Leksakslåda.

Johannes förvarar lite av sina leksaker i en gammal verktygslåda nere i vardagsrummet som alltid funnits med i mitt liv och som sedan följt med mig när jag flyttat till huset.Tänkte först måla den vit men efter lite funderingar så bestämde jag mig för att låta den vara precis som den är för det är ju charmigt med spikarna och det spruckna träet syns mer och det är snyggt tycker jag. :)

 

Skulle avboka en tid på VC och när jag precis kommit fram så såg jag på Johannes att han inte mådde så bra och efter någon minut så kräktes han mitt på vardagsrumsgolvet,vet inte om det är magsjuka men han mådde inte alls bra och ville gå och sova efter han fått lite blåbärssoppa och smörgås.Just nu är han piggare och springer runt och leker men han ska få välling nu och sova för natten snart.Lillgubben!

Själv så har jag mått illa hela dagen lång men det glöms bort totalt när man har en lilleman som är dålig.Lika bra att få något annat att tänka på även om det är trist att han är smådålig.Tur man är ledig säger jag.

 

Ha det så bra! :)


Visst är det gott!

Vad gott det är med ost och kex med en massa frukter till,det njöt vi av i lördags kväll och det var så mysigt. :)

 

Vi har varit ute och gått uppe i skogen,som vanligt ville Johannes för mesta bara gå och kan helt plötsligt bara kliva av snowracern.Men jag kom på ett knep att hålla honom kvar på den och lösningen var att jag ställde mig bak på den och sparkade iväg oss och det var ju jätteskoj tyckte Johannes. :)

Mår fortfarande illa och ska städa undan här hemma och laga lunch sedan blir det vila med Johannes.Hade tänkt att göra en massa grejer idag men man har ju otur ibland...

 


Magsjuka?

Ny dag och nya möjligheter ska man väl säga,ringde nyss till lönekontoret och fick lite svar på mina frågor.Tyvärr var det dom som hade rätt men det ordnar sig ändå.Man har ju lite planer som cirkulerar i ens huvud.

Eftersom det går magsjuka på jobbet så funderar jag på om det är något på gång för mig,kände inatt att jag började må illa och mår fortfarande illa nu.Men vi ska ut och gå nu så om man får frisk luft i sig så kanske det blir bättre.JAG VÄGRAR ATT BLI SJUK!

Kort morgoninlägg för stunden.


Skoteråkning.

Herregud jag glömde ju att skriva att jag åkte skoter igår också,jag och Martin åkte bort mot Myre och jag fick även köra och det är ju hur kul som helst.Fast jag fick ingen lust att köpa en egen faktiskt men det är tur att man har svärföräldrar som man åka till om man känner sig för en tur. ;)

Jobbade som sagt idag och det blev bara till tolv så när vi kom hem så åt vi en matbit och sedan åkte vi till ett ställe där jag hade upptäckt två byggnader när jag körde på jobbet.Det var man ju bara tvungen att se vad det var för något men vi fick inget riktigt svar eftersom det var så mycket snö och träd i vägen och kanske man kan komma fram om man har skoter men det kan vara alldeles för djup snö för det.Vi får se vad som händer.

Jag och Johannes gick och vilade ett tag efter den bilfärden och sov i typ tre timmar och det var verkligen välkommet för man var ju totalt slut och sedan fick det bli pizza till middag för inte har man orken att laga middag när man precis vaknat.Så nu sitter vi hos min mamma och pappa och tar igen oss,inte Martin för han håller på med sin hobby inne i stan och vi åker troligen hem med honom sedan. :)

Hade verkligen varit skitkul om vi tjejer träffas på fredag,håller tummarna på att det kommer gå vägen! :)

Nu blir det lek och stoj med Johannes. ♥ 

Älskar den här bilden på goungen!


Doors.

Låg och pratade i sängen imorse och bara hade det mysigt när det ringde på min telefon och det var från jobbet,dom undrade om jag kunde komma och jobba på morgonen istället för kvällen och det gick jag självklart med på så man slapp gå och titta på klockan hela tiden för man ska iväg.Så det blev ett jobbpass till klockan tolv denna dag och imorgon och sedan är jag ledig i två dagar och det ska bli riktigt skönt.

Eftersom jag var och jobbade så kunde jag inte följa med familjen in till stan för att kika på roliga grejer men när jag väl kom hem så möttes jag av något vackert!

Dessa dörrar bara väntar på att bli uppsatta på ett vackert sekelskifteshus någonstans på landet!

 

Nu blir det dax för att laga middag.


Friday night.

