Godförmiddag.

Åååååh vad jag är trött idag,fastän vi gick och la oss tidigt igår så trodde man att man skulle vara pigg idag men icke icke.Ska ut och gå i duggregnet nu och sedan äta frukost.

Drömde en jobbig dröm inatt,tur att det bara var en dröm säger jag.Men man har ju fått en tankeställare iaf. :)

Okej,lite uppdatering sådär på förmiddagen!

Bye bye


Vitt badrum

Jag funderar på hur jag vill ha badrummet på nedre våningen och kanske det här skulle passa.




Vart är vi på väg?

För ungefär 2-3 veckor sedan så var vi på väg hem från stan.Vid ett stoppljus stannade en bil bredvid oss,i baksätet satt en liten pojke som kanske var 4-5 år och lekte med ett leksaksgevär.Han såg så nöjd ut över sin leksak och började rikta den mot oss gjorde rörelser som att han höll på att skjuta oss.

Då fick jag en obehaglig känsla i kroppen,hur kommer det sig att så små barn får för sig att börja hytta och rikta vapen mot folk? Är det alla tv och dataspel och alla filmer på tv som är boven? Hur kan föräldrar tillåta detta?

Jag skulle aldrig i hela mitt liv gå och köpa ett vapen som ser nästan verkligt ut,det kan ju gå för sig om det är en vattenpistol som är lila och plastig men absolut inte något som liknar ett vapen som finns på tv eller alla spel som går att få tag på. Jag blir rädd,hur ser framtiden ut egentligen?

Nog om allvarligheter.



Igår fyllde Martin år och jag hade gjort tårta och hemmagjorda wienerbröd,dom blev smarriga.Efter kalaset gick vi faktiskt ner med dessa godsaker som blev över till min familj så vi slapp ha det hemma för annars hade en nyfiken Madde gått i skåpen idag och smaskat i sig.Jag försöker att ha karaktär men det bästa är att inte ha något sånt hemma så man kan ju lika gärna ge bort det då! :)

Önskar att jag kunde vara bättre på att knäppa kort på det jag gör men det glöms bort i all stress.

Längtar tills på lördag då jag ska jobba i min gamla grupp på hemtjänsten,tjoho! Ska bli kul att få träffa vårdtagarna igen,var ju över 1 år sedan iaf. :)

Ska kolla runt lite nu.

Bye bye

Kolla in här!!!!

Hej alla glada!

Hur mår ni? Jag mår bra. Johannes ligger och sover så jag ska passa på att hoppa in i duschen så man är fräsch tills man ska åka in till stan och handla föda. Man lever på vatten och bröd nu. Haha! Närå! ;)

Tror jag har kommit in i en sån där situation där man inte har någon inspiration till detta men jag lägger ju in bilder så ni får väl nöja er med det för en stund. :)

Hoppas ni har överseende med det.

 

Tjillevippen!


No rubric!!


Mamma och son fånar sig en aning.






Gädda i skogen

Nu har jag äntligen målat trappen vit i hallen,blev så jäkla bra alltså.Ljust och vackert som attan. :)

Nya tapeter som fattas och måla listerna sedan ska nog hallen vara klar.Vardagsrummet ska även det tapetseras.

Hittade en gädda i bäcken i skogen där vi bor,först trodde jag att den hade tagit sig dit själv men inte kan väl gäddor leva i myrar så det är någon snäll människa som har slängt den dit helt i onödan när det har kunnat levat istället.Vill man inte ha fisken man får så tycker jag att man kan slänga tillbaka den i vattnet om den inte skadat sig vill säga.Vilket roligt fynd denna lördag,haha! :D



Självständighet!

Något som jag har lärt mig är att om man vill något så får man fixa det själv,man ska inte förlita sig på andra utan det går mycket fortare om man tex ringer telefonsamtal istället för att mejla om man tex har frågor.Självständig ska lära sig att vara tidigt i livet för det går så mycket smidigare och enklare sen.

