga saker.Måste ringa till dom nu.

Satt långt in på natten igår och sorterade alla kort man knäppt på Johannes mm.Måste vara flera hundratals bilder man knäppt.Hualigen! =)

Jag vill också ut och roa mig snart,kollade på korten från när gubben var ut i helgen och det såg ut som det var hur kul som helst.Och jag vill festa tillsammans med honom men han är tråkig.Vaddå,är det en dum idé att festa tillsammans med sin partner?Det tycker inte jag för vi blir lika knasiga och glada båda två sådeså. Men herregud vad jag skriver en massa gojja.Tröttheten gör mig knepig.

Skrev alldeles nyss flera rader om grejer men jag var bara tvungen att radera pga helt ointressanta saker.Nu går jag och vilar huvuvdet.Just ja,måste ju ringa till FK först.Blä!

BYe bye

Men hallå där!

Då var helgen här och vi är lite lata idag,i varje fall jag.Tog på krafterna med allt som var igår och vaknade tidigt imorse av att Johannes andades lite tungt pga lite snorkråkor i sin lilla näsa. =)
Klev upp och hämtade honom och myste i vår säng och sedan somnade vi om i några timmar.

Nu sitter han på sin pappas mage och leker.

Tror vi ska hitta på något snart och förbereda maten.Är sugen på kött,min klyftpotatis och bearnaisesås med en god sallad till.Så det är väl dax att göra sig iordning så man kommer iväg snart.Ikväll ska Martin ut och roa sig och jag kan faktiskt säga att jag är lite avis men väljer hellre att vara hemma med Johannes och mysa.För det finns väl inget bättre än att bädda in sig i en filt med en liten gullunge och bara mysa.

Nu ropar sminkväskan på mig.

Bye Bye


Begravning.

Har varit på begravning nu,det var jättefint.Var dom närmaste som tog farväl och det var skönt.Johannes var så snäll och lugn hela tiden och jag är en stolt mor. =)

Nu är jag så himla trött,ska gå och vila snart.Vi ska åka och handla mat snart och sedan laga något gott tills ikväll.

Blir ett kort inlägg idag,kanske man uppdaterar senare.

Bye bye

Gokväll.


Johannes är nu nybadad och redo för sängen.



Har bakat en mazarinkaka som blev goooood,var tvungen att smaka faktiskt. =)



Goodnight!

Bye bye

Blöthund.

Väntar på att en gubbe från kommunen ska ringa mig,har problem med mina inloggningsuppgifter.Har haft mina inloggningsuppgifter sen februari men har inte fått dom förrän nu.Knepigt...

Fick alldeles nyss besked om att det inte blir någon utgång på lördag,utgång kan det ju bli ändå men inte med Therese.Tråkigt när det kommer upp saker för oss hela tiden,men en annan gång får vi göra det och då ska vi ha extra kul. =)

Grått och trist ute,även jag är det idag.Vet inte varför men det kan ju bero på en sak som man får varje månad.För det första vill jag att Martin ska komma hem så man har någon att gosa med.Johannes ligger och sover så jag känner mig lonely.Lippe ligger på soffan och vill säkert gosa med mig men han luktar äckligt så jag avstår,måste verkligen bada honom sen.Men det tar en evighet att få honom torr så det är nog bäst att Johannes har ätit och är lugn så han kan sitta i sin gåstol under tiden eller så.

Är det något som luktar vidrigt så är det en hund som är blöt,när dom går ut ofta när det regnar och kommer in och torkar om och om igen så blir det denna stank.Och man ska ju inte bada hundar så ofta heller med tanke på att deras naturliga hudfett försvinner,så jag är varsam med att bada lille Lippe.Men stinker han så är det raka vägen in i duschen.Han ser ut som en liten tuss när han är borstad och ren i pälsen. =)

Imorgon är det begravning...

Bye bye


Läskigt!

Ni måste bara titta på detta,fick gåshud alltså!

Michael Jacksons ande:


¤Lalalalala¤

Snacka om att jag är trött nu,tycker inte att jag ansträngt mig direkt mycket idag heller förutom promenaden imorse.Man kanske ska ta och berätta vad jag/vi gjort denna dag,ingenting särskilt.Har softat en hel del och det är riktigt skönt kan jag lova.Men imorgon ska jag ta igen det och göra en massa saker som att tex gå igenom alla saker i Johannes blivande rum som inte blev av igår.Kan ju bli svårt att flytta på toaletten som står där och väntar på att bli monterad och den stora klumpiga fåtöljen som ägs av Martin.Var kan man placera detta åbäke någonstans i detta hus? Det får jag gå och grubbla på ett tag...

