Gott Nytt År!!!

Vill önska er ett gott nytt år och vi ses år 2011! :)

Här tar vi det så lugnt man bara kan,inte mycket man kan göra efter omständigheterna.

ha det bra! Bye

Im alive.

Man har ju en del att göra som ni kanske förstår för vem har inte det lixom?! :)

Julen var mysig och god mat har man proppat i sig,konstigt nog så är jag inte less på den maten även om jag ätit den i några dagar.Annars blir jag alltid less vid annandag jul men man är ju lite knasig.Sedan tycker jag att själva julafton gick alldeles för snabbt,jag hängde inte riktigt med även om jag försökte.

Johannes fick träffa tomten två gånger det här året,det måste ju bero på att han har varit så himla snäll och gullig såklart! ;)

Som vanligt så knäpper jag kort men det kommer aldrig in något på bloggen och det är bara att beklaga och tala om att jag lider nog av sjukdomen glömska.Men jag ska bättra mig för jag har nämligen bestämt mig för att ordna med en till blogg som enbart ska handla om mitt stora intresse för den gamla lantliga stilen,shabby chic och gamla hus och drömmen efter ett härligt gammalt hus på landet.Mina tankar och fynd på loppisar som finner en plats i mitt nuvarande hus som kanske sedan kommer finna en ny plats i mitt drömhem. :)

Okej,det där var min tanke om den nya bloggen och det kanske inte låter så intressant för vissa men jag behåller den gamla bloggen för att skriva också så ni vet.

Jaja,snart kommer Martin hem och då ska vi köpa en ny soffa till vardagsrummet! :)

Hej svejs.


Vill bara önska!

Vill bara önska er en God Jul!

Jag och Johannes är vaken och har varit det ett tag,snart ska vi väcka Martin för vi ska enligt våran lilla tradition öppna våra julklappar som vi köpt till varandra. :)

Sedan åker jag och Johannes hem till min mor och far och Martin åker till sin familj i stan,och sedan på kvällen kommer han och firar lite jul med oss och kanske tar sig en jultallrik.På juldagen blir det julafton för Johannes igen inne i stan så han har tur han.

Okej men nu ska jag njuta av denna dag för det är ju bara en dag om året!!! :)

God Jul på er!!!


Tummetott.

Tänk att min lille unge har inte använt napp,han sög på tummen hela tiden.Det är ju klart att han fick prova men han spottade ut den på en gång och tog sin lilla tumme istället så man har ju sluppit att dammsuga fram en massa nappar under soffan eller dylikt iaf. :D

 

Ska nog be Martin hjälpa mig att gå in i förrådet och hämta in granen sedan,vi måste ju ha en gran även om vi inte ska fira jul hemma för man kan ju få besök när som helst och då vill man ha det mysigt.Har faktiskt inte bakat någonting till denna jul,jag som alltid brukar vara huslig och göra knäck och lussekatter men det har inte funnits lust,tid eller ork för just det men man kanske gör några dumlekakor för dom är ju så lätta att göra och smaskiga.

 


Lillhjärtat ♥

Har precis tagit mig en sup av KanJang,tror det fungerar lite iaf.Slemmet löser upp sig och det blir lite lättare att vara förkyld,men jag ringde förut och sjukanmälde mig.Ingen idé att slita ut sig när man är så här.

Så nu är det bara att hålla tummarna på att man känner sig någorlunda pigg till julafton och speciellt till dagen innan julafton då det är julklappsinköp som sagt.

Johannes vaknade inatt och var ledsen,han hostade och hostade så tillslut fick han komma till våran säng men efter en stund med kombination av hosta och tårar blev det en kräkstund i sängen och Martin fick hoppa in i duschen men lillfisen medans jag renbäddade sängen.Det tog en stund efter det för honom att somna om igen och sedan sov han hårt till klockan sju då det var dax för oss att kliva upp för att bege oss ner till mor och far igen.

Det är nästan klart med tapetseringen hemma,en vägg kvar! Men det blir skitbra iaf så vi är helnöjda,bilder kommer på resultatet när vi har möblerat klart och gjort det fint. :)


Gulligt!

Dessa tofflor finns att köpa på DinSko och visst är dom söta?! :)


Tjohoppsan!