Med mycket om och men har jag nu ordnat så jag kan planera hur jag kan jobba inom hemtjänsten,det har tagit flera veckor eftersom det inte har gått att loggat in där och man ska ha olika inloggningsuppgifter och mejl har kommit till mammas mejl istället för till min och struligt har det varit.Men nu har det som sagt ordnat sig så nu hoppas jag på att man får lite jobb inbokat,det gäller att man är snabb och svarar fort på sms:en man får så man får något.Jag är inte så förtjust i att det ska vara sms för då går det pengar när man ska svara och man får inte tillbaka pengarna heller.Kalla mig snål men det tycker jag!

Nu kommer Martin!

Bye bye


Det åskar!

Nu är det mörkt på himlen och det small just till,jag har respekt för åska så man kanske ska stänga av datorn?!

Idag har det varit funderingarnas dag,jag vet inte riktigt vad jag vill.Ena dagen vill jag det och andra det.Ena dagen ångrar jag mig och vill göra det och det är inte roligt ibland kan jag säga.Varför kunde det inte vara lite enkelt ibland för? Jag har lite funderingar inför framtiden men hur ska det gå till?! Nu skulle det vara kul att gå till ett medium/spådam som kan tala om för mig hur det kommer bli...

Har även blivit lite småkär i ett torp på landet.Men det kan man ju bara glömma!

Jag skulle verkligen må bra av att få åka utomlands nu och bara få njuta av god mat,sola och bada.

Nä nu åskar det ännu mera! BLÄ!

Bye bye




Muffins

Jag,Heléne och Johannes har bakat muffins nu på förmiddagen,goda blev dom men jag vill få till dom så där stora och höga.Får kolla på mer recept. :)

Jag älskar verkligen att baka,det är roligare med själva bakningen än att äta tycker jag.Spännade att komma på egna recept och lägga i ingredienserna hur man vill.Ofta blir det gott faktiskt och det kan jag skryta med. ;P

Man kanske skulle utbilda sig till bagare?! Fasiken vad skoj det skulle vara! Tänk att få kliva upp tidigt på morgonen och baka hela dagen,det skulle ju vara ett drömjobb för mig.Skulle vilja göra mer tårtor med garnering som tex marsipanfigurer.



Se ya!

Rena hundar!

Nu är hundarna nybadade,blött och härligt blir det inne men det får man räkna med.Perfekt att bada dom när det är soligt och fint ute så dom torkar snabbare.Heléne och Charlie gick hem för en stund sedan och Johannes ligger och sover,jag ska gå och göra lite tsatsiki snart.Det borde väl vara gott till stekt kyckling?!

Johannes har även fått dagisplats här i forsa nu i augusti,jättebra då det är nära hem.Om man kunde vara hemma längre så skulle jag verkligen vara det.Jag tycker det är för tidigt för dessa småbarn att börja på dagis.Eller jag vet inte om det är jag som är fånig eller överbeskyddande...

Det kommer ju att gå jättebra för honom och kul att få leka med andra barn,fröknarna är också bra har jag hört av en som jobbat extra där.Plus att mamma och pappa får jobba båda två och tjäna storkovan så man kan shoppa en massa roligt. :D

Fast han kommer bara att vara där deltid med tanke på att jag inte har fast jobb,och när kommer jag få det undrar jag.Skulle vilja utbilda mig,vi har lite planer inför framtiden så vi får se hur allt blir.Det kommer bli bra iaf.

Ha det bra!

Banan är så gott så man måste blunda när man äter! ;)

Tänk att han har blivit så stor så han kan ha sin morbrors sjömansdress som han hade när han var liten.



Trottsig Johannes!