Ska bli ett sant nöje att hitta på något med polaren Therese nu till helgen.Känner verkligen för att ta mig en iskall öl och en massa annat gott som absolut måste innehålla alkohol annars får det vara.Jag kan vara helt ärlig och säga att jag ska bli FULL!!! Vad sägs om det va?!I min tanke låter det som en utmärkt idé.Nu låter jag säkert som en liten fjortis men det får man väl tycka då.

Dax att kolla till Johannes som kanske vaknat.Sedan får vi se vem som tar ut Lippe på kvällspromenaden.Det lutar åt mitt håll för Martin ligger just nu och sover och när han vaknar (om han nu vaknar) så tror jag inte att han vill pallra sig ut i kylan.Men det gör mig inget,jag går gärna ut och rör på fläsket!

Godnatt!

Bye bye


Ordinary monday

Har ringt lite samtal nu på morgonen och fixat.Promenad och frukost är klart och Johannes sparkar in tangentbordet medans jag skriver.. =)

Måndagen kommer bestå av att tvätta kläder,dammsuga,skura toaletterna och en massa annat pyssel som man måste göra.Ibland tycker jag att vi har för stort hus,är man klar med städningen på nedervåningen så är man helt slut och orkar inte påbörja ytterligare en städning på övervåningen.Man utnyttjar inte övervåningen så mycket heller,men nu när jag väl sitter och skriver har jag fått lite idéer på hur man kan göra det mer trivsamt här uppe.Man kanske ska ta sig i kragen och börja fixa med Johannes rum,därinne är det som ett förråd numera.

Johannes är less på att jag sitter här det är dax att ge honom min tid. =)

Bye bye

Söndag.

Nu har jag tiden att sitta här en stund och uppdatera.Men jag är väldigt trött och ska snart krypa ner i den sköna sängen.

Åkte in till Martins mor en stund så dom fick träffa Johannes.Han blir alltid lika glad när han får träffa dom och det är jättekul.Jag tror att jag och gubben får hitta på något någon kväll så dom får rå om lillskiten lite extra,för vem vill inte det?! ;)

Sedan åkte vi till min faster Irene och hälsade på,tittade på ett bord som vi ska ta hem.Lite annat kom med hem och det är man tacksam för.Tycker det är kul med dukar och gardiner mm.

När vi kom hem åt vi mat och sedan var klockan så mycket att det var dax för "Ensam mamma söker",har inte följt det pga att jag har totalt glömt bort det på söndagarna.Men ikväll blev det av och det är ett ganska tråkigt program måste jag säga.Tur att man har sitt på det torra. Hehe.

Imorgon måste jag ringa lite samtal och fixa här hemma.Så det är nog på tiden att lämna över datorn till herrn i huset som måste skörda.Hur kan man tycka att FarmVille är bra va?! *puss på dig Martin*

Godnatt!

Bye bye





Gamla kort.


Ny igen.

Då har man ändrat bloggdesign igen,det kom ju upp en konstig ruta hela tiden och det tyckte jag var så himla jobbigt.Så nu blir det en ny design snart igen,och då ska det bli en riktig som ingen annan har.

Nu ska vi åka in till stan,måste bara fixa håret och ge Johannes mat.Det tar längre tid än man tror innan man kan åka iväg.

Uppdaterar mera senare!

Bye bye

Lördag igen då!

Inte min dag idag,känner mig trött och sur.Allting går fel och tiden går för fort.Tror jag skulle behöva ta ett långt varmt bad med tända ljus och en bra skvallertidning ikväll.Då blir jag nog på bättre humör igen! =)

Sitter och funderar på en grej,ska jag eller ska jag inte?Orkar jag det? Vi får se...

Vad händer hos er denna lördag? Vad ska ni göra ikväll? Alltid kul att veta vad alla andra gör en lördag som denna. =)

Snart ska jag följa med mamma och pappa och kika på soffa,senare mot kvällen ska jag och min lilla familj åka till Johannes farmor & co så dom får umgås med honom.Blir ju typ bara en gång i veckan nuförtiden och det är ju inte alls mycket tycker jag.Vill att han ska få träffa sin släkt så mycket det bara går.