Nu sover Johannes,det tog ett tag men han var helt enkelt inte trött och man ska ju inte tvinga ett barn till att sova utan man måste ju få bestämma lite själv också. ;)

Han kräktes förut med,hela jag och soffan blev kletig så just nu sitter jag med knallrosa byxor och snacka om att Johannes blev brydd när jag helt plötsligt kom med dom på.Har ju för det mesta bara svarta mysbrallor.Så kul att se hur barn reagerar på minsta lilla förändring.Nog om dom intressanta sakerna...

Kolla här alltså.

Den här bilden togs när Johannes hade sitt 1 års kalas.Egen tårta fick han ju och det var poppis. :)




Jag måste vara frisk på Julafton!

Idag är det sista dagen vi behöver gå i vårat vardagsrum utan tapeter,dom är hemma hos oss just nu och gör det sista och när vi kommer hem hoppas jag att man blir positivt överraskad. :)

Är rosslig och tung i huvudet idag,ischias har man på det och det blir nog lite värre när man har en infektion i kroppen med.Hoppas man blir bättre tills man ska jobba nu på onsdag och torsdag.Blir man inte det är det inte mycket man kan göra heller.. =/

Inga julklappar har man köpt heller,får bli på torsdag.Vilket kaos det kommer att vara,men det kanske är bäst att skriva en lista på vad alla ska få istället för att gå runt där och irra på för hittar jag inget då är det ju försent.Det är bara att hålla tummarna.

Trött är både jag och Johannes nu,vi klev upp klockan 6 så det är bara att vila snart efter Johannes har ätit sin lunch.


Good Morning!

Jag och Johannes har nyss vaknat,vällingen är äten och jag funderar på att åka till affären för att köpa KanJang för jag är tjock i halsen och slemmar.Men frågan är ju om det kanske är försent och att man ska ta sånt innan förkylningen brytit ut.Måste ta reda på!

Johannes har hostat och slemmat inatt han med,vaknat flera gånger och haft det jobbigt.Fast nu verkar han vara ganska pigg och det är ju skönt för det värsta som finns är när ens barn är sjuk. :/

Idag blir det lugna gatan för oss,orkar inget annat.Såg nu när jag knäppte kort på Johannes att vi visst hade en sladd till tv:n uppe.Haha..

Det går inte att undvika denna röra just nu. :)


Vad händer?!

Jag hoppas verkligen inte att jag kommer vara sjuk på julafton,känner att det börjar bli mer och mer en känsla av sand i halsen och jag går och hurklar mig hela tiden.Johannes hostar och snorar och Martin har kännt sig dålig i några dagar.Det verkar som det kommer vara många sjuka på julafton eftersom det går ju magsjuka och just förkylningar överallt nu även om man vill det eller inte.

Ikväll har vi ätit god mat hos Martins mamma,härligt att bli bjuden ibland och det är alltid god mat man blir bjuden på.Så tack så mycket för det! :)

Precis när vi kom hem på parkeringen fick vi besök av Martins kompis med familj,så vårat vardagsrum blev en lekplats eftersom det bara finns ett skåp och ett bord mitt på golvet som dom kunde springa runt.Det blev en rolig syn kan jag lova.

På måndag kommer tapeterna upp och som sagt det kommer bli jätteskönt att få använda det rummet igen för nu vill man inte ens kolla på tv eftersom vi bara har en sladd som sitter fast i väggen till tv:n så vi har fått hittat på andra saker istället och det kan ju vara bra ibland.

Nu ska jag gå och ta igen mig,känner mig helt slut!

 


Underbart!

Våran ögonsten! :)


Seek Bromance


Viktigt!

Nu är det viktigt att alla ni människor därute kokar ert vatten innan ni dricker det,fick höra förut att bakterierna som varit eller är i vattnet från Östersund(?) har börjat komma hit så man får magsjuka som är snäppet värre än "vanlig" magsjuka.Jag vill inte att någon ska bli sjuk i min närhet så här ska det kokas vatten.Bubbelvatten kan ju vara ett förslag med om man bara vill dricka lite vatten till maten. :)

Fast man kanske inte kommer ifrån dessa bakterier ändå,det är väl ju mer man tänker på det som man blir sjuk.Så man kanske ska sluta tänka på det då...

Försöker sluta tänka...










Går ju inte!...











Nu då...













Nja....















Haha! :D

 

Freeedag!