Johannes vill inte sitta i sin stol i köket så han försöker att ta sig ur den men kan inte och han blir sur! :P

Otroligt varmt ute idag,svettades som tusan efter promenaden.Snart är det sommar och man måste klä sig mindre och jag undrar vad man ska köpa för fint att ha på sig.Klänningar är ju perfekt så man kanske skulle kolla runt efter det.Måste bara gå ner några kilon,motivationen att vara ute flera gånger om dagen har varit borta ett litet tag.Är ute iaf 2 gånger om dagen och sammanlagt blir det iaf 1 ½ timme om dagen ungefär så det är inte fy skam. Nog om detta! :)

Längtar tills trappen blir vit,vi ska måla den bara nu i dagarna och det kommer blir snyggt som attan.

Nu har jag inte så mycket att tillägga.


Lite bilder bjuder jag på.

Det här möts man av när man går in på mor och fars gård.

 

Johannes hjälpte till på gården han med idag,fast han valde att gräva istället.Lägg märke till min lilla My little pony som ligger på marken,vilka minnen jag får av den. :)

 

Själv så krattade och skrattade jag/vi,har varit en skön dag idag.

 

Ikväll blir det Svenska Hollywoodfruar,i love it! :)

Bye bye

 






Vad tycks?!

Passar jag i glasögon?! Leker lite med kameran på datorn! :P


Kratta din gräsmatta.

Nu är det krattning på schemat,fast inte hemma för där behövs det inte så mycket men hos mamma och pappa så behövs det verkligen så man är ju så snäll och hjälper dom.

Men först är det frukost som består av flingor och mjölk och hårdbrödsmörgås med pastej och hemmagjort inlagd gurka. :)


Renovering.

Är en aning sliten just nu,har slipat klart trappen och det väntas målning av den nu.Har slipdamm i halsen och det är lite otrevligt men sånt får man stå ut med.Det tar mer tid än vad man tror när man ska renovera,en slipning som jag trodde bara skulle ta 2 timmar har tagit mer än dubbla tiden,och det är ju mycket efterjobb med dammsugning och torka av allt damm med.

Men det är ju inte så att jag klagar,det är ju för det mesta roligt med renovering.Och fint blir det efteråt.

Var in i ett ödehus idag och fann den sötaste tapeten jag sett,blå med blommor.En sån tapet ska vi ha när vi bor i vårat gamla hus i framtiden.Synd att man inte knäppte kort på den,kanske man får åka dit igen...

Ska åka hem nu med Johannes,han har varit hos sin mormor och morfar medans vi hållit på hemma.Han är lite tjurig fastän han ätit yoghurt men vi ska åka hem så han får i sig lite välling och sedan kommer han somna så gott för det har varit en händelserik dag för honom.Och sovit har han knappt gjort.

Bye bye


Hola!

Idag har det inte gjorts mycket alls,har bara fortsatt slipat trappen och det är lite kvar sedan ska det målas.Har varit och lekt med hundarna och sprungit som en tok.Sedan har man bara glott in i väggen typ,men det kan vara skönt det med.Självklart har vi inte glott in i väggen utan det har sprungits hit och dit för hämtning av Jonte som ska vara överallt i huset,blöjbyten,äta mat,städa,gosa,leka,skratta med mera med mera!! :D

Imorgon händer det väl roligare grejer då vi kanske hade tänkt att gå på Sundsvall Custom & Hot Rod Show som är i Nordichallen i Gärde.Ska tydligen vara en jäkligt stor mässa,man måste ju hänga med i svängarna lixom. ;P

Nu är det dax för Johannes att äta lite mat,blev lite sent idag för han sov ju så länge.

Bye bye

Therese,vi kan ju gå och kolla på S.A.T.C 2 på bio!! Skulle vara kul! :)


13 maj 2010

Dagens sysslor:

Duscha

Handla mat

Laga mat

Äta

Promenader

Plocka leksaker


Kolla på film (Agnes Cecilia)

Och en massa annat. :)

Härligt när Martin är ledig med,man får mer gjort på någe vis tyck ja.

Nu är jag,Lippe och Johannes nere hos hans mormor,morfar,moster och morbröder och hälsar på.Johannes är hur glad som helst och hoppar runt i huset.Kanske det serveras någon film på tv ikväll.