Vilka trista inlägg jag gör men tålamodet ligger inte på topp idag heller.

Bye bye


Sötpropp!


Omelett

Vilket kyligt väder vi har idag,har varit ute på promenad med hundarna i regnet.Kan vara ganska mysigt ibland men idag hade jag hoppats på sol.

När vi kom hem gjorde jag iordning en omelett,lyckades ganska bra med det den här gången.Äggröra är faktiskt lite godare men tar längre tid att göra tycker jag.

Martin kom hem!

Nu måste jag ge Johannes mat.Spagetti och köttfärssås får han till lunch idag. =)


Alex har så rätt!

Satt och läste Alex Schulmans blogg alldeles nyss och måste bara lägga in detta som han skrivit.

"Det är ljuvligt att ha barn, men tröttsamt. Efter en hel helg med Charlie är jag mycket tröttare än vad jag är efter en hel arbetsvecka. Det kan ni tänka på, alla ni män som kommer hem om kvällarna och blir sura på att era mammalediga fruar inte har tagit undan disken. Det är mycket mer än ett heltidsjobb att ta hand om en bebis. Och det är rena semestern att jobba.Det är oförskämt och oförstående av männen att bli sura på sådana saker. Ert resonemang är att eftersom de är hemma hela dagarna så kan det väl inte vara så mycket begärt att de också gör det ena och det andra i hemmet. Men oftast är det för mycket begärt. Ni män som går runt och gnäller när ni kommer hem har inte förstått vad det innebär att ta hand om en bebis. Ni kanske inte är så närvarande som ni borde vara. Ni kanske borde tänka på det istället för att gå runt och klaga."


Så jävla rätt han har!

By the way,MammaLEDIG? Måste väl finnas något annat namn till detta va?! =P


*Hej*

Har varit på loppis idag och kikat.Hittade ingenting,kan ju bero på att jag inte var ute efter något speciellt heller.Men det är alltid kul att hoppas på att man hittar ett eller två fynd.

Åkte sedan och handlade lite mat,till middag idag har jag gjort lasagne och en härligt god sallad med RÖDLÖK! =)

Vad händer denna kväll? Johannes har nyss somnat och jag var bara tvungen att sätta mig ner och koppla av,det tar verkligen på krafterna när man har ett litet knyte som vill ha uppmärksamhet.Och att laga mat mitt upp i allt är ibland väldigt uppstressande för en mor.Just en sån här dag kan jag känna att jag behöver lite tid för mig själv,att kanske ta hunden och fara iväg och gå en härlig promenad utan att ha något att fundera över för en stund.Men det är bara att hitta nya krafter och köra på som jag alltid gör! =)

Och vad händer mer ikväll? NADA!

Nu ska jag kika runt på en massa bloggar mm.

Bye bye



Charlie (Mammas och pappas hund)



Lippe älskar att bita på pinnar!




Tjeeeena.

Nu är jag trött,och det kan jag faktiskt förstå efter denna dag.

Jag,Johannes,syrran och hundarna gick till kvissle,hemöver gick vi skottsund och mjösund.Det tog ett bra tag kan jag säga.Och det känns i kroppen.

Mot kvällen har jag och syrran (pappa hjälpte till med kablarna) möblerat om i deras vardagsrum.Det tog sig en bra stund det med.Men fint blev det och jag är nöjd.Blev en överraskning för mamma! =)

Imorgon blir det nya äventyr och det får jag berätta om då!

Nu har jag nyss duschat och ska krypa ner i sängen med gubben,Johannes sover som en stock.

*gäsp*

Godnatt!

Bye bye


Hej mina vänner!

Nyss inkommen från en härlig kvällspromenad med hela familjen.Jättemysigt att titta upp på stjärnhimlen,skulle kunna sitta ute hur länge som helst och beskåda det oändligt stora universum. =)

Om jag ska berätta vad jag gjort idag så har jag inte så mycket att berätta,visst har jag gjort en massa saker men problemet är att jag kan inte komma på vad för tiden har gått så fort.Jag vet att jag har möblerat i vardagsrummet och ätit mat.

Maten bestod av kyckling och sallad.Ska försöka att dra ner på kolhydrater,får se hur det går men jag hoppas på att man kan förlora några kilon.