Åh idag har jag varit i ett hus som jag bara älskar,det är ett hus som är byggt år 1860 och har så härlig planlösning och jag frågade om det fanns någon kakelugn och fick äran att gå in i vardagsrummet och där stog den så fint.Det här huset ligger så perfekt till och jag skulle inte ha något emot att bo där men det kommer nog aldrig bli till salu med tanke på hur fint skick det är i så det går nog runt i släkten och det är ju egentligen bra! :)

Vår tid kommer den med när man får vakna upp på morgonen till ett kallt hus och börja elda och höra knastret från köket i vedspisen eller från kakelugnarna medans man äter frukost.Imorgon ska vi på loppis och kika på nått vackert,kanske man kommer hem med det också.Vill ni veta vad det är?!

Kolla in här imorgon...  ;P


Busunge.

Johannes somnade väldigt tidigt igår,han höll på att somna vid bordet när vi åt middag så det var bara att gå och lägga honom i sängen och han somnade på några sekunder.Han vaknade sedan precis innan vi skulle gå och lägga oss så då blev det välling och efter en stund somnade han om,vi har ju en sån tur att när vi släcker lampan så förstår han att det är dax att sova. :)

Snart ska han få sitt eget rum och det ska bli en spännande upplevelse.

Vi gick ut på en prommis förut och det var ganska kallt ute så det blev en kortis,Lippe var alldeles konstig och det är ju inte så ovanligt så jag orkade inte så det blev en tvärvändning.Johannes ville inte åka länge på snowracern utan han skulle springa runt på vägarna själv och ville inte gå rakt fram utan skulle gå till varje bil och postlåda som fanns.Väl hemma så har vi kollat på Chuggington och käkat frukt och lite yoghurt,men nu börjar det bli en rastlös liten man här så det är dax att slänga ut alla leksaker på golvet och köra loss! :)

Ikväll ska man jobba och imorgon är man ledig! Tjoho!



Haha,det här satt Johannes i precis.






That girl is a monster.

Åh gud vad jag är slut just nu,vet inte varför jag inte går och sover en stund men risken är ju att om man lägger sig nu så kan man inte sova hela natten.Fast just nu skulle det inte vara något problem...

Demensutbildningen var väldigt intressant,alltid kul att få kunskaper. :)

 

Ser ni att jag bjuder på en bild från mitt hem. Mer ska komma,men ni vet hur jag är... ;)

Nu ska pms monstret lägga sig i soffan och invänta Halv åtta hos mig.

Tjo!


Orkeslös.

Johannes är på dagis nu,han var lite tjurig men när han fick se traktorn som skottade utanför så gick det som en dans.Idag blir han bara där till 11:30 och sedan ska jag på utbildning på jobbet så Johannes moster ska passa honom under tiden och det kommer han att tycka om! :)

Skulle behöva anlita en städfirma just nu,har ingen ork till att plocka undan alls.Det ligger böcker,leksaker,strumpor m.m på golvet och min hjärna leder mig inte dit för att plocka upp.Nä jag vill bara gå och sova just nu,tror det är pms som spökar för då blir jag såhär och sur och grinig är jag också... :P

Måste hoppa in i duschen och sedan ska jag vila tills jag ska hämta min lillgubbe. ♥



Bye

Söndag.

Har varit borta hela dagen,först i Gnarp och sedan i Ljustorp och sedan i Bergsåker för tårta och middag.Skönt att vara hemma nu men det känns som att jag håller på att bli förkyld igen,lixom sand i halsen.Det blev efter jag varit ute på prommis med Lippe och ingen mössa hade man heller.Måste köpa KanJang imorgon och surpla i mig...

Måste gå och göra iordning lite lunch till mig själv imorgon då det vankas jobb,blir väl bara något enkelt som makaroner och korv för jag orkar inte att göra något annat.

Har upptäckt serien Solsidan nu också,riktigt roligt är det. :D

Nä nu går jag ner då.





Gott men ack så farligt.

Härligt med lördag,vi har avnjutit den bästa maträtten som finns och det är lax med västerbottenost.Så jäkla gott! :)

Nu känner jag mig väldigt sugen på en god smarrig efterrätt som tex marängsviss eller nått men det får bli frukt tycker jag.Eller varför inte en kladdkaka med vaniljglass eller en blåbärspaj. Haha! :P

Jag älskar verkligen att baka men det är synd att man har sån dålig karaktär,man vill ju smaka en liten bit och efter en stund sitter man där med en tallrik med godsaker.Hua vad dålig man är...