Jag vill verkligen gå och kolla på Sex And The City 2 på bio.Så jäkla bra serie och första filmen med! :)

 

Bye bye



Vill du veta vad min humor är?!

Så jävla roligt!!! Maddes humor! :D

Ta hand om dig själv ibland!

Usch vad mina fötter ser ut! Har till och med ont under dom när jag går,torra och äckliga helt enkelt.Det har dom varit väldigt länge och jag fattar inte varför jag inte tar mer väl hand om mina fossingar.Man går ju med dom hela dagarna och plågar dom så lite omvårdnad skulle dom ju kunna få emellanåt.

Sedan skulle jag vilja ha lite färg på kroppen med,hade varit skönt att gå och lägga sig i ett solarium men då ploppar det upp tankar om hudcancer i mitt huvud.Ska man använda brun utan sol då? Det finns ju så mycket sånna krämer att välja bland och det blir aldrig jämnt,inte ens om man använder spray tycker jag.Kanske man får gå och få en helkropps soldusch.Hur mycket kan det kosta då?!

Och ljusa slingor på mitt hår skulle sitta väldigt fint,känner mig inte stolt över mitt kråkslott direkt...

Så här skulle jag vilja ha mitt hår.

Lauren Conrad

Jag måste bli mycket bättre på att ta hand om mig själv,men det blir nog lätt så att man låter andra gå före i kön i livet så man till slut kommer sist.Men det ska bli ändring på detta. :)

 

 


Längtar!

Nu längtar jag till sommarvärmen,när man kan börja grilla saftiga köttbitar med härlig hemmagjord potatissallad och majskolvar och en fetaost-sallad.Gud vad jag längtar!!! :)
Sedan blir det jordgubbar och kanske en klick glass till efterrätt.

Mmmm.. :)



Nu blir det Halv 8 Hos Mig. Bye


Kolla här!

Jag är trött,har städat och plockat men det blir ändå aldrig klart.Leksaker plockas fram och sedan tillbaks,mat och smulor på golvet,sopen kommer fram hela tiden.Även om vi bara är tre personer och en hund i detta hushåll så får man hålla på hela dagarna,mot kvällen känns det som att man inte hunnit med någonting och får börja städa undan i köket igen så det ska se snyggt ut när man kommer ner på morgonen.För är det något som jag hatar så är det ett stökigt kök på morgonen! :P

Hittade en massa leksaker som jag lagt under sängen i sovrummet nere som Johannes fick av en arbetskompis till mig för flera månader sen.Hade totalt glömt bort dom och blev ju överlycklig när jag drog fram dom.Johannes blev även han glad och har lekt med dom nu på förmiddagen.Hans morfar och moster kom upp en sväng och lekte dom med men efter en stund fick Johannes en leksaksbil på fingret och började tokgrina och ville inte leka mera.Misstänkte att det var hungerkänslor inblandade så vi begav oss in till köket för lite lunch men det gick inte det heller så lite välling i magen satt fint så nu sover han gott.Får försöka igen med mat och frukt sen om han vill ha.


Det var allt för mig just nu!

 

Bye bye


Sleepy Madde.

Vilken utmattande dag detta har varit,skulle kunna somna när som helst.Johannes somnade nyss så ska bara släcka ner huset och krypa ner i sängen.Imorgon måste jag röra på mig mer än vad jag gjort idag,ska låna hem en gammal träningscykel imorgon som jag kan använda när Johannes ligger och sover middag på dagarna.

Nu önskar jag er en godnatt! :)

Bye bye

Andar i huset?!