Jag bara ÄLSKAR rödlök,det kan man ha till det mesta.Det är även gott att skära i klyftor och blanda det med potatisklyftor och slänga in i ugnen.Blir lixom en god sötma.

Nu blir det film,den sista från dom vi hyrde i lördags.Zombiefilm.BLÄ! ;-)

Bye bye


Måndag

Har kollat i lillskrubben från när jag var yngre,hittade en hel skokartong med Hanson-affischer.Mina ridprylar i en gul IKEA kasse och andra massa småprylar som man kommer ihåg.Ska fortsätta snart igen,man blir lätt trött av alla dessa grejer.Men kul är det!

Har varit nu på morgonen och besiktigat bilen vår,det gick kanon.Åkte sen till Willys och handlade lite basvaror.

Nä nu är pojken lite hungrig så det är dax för food.

See ya later.

Bye bye 


Tjoho.

Hela undervåningen är nu städad,Johannes har nyss vaknat efter sin dagstupplur och jag är lite trött.Men funderar på att klä på oss ytterkläder och bege oss ut på en härligt uppfriskande höstpromenad.Solen tittar ju fram ibland och det måste man ta vara på.

Till middag idag blir det stuvade makaroner med korv,fläsk och morötter.Visst låter det gott?! =)

Börjar bli lite hungrig,lika bra att gå ut så man släpper dessa tankar.

Vi såg på "min" film igår och ska jag vara ärlig så tyckte jag att den var lite för fjantig för min smak faktiskt.






Nu går vi ut! =)

Bye bye

Movie.

Nu är jag så trött så trött.Har ätit middag i bergsåker och hyrt filmer.1 liten film till mig och 2 stycken konstiga filmer till Martin.Som tur är så kollar vi på min film först som är komedi så man inte somnar lixom.Men först måste vi vänta på att bror ska komma och koppla in dvd:n till tv:n för vi kan icke någe sådant. =)

Oj nu kommer han! Filmtajm!!!

Bye bye

goddag!

Fick sovmorgon imorse,Johannes ville vakna halv 9 idag.Och det tackar jag för,behövde verkligen få sova ut lite längre.Har nyss badat honom och hunnit duscha själv.Nu är det sminkning som gäller och hitta 2 st strumpor,helst svarta så dom passar till mina leggings.

Ska åka in till stan och kolla lite sen när Johannes har ätit igen.Är riktigt sugen på att köpa en skjortklänning som mamma har.Hon är ganska modemedveten och har god smak ibland och det är kul. ;-)

Härligt väder,äkta höstväder.Måste passa på att vara ute mycket idag och inte sitta inne och häcka framför televisionen.

Nu har jag inte tid med detta,fejset måste få lite omsorg.

Bye bye

Ett till för idag då..

Johannes har nyss somnat så jag passar på att slänga in ett nytt inlägg här.

Idol är nu avklarat och jag kan säga att jag blev riktigt besviken,Carolina som är så himla bra fick åka hem!Hur ska detta sluta?Det återstår att se,Tove är ju häftig så hon får gärna komma långt och kanske vinna.

Har idag bokat dagisplats till Johannes,hoppas han får en plats här i Forsa.Det skulle vara helt perfekt med tanke på att man bor typ två gator emellan.Lillgubben,han är ju så liten så det känns konstigt att hålla på med dagis och sånt redan nu men det är bara att inse hur det är lixom. =)

Är jag lite beroende av datan eller? JA!
Först sitter Martin här,efter en liten stund känner jag att det är min tur och sitter här i evigheter.Men nu ska jag faktiskt slita mig även om det känns lite tungt för man måste ju ge tid till varandra.Nu är det HELG! =)

Ha en bra kväll gott folk.

Bye bye


Dreamhouse.

Även om man har ett hus så får man faktiskt kolla på andra hus med.Jag och Martin var och åkte en sväng för ett tag sen och hittade detta hus som jag verkligen skulle kunna bo i. *suck*
Synd att det ska rivas...





Keep on dreaming...


My friday.

Gick imorse tillsammans med syrran och plockade granris och en massa annat som man behöver när man gör kransar.Jag till verkade en ganska fin krans som jag sedan lämnade hos the family downstairs.Föreslog att dom skulle sätta en fin ljuslykta i mitten av kransen och jag hoppas att dom gör det.Ska kolla sedan och dokumentera med kameran.