Idag har man hunnit med en hel del,som vanligt har man tvättat och diskat och plockat leksaker men det är ju så härligt när man har ett städat hus och dagen efter är det samma visa igen.Önskade mig en stor bred kvast i julklapp så man bara kunde sopa ihop alla leksaker som ligger på golvet så man slipper springa över hela rummet och plocka.Men jag tror att mina familjemedlemmar tog det som en skämt faktiskt för jag fick ingen så det är nog bäst att fara och köpa en själver då. :P

God kväll!  ♥






Tiden står still.

Varje gång jag ska jobba kvällen så tycker jag att jag bara kollar på klockan,jag finner inte den där ron som kanske borde vara där.Känner ingen lust till att hitta på nått som att tex följa med in till stan för då blir det bara stressigt med mat innan man ska iväg åså.Tycker hellre om att jobba dagar men alla ska man jobba kvällar och det är bara att finna sig i det.Tror nog inte att det bara är jag som känner samma. :)

Johannes har sovit i en timme nu,tyckte jag hörde något från sovrummet men han somnade nog om.Han ska få vara och leka hos mormor sen medans jag jobbar.Martin ska på möte och blir borta hela kvällen.Sedan är man ledig och då ska vi hitta på roliga saker.

Nu är det dax att fixa till sig så man ser någorlunda pigg ut! :P




Fullmåne.

Har jobbat kvällen ikväll och det har gått bra,kändes som att man satt och åkte bil mest hela kvällen men det hör ju till det med! :)

Så det blir samma imorgon med,skönt att man får sova ut imorgon och sedan är man ledig i hela tre dagar och då blir det inte att slappa utan då ska man hålla på med huset som vanligt.Trodde jag skulle måla dörren i hallen idag men jag har inte varit på det bästa humöret och en trotsig liten kille har inte gjort saken bättre.Kanske man hinner med sig det imorgon men då ska jag passa på att vila samtidigt som Johannes så man får väl göra det på fredag då.

Herregud jag hinner med mig! Jag stressar upp mig för småsaker. :P

Nu ska jag försöka ordna med någon skiva så man kan bränna,sedan blir det sova sött om man nu kan det med tanke på att det är fullmåne ute.Vissa gånger sover jag som en kråka och andra hårt som bara den.Vi får hålla tummarna på att det blir en god sömn,eller hur?! :)

Hej svejs lingonfejs.




Denna vill jag köpa.



Två stycken sådana skulle vara fint i mitt kök. :)

Det är då typiskt.

Precis när jag tog mig tiden till att sitta här vid datorn och lägga in bilder så finner jag inte sladden till kameran så man kan överföra.Den brukar ju alltid sitta i datorn men nu är den väck.Får se om den kommer tillbaka senare.

Kanske man dammsög upp den förut under storstädningen... ;P

Under tiden Johannes var på dagis hann jag med en hel del,städade ju huset och målade dörren i hallen och en klocka som jag köpte på Jysk för ett tag sedan.Både dörren och klockan måste målas en omgång till så det tar jag ikväll.Kikar runt på gardiner och jag vill ha hissgardiner,så behändigt och gulligt.På Birsta Gardincenter brukar dom ha fina gardiner och till bra priser så man kanske ska bege sig in dit någon dag.

Och nu när jag kikar ut så kommer en stor maskin och skrapar vår väg,synd att Johannes sover sött annars hade han stått i fönstret och blivit lyrisk. :D

Men hörrni,jag återkommer när jag hittat sladden.


Underbara son


Tisdag tisdag.

Johannes är på dagis,hunden är rastad och frukosten är snart nere.

Snart ska jag börja måla den sista dörren i hallen vit och sedan blir det nog en grovstädning i huset.Var ett tag sedan man gjorde något dyligt men man har haft mycket att göra och sjuk har man hunnit med att vara.

Jobbade igår,herregud vilken skillnad på arbetsplats.Så lugnt och sansat och avslappnat,ingen stress och press! Man hade lunch tillsammans och hann med att smälta maten en stund innan man skulle fara iväg.Jag gjorde ett klokt val att lämna det där stället! :)

Nä nu blev det stopp. :D



Vår dag.

Imorse efter frukosten bestämde vi oss för att fara in till IKEA och shoppa lite prylar till huset.Det blev en mysig dag med familjen och vi åt lunch som bestod av köttbullar och potatis.Johannes åt hur mycket som helst och lite efterrätt slank ner det med. :)

Det här fick Johannes hem

Och lite andra grejer som tex en potta. :D

 

Väl hemma så var herrarna i huset väldigt trötta så dom gick och sov i några timmar medans jag fixade med att sätta fast nya knoppar på garderoberna i sovrummet nere och fixade med middagen.

Vad det blev för middag? Jo,fläskytterfilégryta med ris.Mumsigt!

Imorgon väntas jobb och dagis för lilleman.