Klockan sju imorse blev jag,Johannes och Leffe...eller jag menar Lippe hämtade för att ägna tiden hos Johannes mormor och morfar.Får verkligen hoppas att det blir tapetsering idag för det är jobbigt när man inte kan vara i vardagsrummet utan man kan bara vara uppe på övervåningen och då är jag hellre nere här.

Har suttit i soffan och vikt en massa tvätt,lite nytta måste man ju göra.

Snöoväder ute,härligt! :)

Lugn dag blir det denna dag...


Stress!

Stress är något som jag har blivit jättekänslig mot,lite stress mår väl en människa bra av ibland men blir det alldeles för mycket säger kroppen ifrån på ett eller annat vis.

Förr klarade jag av stress hur bra som helst,spelade nog ingen som helst roll hur mycket det var.Ju mer desto bättre,men nu när man blivit lite äldre och blir utsatt så går det bara inte.Då får jag ont i magen,huvudet,förvirringen kommer och jag gör saker fel och hungern försvinner totalt.Jag kan lixom inte koppla av för fem öre.Hur kan det komma sig tro? Är det för att man har mer att göra i privatlivet nu än förr? 

Jag försöker jobba så fort jag bara kan för att hinna till lunchen på jobbet men det finns ju ingen tid,vad gör man för fel? Är det jag som gör fel? Och lyckas man komma in och det är 10 minuter kvar på lunchen så har hungern som var där försvunnit så det är bara att ta sig ett glas vatten och samla ihop nycklarna och gå vidare.

Känner mig otillräcklig...

Var bara tvungen att skriva av mig!

Nu ligger Johannes och sover och jag ska läsa i studieboken för imorgon är det prov.

 


Dec. 16, 2010

Har kommit underfund med att det är så himla skönt med en bärbar dator,har just nu denna dator i mitt knä och den är jätteliten.Får jag köpa den mor?! ;P

Dagen består av att vi är hos mamma och pappa denna dag med för vi kan inte vara hemma och springa när tapetseraren kommer och går och eftersom om vi ska gå in i köket måste vi passera vardagsrummet och det är ju inte så trevligt för någon att gå i slipdamm och dra med det över hela huset.Vi har nyss tittat på Rorri Racerbil som fortfarande är favoriten för Johannes,tror även att Disneys Cars är populärt med.Även tåg och båt barnprogram! :)

Snart är det Jul!!!!!!
Hade tänkt att lägga ut bilder men datorn krånglar!


Dec. 15, 2010

Här ligger jag i soffan och väntar på att mitt magont ska gå över någon gång,inte så kul!

Men men,nog om det och jag är förövrigt hos min mor och far med Johannes,är lediga och vi ska nog vara här hela dagen för tapetseraren är hos oss.Han kom tidigt på morgonen när vi låg och sov och började spackla och slipa väggarna.Lippe blev såklart förvånad men efter stund somnade han om. :)

Dom var två stycken och for efter typ 45 min,snabba puckar! Skulle komma tillbaka på eftermiddagen och imorgon eller på fredag blir det tapetsering.Hoppas vi har valt bra tapeter nu,det är ju mönster så jag hoppas att det inte blir för skrikigt men det är nog ingen fara.

Ska börja julpynta mer här nu,lika bra att jag och syrran gör det för annars blir det nog inte av för mamma och pappa jobbar för det mesta ju.Tur att man är ledig säger jag! :)




Ny vecka igen.

Kan inte fatta att det är julafton nästa vecka,har bara handlat 2 julklappar och jag som trodde jag skulle bli klar tidigt men tji fick jag.Tror jag tänker och planerar så varje år men likt förbannat springer man på affärerna dagen innan julafton. :)

Plus att man jobbar dagen innan med så det blir ju tjorvigt men man löser det alltid på någe vis.Men längtar det gör jag iaf.Ska bli så mysigt!

Känner att jag håller på att få magkatarr,det gör ont i magen och svider emellanåt och det blir bara värre och värre men det är bara att jobba så det yr tills det inte går mera.Bara det inte blir till jul,går ju magsjuka för fulla muggar på jobbet med och det verkar alla ha så det är väntat om det nu skulle ta och komma.

Väntar även på tapetseraren,trodde han skulle komma idag men det är väl som vanligt att det inte går att lita på alla hantverkare.Imorgon måste han ju bara komma,herregud vi har ju inga möbler alls nästan i vardagsrummet nu så vi vill ju få det fixat.Tålamod behöver man och jag som trodde att jag hade det men i vissa fall är den totalt borta tyvärr.