Har knäppt kort på byrån som vi målat.Kolla här:



Vad händer ikväll då? Jo det blir Idol såklart.Sedan har jag inte planerat så mycket mer. =)

Nu ska jag plocka upp Johannes från sitt täcke på golvet och pussas med honom.

Bye bye

Lantligt.

Nu är min blogg hyffsad iaf,fast man är ju inte så duktig att man har designat själv.Efter timmar av jobb med att få någon ordning på min blogg så tog jag beslutet att vänta och fixa en provisorisk tills vidare.

Min förkylning börjar bli mycket bättre nu,jag tror skarpt på att om man äter mycket c-vitamin och är ute i friska luften så blir man piggare.Nu har ju min förkylning varit ganska stabil hela tiden men jag tänker följa detta skarpt varje gång jag blir förkyld.

Vill så gärna gå på loppis nu i helgen och fynda,skulle vara skoj att hitta en gammal spegel eller skänk som man kan måla.Tycker det är så mysigt när man har det lantligt.Vi målade ju en byrå vit nu innan dopet,innan var den ful och brun.Ska ta och knäppa kort på den.

Ska ta mig ner och äta nötter och kolla på The Hills marathon nu.

Ha en bra kväll.



Bye bye

Hjälp!

Alltså,kolla hur min blogg ser ut just nu!!! Jag har suttit hur länge som helst och hållit på men det blir aldrig snyggt. *suck*

Får försöka en gång till en annan gång.

Någon som kan hjälpa mig?! =)

Godnatt.

Spikat beslut.

Satt och funderade på hur jag skulle göra med lösenordet,och jag kom fram till detta:

Jag skiter i lösenordet!

Visst är jag jobbig?! =P

Men nu är beslutet spikat och alla kan nu läsa om mitt liv i fortsättningen.



Ikväll är det Desperate Housewives,har varit dålig på att följa det men nu blir det ändring på det. =)

Måste bara lägga in en bild på Johannes som jag knäppte imorse när jag skulle ut på prommis,tänkte att han skulle prova overallen som hans mormor köpt.Fast den var en aning för stor.



Bye bye

.-.-.-.-.-.

Fick nu ett samtal om att min farmor har somnat in.

♥ ..: Vila i frid kära farmor :.. ♥

Pics.

Nu har jag lagt in alla bilder på datorn så här kommer bilder från dopet och lite annat. =)

Före dopet


På dopet






Jag håller med Milko,Johannes är verkligen Livets goda. =)

Vilket smile man har då..(jag menar mig i bakgrunden)


Tänder har man fått också! =)

 


Let´s go.

Mitt humör var totalt upp och ner igår,hela dagen la jag ner energi på vad folk tycker och tänker om vad jag skriver.Men imorse när jag var ute på morgonprommisen så slog det mig att jag inte ska bry mig ett skit om vad andra tycker om vad jag känner för att skriva och uttrycka mig.Ett lösenord på min blogg kanske skulle vara lösningen så jag har mer koll på vilken som läser och jag slipper typ "oroa" mig för vad vissa ska tycka och tänka om vad jag skriver om dittan och dattan.Men det här är MIN blogg och ingen annans!
Så,lösenord eller inte lösenord? Vad är bäst? Jag vill egentligen att vilken som helst ska få läsa det jag skriver om.Men det finns folk därute som inte kan knipa sin dumma k*ft med sina knäppa kommentarer.

Jag har min blogg för att skriva ner vad som har händer i mitt liv,ibland kan jag glömma vissa saker och då är det kul att titta tillbaka på bloggen och minnas.

Man kanske ska ta och glömma detta nu?

Ibland har jag lite svårt för att släppa saker,dåligt självförtroende vissa dagar antar jag.

Men jag kör med lösenord ett tag,får se om jag ändrar tillbaka...


Jag är förkyld,fast det är inte så farligt.Jag kan ju fixa och dona ändå men jag är väldigt trött.Allting släppte efter dopet,har haft så mycket att göra innan med målning av tvättstugan och dörrarna i hallen och en storstädning av hela huset plus att man har ett barn och hund att ta hand om.Men trevligt var det och mycket presenter fick lillfisen med som kläder,leksaker,jättefina ramar och pengar mm.Fikat var gott,speciellt tårtan. =)

Direkt när vi kom hem så ville Johannes sova så han sov under hela fikat.När det bara var ett fåtal gäster kvar så ville han vakna och alla blev så glada att kamerorna kom fram.Man kände sig nästan som en kändis ett tag.Blixtrar hit och dit och det var faktiskt riktigt skojigt! =)

Sätter in bilder senare.