Det händer konstiga saker här ibland,en gång skulle jag hoppa in i duschen och ser mina jeans ligga mitt på golvet i sovrummet.Jag hade inte alls lust att plocka upp dom av ren lathet så jag sparkade in dom mot väggen och tänkte att jag plockar upp dom sen.När jag kommer ut från duschen och ska gå in i sovrummet igen möts jag av att mina byxor ligger mitt på golvet igen.Jag blev väldigt förvånad för det finns ingen som helst möjlighet att Johannes skulle kunnat gjort det för han satt i sin säng och lekte,Lippe låg och sov och varför skulle en liten vovve ta mina jeans i munnen och lägga dom där för?! Martin var på jobbet så det kunde inte vara han. Så vem var det då?! Jag har ingen aning men en sak vet jag och det är att det finns verkligen fenomen som vill visa att dom finns runtomkring oss om vi så vill det eller inte.Jag tror helskarpt på det och kommer alltid göra det.

Ibland kan jag höra ljud och känna mig iaktagen,men det känns inte obehagligt på något vis och det kan ju bero på att man har lite aningar om vem det kan vara här i huset.Och det är bara snälla människor. :)

 




Kliva upp tidigt är inget för oss just nu.

Imorse blev vi tvungna att väcka Johannes en aning tidigare än vanligt,vi skulle nämligen skjutsa Martin på jobbet eftersom jag skulle lämna in bilen på verkstad idag.Men det blev ändrade planer så imorgon ska bilen in istället.Kan bli riktigt irriterad på företag som tror att dom kan få göra hur som helst med kunder.Säger man en sak så ska det gälla och inte hålla på och ändra på det!

Jag är egentligen irriterad på att vi var tvungna att kliva upp tidigare,Johannes har varit tjurig hela förmiddagen p.g.a det och har velat klivit ur vagnen och varit allmänt grinig.För att muntra upp honom så fick han hoppa i badet och där kan han sitta hur länge som helst bara han får leka med en plasttillbringare som han fyller med vatten och häller sedan ut.Försöker jag ta bort den blir han toksur och skriker.Han fick sitta i badet i typ 45 minuter men det var för lite tid för lillskiten för han skrek och gormade när jag tog upp honom (vatten blev ju kallt).Sedan efter många om och men med smörjning och påklädning så var det dax för lunch.Han ville då försöka äta själv så jag gav honom en tallrik med lite mat och en sked så han fick mojjsa på medans jag ger honom resten av maten och det tycker han verkligen om.När det var slut så satt han på sin stol och nickade till flera gånger och höll på att somna så vi gick upp och han somnade på direkten.Nu har han sovit i 2 timmar så det tog på hans krafter att vakna tidigt. :)

Så nu känner jag mig ganska sliten och skulle själv kunna gå och vila en stund men jag ska fixa till mig och hänga upp lite tvätt.Sedan när Johannes har vaknat så åker vi till kvissle och handlar lite varor till maten idag.

 

Bye bye


Choklad!

Vill ha choklad nu,varför ska man få detta jobbiga chokladbegär för?! Vad ska jag göra,åka och handla det eller bara skita i det och tänka på att det snart är sommar??! Tror jag väljer det andra alternativet.



Efter typ 10 minuter som nu gått efter jag skrev det översta så är bror nu påväg för att köpa choklad åt oss.

Jag syndar bara för ikväll! ;P


Wake up!

Nu har min prins vaknat!!! :)








Stress/Press

Jag känner en aning press och stress just nu,en sån där tvingande och jobbig press som nog många kan känna igen sig i.Bor man på en gata där det finns många hus tätt intill tycker nog dom flesta och även jag att det är viktigt att hålla någorlunda snyggt på gården.Med det innebär det att hålla häcken i trimm,klippa gräset när det behövs,kratta,plantera lite blommor eller något sånt.