Johannes var tomte på lucia firandet idag på dagis,både jag och Martin kunde inte komma och det var vi faktiskt lite ledsna över för det var ju hans första lucia på dagis. =/ Men vad gör man när man jobbar,typiskt.Tur att hans farmor och "farfar" var där och filmade och knäppte kort,dom flesta barnen började ju gråta och vi fick se filmen när dom kom in i rummet och herregud vad kul det är när barnagråt överröstar sången! Haha! :D

Ikväll blir det Svenska Hollywoodfruar,jihooo!


♥Hjärta♥

Ni får ursäkta mig för att jag är dålig på att uppdatera men jag jobbar och står i som attan och när jag inte gör det så pluggar man och är med familjen och fixar och donar i hemmet m.m.Har knäppt en massa roliga kort som jag bara måste dela med mig,trodde jag skulle få fina vinterkort på Johannes men han ville absolut inte bli knäppt så bilder kommer. :D

Börjar känna mig förkyld,tung i huvudet och allmänt dålig lixom och jag hoppas det beror på att man jobbade igår kväll och inte kunnat sova så många timmar inatt.Johannes vaknar på nätterna nu och är ledsen och snorar och hostar så man får sitta uppe och trösta honom,lillgubben.

Men nu ska det bli skönt att få vara ledig hela helgen,får se vad vi hittar på för skoj.Själv skulle jag vilja gå på loppis och fynda en massa fina saker.Synd att mina käre Martin ska jobba men så är det ibland.

Ska försöka få upp hyllkonsollerna och fixa två brädor som jag ska måla och sätta ihop (lite svårt att förklara) men bilder på hallen kommer.Ni ska bara veta vad fint det är nu och finare blir det med alla möbler. :)

Ikväll är det Idol-final!!! Vilken vinner?! Jo,om jag ska gissa så tror jag på Jay men Minnah är ju kanonbra hon med och det känns väldigt bra att båda är så pass bra att man inte bryr sig vem som vinner.Förra året hoppades jag på Eric och det gick ju finemang,men har inte hört så mycket med honom faktiskt.Och inte han som blev tvåa heller för den delen...

Nu ska jag gå och plugga. :)







Sheltievalp

Jag sökte på Shetland sheepdog förut och detta klipp kom upp och när Johannes ser det garvar han som bara den! :)


Lussebullar

Här är det lussebullebakning som gäller,julkänslan är på topp! :)

Var även in på Nordljus och köpte mig två stycken hyllkonsoller som vi ska ha i hallen,kommer bli skitsnyggt och bilder kommer snarast.Älskar verkligen den äffären,såg flera saker som kanske kan bli julklappar till mig. ;)

Sååååå skönt att vara ledig i två dagar nu,då ska jag plugga,städa,mysa med Johannes och fundera ut vad jag ska köpa i julklapp till alla människor.

Blev ett kortisinlägg men det bjuder jag på nu för tillfället!



Fredag.

Denna dag har vi varit ute och lekt i snön,blev bara ute en liten stund för det var ju så kallt.Johannes moster kom och hälsade på så vi var inne och lekte och fixade med lite lunch.Jag gjorde rårakor till mig och syrran medans Johannes fick äta annan mat. :)

Sedan blev det dax för Johannes att sova och jag hoppade in i duschen och satte mig framför datorn och gjorde prov på kursen jag har.Hoppas det gick bra,får väl veta det på måndag.

Imorse knäppte jag kort på min fina gardin jag köpt.

Blev visst ett mörkt kort men fint är det. :)

Mina egengjorda tomtar är självklart framme till jul.

Charlie var med såklart.

Johannes älskar sin Lamborghini han fått av sin morfar.

Du orkar inte handla,

men du kan föda fram en unge hurru! Haha! ;P


Det här är min sötunge!

Och nu ska vi gå ut om vädret tillåter. :)


Pusta ut!

Har varit långledig och sedan jobbat i två dagar och är ledig imorgon,men fatta vad trött man kan bli på bara två dagar!!!

Så jag återkommer imorgon när man fått sovit ut någon extra timme imorgon.

Nu har jag klippt min far som ska på julbord imöra och det vill jag med! :)

Bilder kommer som jag skrev sist...

Bye bye