Lösenord.

Ni som vill läsa min blogg får hädanefter skicka förfrågan om lösenord på min mejl.

Att man ska behöva ändra det man skriver för att vissa tycker man har formulerat fel tycker jag är att gå över gränsen i vissa fall.

Självklart är jag medveten om att har man en blogg får man räkna med att man får kommentarer,så just därför tänker jag försöka hålla denna blogg mer personlig genom att ha lösenord så jag har mer koll och kan avgöra själv vilken som får läsa det jag skriver.

Mvh/ Madde

[email protected]


--*--

Jag har alltid haft bra minnen från min barndom.Sådana saker man aldrig kommer glömma,man önskar ibland att man kunde komma tillbaka till vissa ögonblick.Ögonblicken som man ofta drömmer om på nätterna nuförtiden,och det känns som det har varit verklighet för stunden.

Jag kommer ihåg var alla möbler och prylar stog.Kommer ihåg alla rum man sprang och lekte i.Den blå taklampan med "diamanter" (som man trodde var äkta) som hängde i vardagsrummet.Den beige-bruna soffan som jag och min kompis hoppade på fast vi inte fick,smörasken med alla pennor och kritor som vi alltid använde och gjorde teckningar med,fåtöljen man fick elektriska stötar av som stod i sovrummet till vänster när man kommer in i hallen,vi lekte ofta kurragömma och då gömde man sig ofta i den stora klädkammaren som man alltid tyckte hade halt och kallt golv.Köks-ön tyckte jag alltid var rolig då man kunde "skjutsa" över maten så man lätt kunde ta den när man satt på kökssoffan.Den goda maten var alltid något extra,stuvade makaroner med korv och köttbullar med brunsås och skalad gurka blev vi bjudna på och det var så himla gott.

Jag och min syster sov även över och på morgonen möttes vi av en glad person som satt och läste tidningen i fåtöljen närmast fönstret i vardagsrummet.Frukost skulle vi få,men varm o´boy var nog inte något hon var van vid att göra eftersom det blev vatten istället för mjölk.Hon undrade varför vi inte drack upp allt men vi ville inte såra henne så vi sa inget.

Vi barn blev alltid bjudna på en speciell sort glass,vanilj inuti med chokladöverdrag.

När jag och Martin åker förbi Konsum i Granlo så kommer minnen från när vi följde med och handlade där.På vintern blev det spark och de var så kul att gå den "långa" biten.När det vankades mot jul fanns det granar med belysning längs vägen och jag tyckte det var så fint och mysigt. 

När vi skulle få besök av henne så har jag starka minnen av när hon kom med bussen och klev av nästan utanför vårat hus,hon kom gående längs vägen och hon var så glad när hon kom in på gården och kramade om oss direkt.Vi följde med in och vi var alltid lika nyfiken på vad hon hade med sig för gott denna gång.För det mesta så hade hon med sig en förpackning som liknade ett hus,och i det huset så var det fullproppat med godis.Mariekex var också något som fanns med ibland.

Men åren gick och man blev äldre,hon flyttade till ett hem och besöken blev allt mindre.Varför vet jag inte.Blev mer att man pratade med henne i telefonen istället och det var ju alltid någon typ av kontakt.

Personen jag skriver om är min farmor,åldern har tagit ut sin rätt och jag hoppas hon får somna in lugnt och fint.Att hon möts av dom personer hon saknat som också följt samma väg hon kommer följa.

 


Dop 3/10 -2009

Nu är dagen kommen,lille Johannes ska döpas.Han är lite krasslig,det rinner lite tårar och snor ibland men han är glad ändå.Jag är faktiskt lite nervös,har aldrig varit på dop förut så man vet ju inte vad man ska göra.Fast det får man ju reda på ungefär 15 min innan.

Har målat och fixat och städat och bakat här hemma i flera dagar så man är ganska mör i kroppen.Vi blir väl mellan 25-30 stycken som ska fika hemma hos oss.

Nu ska jag svabba golven..

Bye bye