Ska jag vara ärlig så har jag ingen som helst lust att hålla på ute på gården,intresset och lusten är totalt borta.Visst kan jag åka och köpa mig några planter och sätta i någon ampel vid bron eller så men det är mest för att jag känner det som ett måste och inte för att det är speciellt roligt.Grannarna på gatan har perfekta häckar och buskar,hos vissa får det inte finnas ett enda löv under buskarna.Det ska vara rent och snyggt,själv tycker jag att vi har det hyffsat fint på vår gård.Tror vi är dom enda som har tallhäck vid vägen så vi slipper kratta så mycket där.Men jag vill verkligen inte hålla på,vad är det för fel?! Kanske man inte är lämpad för att bo så här,man kanske ska bo på landet där man slipper den där pressen och slipper undra vad grannarna tycker och tänker om vår trädgård.

För när jag känner den där pressen och stressen så försvinner det roliga i att hålla på ute.Jag vill göra allt detta i min egen takt och när jag känner för det så gör jag det.Men när?! :P

Jaja,vi får se vad som händer i framtiden...



Jag och Lippe sitter här och myser medans Johannes sover lite efter sin lunch,ska åka på affären sedan och handla lite vitlök för jag ska marinera fläskfilé.
Smaskigt! :)

Bye bye


I gotta feeling.


Flower Power

Var och plockade lite vitsippor förut och sedan gick mamma,jag,Johannes och hundarna ner till kyrkogården och plockade bort alla gamla blommor hos bla farmor och farfar och la dit vitsipporna.Det är skönt när man kan börja plantera blommor nu mot våren och sommaren.

Ska sedan hem och tvätta och dona som vanligt,det är mitt liv för idag. :)

Till helgen är det konsert med Lady Gaga i Globen och jag skulle väldigt gärna vilja gå,Martin var så snäll och ville köpa biljetter så vi kunde gå men jag tycker att pengarna kan gå till annat egentligen.Men snällt och omtänksamt var det.



Vi höres!

 




Give me a car please!

Skulle inte vara helt fel med en bil just nu så man kan hitta på nått,är så jäkla less på att gå här hemma på dessa gator fram och tillbaka.Det måste ske en förändring snart för det här går inte!

Ge mig gärna en audi tack! :P


Ge mig ett svar!

Varför ger försäkringskassan olika svar när man frågar för? Ena dagen är det si och andra är det så.

Är det någon som vet som kan svara på detta:

När man ska räkna ut hur mycket föräldrapenning man får,ska man räkna månadslönen x 12 och inget mer eller ska tilläggen också vara med?

Jag blir tokig!

Bye

Helgen i ord.

Får passa på att skriva några rader innan buskillen vaknar. :)

I fredags var det ju grillning hemma hos Therese och Patrik,var trevligt och gott.Vi åkte dock hem ganska tidigt,fast man var faktiskt ganska trött när man kom hem.Vi kikade en stund på tv och sedan blev vi trötta och gick och la oss.Men det kändes så tomt i rummet när inte Johannes var där,jag låg och tänkte på honom och den stora saknaden trängde sig på men jag lyckades somna iaf.

Under lördagen var vi ganska möra,inte alls bakis men har man varit sjuk mm så blir det ju så.Vi åkte bort till Klampenborg så Lippe fick springa lös ett tag.Det var nog kul för honom när han fick lite egentid med husse och matte,man märker det på honom direkt för han hoppar och springer och ser glad ut. :)

Mot eftermiddagen åkte vi in och hämtade Johannes och gud vad mysigt det var att pussas och kramas med honom,han hade haft det så bra hos farmor.Dom hade varit och tittat på majbrasa och han lekte med sin kusin,det värmer i hjärtat när man vet att han har det så bra hos sina nära och kära.

När hela familjen var samlad igen så åkte vi och hämtade vårrullar hos Martins pappa,åkte sedan hem för att äta dom goda vårrullarna.Jag älskar vårrullar!!! :D

Vad gjorde vi igår då?! Hade besök och vi bjöd på tårta,sedan var det lugna gatan.

Det var den helgen och nu vill jag att nästa helg kan komma! :)

Idag har jag en liten slappardag,ringt runt lite samtal och fixat saker men mer blir det inte.Ska snart börja med maten,får bli lite tidigare idag för Martin kommer hem senare.

Bye bye