Im in love

Fattar inte varför jag är så seg när det gäller vissa saker,men inte förrän nu så har jag insett och förälskat mig i Twilight filmerna.Dom är så otroligt jävla bra och romantiska så det pirrar i magen på mig när jag ser dom.Fick ett erbjudande från CDON att köpa en produkt för 9 kronor och självklart valde jag den första Twilight filmen så nu ikväll har jag suttit som fastklistrad framför tv:n.Så om du inte har sett den,GÖR DET NU! :)

Trodde jag skulle somna tidigt ikväll med tanke på att man förbrukade så mycket energi idag så man nästan höll på att svimma av ångest,haha.Men det slutade ju perfekt och nu ska jag ut och vandra med Lippe och njuta av livet,vem vet kanske man träffar på en Cullens. (Bara den som sett Twilight förstår)

Godnatt!


Så nöjd!

Har haft betygsamtal med skolan som håller kursen Etik och livsfrågor inom vård och omsorg på distans,det blev som ett litet muntligt prov på telefonen och man hade ju varit väldigt nervös inför detta.
När provet var klart fick jag det slutgiltiga betyget:

VG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Så jävla glad! :)


Shop til you drop!

På förmiddagen fick jag,Johannes och Heléne skjuts av brorsan in till stan för Johannes behöver lite kläder till dagis.Trodde det skulle finnas mycket på rean men jag var tydligen för sent ute för det fanns typ ingenting att fynda.Kom hem med en mössa med för 30 kronor till honom och jag kände mig inte alls nöjd men han fick iaf åka buss hem och det var ju jättespännande. :)

Men efter middagen bestämde jag mig för att åka in till Birsta City i hopp om att finna något där,kom hem med en tröja till J och ett linne och ett par jeans till mig.Man måste ju passa på när det är rea!
Kanske man drar inöver stan till helgen med så J får lite mer kläder,tror jag har blivit en shopoholic på gamla dar.Det vet jag att jag var när jag gick på gymnasiet,kom hem med något säkert varje dag efter skolan. :)

Den här är ju jättefin, 149 kr Lindex

Lindex 129 kronor

 

I Love To Shop! :)




Blir det 10 stycken eller?!

Halv åtta hos mig är nu avklarat och Johannes sitter i badet och plaskar med sina leksaker och Martin håller på med lite lister samtidigt som han försöker vara underhållande för sin son.Man får ha mycket saker i görningen när man har barn men det är bara härligt för det mesta tycker jag.

Undrar hur många barn man skulle klara av att ha,jag tror det blir tio stycken eller fler.Gud vad rent och snyggt det skulle vara i detta hus,leksakerna skulle ligga i alla backarna i deras rum och köket skulle inte alls ha en massa köttfärssåsfläckar på väggarna och golvet.Nä jag säger då det att jag skulle ALDRIG vilja ha så många barn,då skulle jag bli tokig och få prata med en psykolog några gånger i månaden.Men jag är inte alls emot dom som skaffar så många barn,jag tycker dom gör ett enastående jobb men jag kan erkänna det att jag skulle inte vilja vara i samma sits som dom.När jag tittar på Familjen Annorlunda kan jag känna mig nöjd för stunden över att ha ett barn att bry sig om,men vem vet man kanske står där med en drös med ungar och går tillbaka och läser denna blogg och skrattar åt mig själv om några år! :)

Livet förändras som sagt när man minst anar det.

Idag har man agerat som fotograf,men jag vet inte om bilderna blev bra för jag väntar på att dom ska komma på min mejl inom kort.Spännande!

Nä man kanske ska gå och plaska inne i badrummet med familjen! Tjoho!



Oskar Linnros

Så bra låt! Johannes dansar och blir glad när han hör den. :)

Bilder kommer senare på det jag köpte igår på Butik Annelie.


Tiden rusar förbi.

Jag håller på för fullt med den nya bloggen men jag blir aldrig riktigt nöjd så den blir klar när den blir klar helt enkelt,tror jag ska vara fräck och fråga syrran och hennes kille om jag får hjälp med att knäppa lite ljuvliga foton med deras systemkamera så det blir ännu bättre. :)

Idag har jag,Johannes och Lippe varit ute och tittat på väghyveln som åkt sakta förbi på gatorna,Johannes satt som förstelnad och bara gapade och pekade.Jag kunde inte sluta att skratta när jag såg hans min och när han såg på mig började han också skratta. :D
Tänk vad tiden går fort,snart fyller han 2 år och då blir det ju självklart kalas.Men det är inte bara det,han uppfattar saker och kommer ihåg på ett annat sätt nu.Han härmar en och lär sig saker hela tiden,det går inte att släppa honom ur sikte för rätt som det är så blir det tyst och då håller han på med något rackartyg.Han är helt frälst som ni nog förstår i traktorer och tåg i alla dess former.Som tur är så har vi en granne som har en stor traktor och när den startar springer Johannes direkt till soffan och kollar ut genom fönstret och kan stå där hur länge som helst och bara drömma sig bort.Tur att han har en far som har samma intresse,iaf för tåg och båtar. ;)



Om ett litet tag blir vi hämtade för då ska vi in till stan och besöka Butik Annelie,vi ses där va?! :)




Imorgon kanske.

Tror jag har blivit beroende,min last är klyftpotatis.Har ätit det i två dagar nu och det är ju så himla gott! :)
Men jag måste hejda mig för det är ju faktiskt dax att börja tänka på vad man stoppar i sig,vet inte om jag är redo och kan man verkligen bli det? Jo,man måste ge sig fan på det och bara bege sig ut på promenader flera gånger om dagen.När Martin kommer hem ska jag ut på prommis med Lippe!

Har varit på Nordljus med mammsen idag,kom hem med ett doftljus som jag även fick av min mor.Det finns mycket man skulle vilja köpa därifrån och två lampfötter som jag skulle vilja ha därifrån kostar 699 kronor styck och det kanske man inte ska lägga sina pengar på såhär efter jul men jag är i stort behov av lampor nu.Imorgon ska jag utnyttja mitt presentkort jag fick på Butik Annelie av min man,så vi får se om jag kommer hem med två lampor då.

Jag älskar verkligen den lantliga stilen,så rofyllt och härligt med det vita och det lite slitna.Åh vad jag önskar mig en massa saker till framtiden,har planer och det ska bli spännande! :)



Lördag.

Här hemma håller man på med att städa undan julen,det känns lite vemodigt men skönt på samma gång.Har kommit på att innan jag kan plocka undan ljusstakarna i köket så måste jag införskaffa mig två lampor för det fattas som vanligt lampor i detta hus,har sett ut jättefina lampor på Nordljus så man kanske ska bege sig ner dit imorgon.

Vi har även varit inne i stan idag och shoppat lite grejer till Johannes rum,kom även hem med matkassar och det är alltid lika härligt att fylla upp kylskåpet varje gång. :)

Senare ikväll blir det film och mys i soffan.

En nyfiken Johannes på julafton efter tomten varit och delat ut alla julklappar.


Det blir väl bättre snart va?!

Dagen har vi spenderat ute med snowraceråkning och bilfärd in till stan för att hyra film.Jag hyrde alla Twilight filmerna som jag och syrran senare ska kolla på.

Det har varit mycket nu den senaste tiden,strul med jobb och hantverkare.Är riktigt irriterad på att man inte kan lita på dessa hantverkare,trodde det skulle bli ett bra jobb i vardagsrummet men vi har upptäckt att dom har fuskat med förarbetet så det syns igenom tapeten och extratimmar har dom lagt på så det blir dyrare.Dom hör aldrig av sig heller så man får ett avslut på detta även om dom vet om det.Jag tycker att anlitar man hantverkare så ska det bli perfekt resultat och inget annat,annars hade jag kunnat gjort det själv.Åh det kokar inombords! =(

Men jag visar resultatet på en del av vardagsrummet,tur att det ser bra ut på bilden...

Men man får ju inte deppa ner sig helt för det inte,nu ska jag gå och göra guacamole för ikväll blir det tacos! :)


Snart hörrni!

Hela familjen här hemma har inte varit sig själva på ett tag,samma dag som jag skrev sist så insjuknade jag i magsjuka när vi var på väg in till stan för att handla soffan.Jag kräktes som en dåre och fy vad det var jobbigt,sedan blev Martin sjuk redan dagen efter och natten efter det var det Johannes tur men hans sjuka var väldigt lindrig men det var då tur för han har ju även fått svinkoppor som han fått antibiotika mot och äter än så det har varit en tuff månad för oss och nu hoppas jag att man får vara frisk ett bra tag framöver.

Det blev ju inget soffköp för oss då men idag fick vi soffan hemlevererad av snälla Gunnel och Anders så nu är det mysigt i vårat vardagsrum. Det fattas lite lister,gardiner och något på väggarna men det kommer när man väl hittat det man vill ha för man kan ju inte sätta upp vad som helst nu när det är nya tapeter. :)

Så nu blir det inflyttningsfest,haha! Skoja bara! :P

Håller på och filurar med ny blogg så snart får ni se den.Tålamod!

Trevlig fortsättning på det nya året mina läsare.